Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

FRSpT BucurestiFEDERAȚIA ROMÂNĂ SPORTUL PENTRU TOȚI (FRSpT) funcționează a organizație sportivă națională, recunoscută de Ministerul Tineretului și Sportului, fiind abilitată de acesta să coordoneze activitatea în domeniul sportului pentru sănătate, educație și recreere la nivelul întregii țări.

Expresia SPORTUL PENTRU TOȚI apare pentru prima oară în anul 1900, fiind folosită de baronul Pierre de Coubertain, care a definit foarte clar diferitele forme de activitate fizică:

 • Sport pentru Toți;
 • Sport competitiv;
 • Sport de elită.

SPORTUL PENTRU TOȚI câștigă dreptul la viață pe plan mondial, cel puțin din punct de vedere al limbajului unificator pentru toate țările, în anul 1990.

Move WeekPrin SPORT înțelegem TOATE FORMELE DE ACTIVITATE FIZICĂ care, printr-o participare organizată sau nu, au ca obiectiv :

 • Exprimarea sau îmbunătățirea condiției fizice și stării mentale de bine;
 • Dezvoltarea relațiilor sociale;
 • Obținerea de rezultate în întreceri de orice nivel.

Este clar că în viziunea Consiliului Europei, sportul are:

 • Un rol de promovare a sănătății și stării de bine;
 • Un rol de integrare socială (socializare) a cetățenilor;
 • Pentru o parte restrânsă a populației, menirea sportului este aceea de a realiza cadrul iî care indivizii concurează între ei, pentru a-și măsura forțele în ideea de a câștiga celebritate și bani din această activitate.

sportulpentrutoti.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 + 1 =

Editorial
 • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

  Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

  Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Oltenița, la mâna PSD: După hectare întregi de terenuri înstrăinate, Țone continuă campania de vânzare

26 martie 2018

Oltenița, la mâna PSD: După hectare întregi de terenuri înstrăinate, Țone continuă campania de vânzare

Laura Suzeanu Pentru Țone vânzarea a orice se poate în Oltenița, de la terenuri, la spații și imobile sub diverse regimuri, a devenit preocuparea primordială, chiar vitală. După ce în ședința ordinară a Consiliului Local de luna trecută Hotărârea privind vânzarea unui spațiu comercial din Hala Oltenița nu a trecut, perseverent cum îl știm când este vorba de anumite proiecte nevotate în ședințe, primarul Petrică Țone a repus pe ordinea de zi Hotărârea. O fi repetiția mama învățăturii, dar aici depinde și ce se repetă, dar și ce se învață.

 • Pastila de gramatică

  Pastila de gramatică

  Catharsis – originea şi sensul cuvântului Catharsis este un cuvânt de …
Corespondenta la redactie