Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

2 mai și Ziua Tineretului în Mișcare la Oltenița

Elisabeta Genoa

Ziua de 2 mai s-a desfășurat sub semnul tinereții sportive. Astfel, profesoara Cristiana Drăgan, a organizat câteva competiții care s-au înscris în calendarul competițional cu una dintre probe în premieră. Este vorba de tirul cu arcul, sportul care testează abilitatea concurenților în trasul la țintă.
Dorințele de participare au fost pe măsura organizaării, astfel că participanții au semnat pentru a-și dovedi priceperea, abilitatea, exercițiul și ambiția de a duce la bun sfârșit competiția.
Provocările abundă și incită în concursuri, alte sporturi care au invitat la concentrare, rezistență, performanță, echilibru mental, coordonare și agilitate au mai fost tenis de masă, frisbee, streetball, șah.
Direcția pentru Tineret și Sport Călărași, alături de AJSpT Călărași și dunare.edu au fost organizațiile care au făcut posibilă acțiunea din 2 mai dedicată tinerilor. Competițiile din 2 mai au strâns peste 60 de participanți.

Despre tirul cu arcul, Cristiana Drăgan ne spune că vine ca o noutate pentru Oltenița și este un sport cu rădăcini medievale. ”Nu este foarte practicat sau cunoscut la noi, dar îl vom promova în timp. În ultima perioadă au apărut pasionații de arc. Mulțumesc lui Marius Dumitrescu pentru sprijin și inițiative. Voi gândi această competiție, astfel încât data viitoare să avem concurenți cu ținute de epocă și cred că ar fi foarte frumos. Pentru a trage cu arcul era nevoie de autorizație de la poliție. În ultimii ani s-a modificat legislația, iar arcurile au devenit o formă de agrement. Este prinsă la forme de distracție, de agrement.”

Profesoara de sport este și președinte al Asociației Județene Sportul pentru Toți Călărași, ceea ce îi dă posibilitatea să fie mai aproape de competitori. Aceasta ne reamintește beneficiile sportului: ”Pe vremea noastră, maidanele și curțile școlilor erau cele mai bune locuri de exercițiu pentru sportivi, de aici au plecat sportivii de performanță. Am ales cu această ocazie sportul pentru toți, care este în același timp masa critică pentru sportul de performanță. Am tot respectul pentru oamenii care fac ceva pentru a schimba situații defectuoase. Așa vom desfășura activități care să provoace. Să nu uităm cât de importantă este mișcarea pentru toți, pentru spiritul nostru, pentru sănătatea tuturor.” declară profesoara de sport.

Numărul orelor de sport din școală este o problemă pentru unii profesori ce au ales disciplina mișcării. Cristiana Drăgan consideră că ar fi necesare mult mai multe ore de sport. Cei care știu ce presupune orice formă de mișcare, consideră că mintea sănătoasă este doar într-un  corp sănătos. Ea trebuie antrenată prin mișcare. Părinții au din ce în ce mai puțin timp pentru copiii lor, iar atunci când stau cu ei nu îi îndreaptă spre a face mișcare, ci spre teme. Modalitățile de mișcare ar trebui să fie alese de toți părinții, competițiile organizate de Cristiana Drăgan, în colaborare cu organizațiile cu care aceasta încheie parteneriat, sunt de mare importanță la nivel local.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

62 − = 57

Editorial
  • Haosul dictaturii sărăntocilor și baricada rezistenței

    Haosul dictaturii sărăntocilor și baricada rezistenței

    Laura Suzeanu S-au jucat cu focul. Pentru un ordin. Ordin care a ascuns foarte posibil multe promisiuni, de viitor. Dar de fapt obediența specifică lipsei de orizont, cel mai sigur pentru salariul primit, cel din banii statului. Care Stat cine este? Cine este, domnilor jandarmi, aduși, cărați, intoxicați cu minciună, …...citeste »

Oltenița, la mâna PSD: După hectare întregi de terenuri înstrăinate, Țone continuă campania de vânzare

26 martie 2018

Oltenița, la mâna PSD: După hectare întregi de terenuri înstrăinate, Țone continuă campania de vânzare

Laura Suzeanu Pentru Țone vânzarea a orice se poate în Oltenița, de la terenuri, la spații și imobile sub diverse regimuri, a devenit preocuparea primordială, chiar vitală. După ce în ședința ordinară a Consiliului Local de luna trecută Hotărârea privind vânzarea unui spațiu comercial din Hala Oltenița nu a trecut, perseverent cum îl știm când este vorba de anumite proiecte nevotate în ședințe, primarul Petrică Țone a repus pe ordinea de zi Hotărârea. O fi repetiția mama învățăturii, dar aici depinde și ce se repetă, dar și ce se învață.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Mihail şi Gavriil – originea şi semnificaţia numelor Sărbătoarea Sfinţilor …
Corespondenta la redactie