Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

5 mituri si legende – adevarat sau fals?

Descopera 5 mituri si legende. Exista doi fulgi de zapada la fel? Soarele se roteste? Este adevarat sau fals ca statul prea aproape de TV iti poate cauza probleme …

1. Mituri si legende – Nu exista doi fulgi de zapada la fel.

Mituri si legende - fulgi de zapada

Acesta legenda este adevarata doar pe jumatate si se bazeaza pe definitia fulgului de zapada. Fulgii mari traditionali – cum ar fi cei ce sunt produsi de oameni sunt intr-adevar intotdeauna diferiti unii fata de ceilalti avand structura uluitor de complexa. Cu toate acestea cristalele de zapada din care sunt formati fulgii de zapada sunt vizibile doar cu ajutorul microscoapelor optice foarte puternice avand forma prismelor hexagonale lucru ce nu ofera o varietate asa mare incat doi fulgi de zapada sa nu fie asemanatori.

Fals

2. Mituri si legende – Soarele nu se roteste.

Mituri si legende - soarele nu se roteste

Soarelui ii trebuie aproximativ 27 de zile pentru a face o rotatie completa in jurul propriului ecuator si cu patru zile mai putin la polii acestuia .

Fals

3. Mituri si legende – Pestisorii aurii au o memorie de trei secunde.

Pestisorul-auriu

Aceasta legenda este falsa si a fost demonstrata in multe teste de memorie de cercetatori din toata lumea.

Fals

4. Mituri si legende – Daca stai prea aproape de TV poti avea probleme de vedere.

Mituri si legende - prea aproape de televizon

Aceasta legenda a aparut in anii ’60, cand Compania General Electric a recunoscut ca exista o eroare in procesul de fabricare al televizoarelor si acestea emiteau raze x in exces ce puteau fi daunatoare vederii daca stateai prea aproape de televizor.

Televizoarele moderne nu emit o asemenea radiatie. Nu iti pui in pericol vederea mai mult ca atunci cand citesti pe lumina slaba. Singurele probleme ar fi oboseala ochilor ca stai concentrat in acelasi punct pentru un timp indelungat, dar aceasta nu este permanenta.

Fals

5. Mituri si legende – Pentru a scrie in spatiu NASA a facut un pix de 1 miliard de dolari in timp ce Rusia a folosit un creion.

Mituri si legende - pix NASA gravitatie 0

Alan Fisher a cercetat si a inventat un pix ce poate scrie in conditii de gravitatie zero independent de NASA. Acum, acea inventie este folosita atat de USA cat si de Rusia .

Fals

Sursa : www.cerceteaza.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 39 = 45

Editorial

Avize importante pentru terenul votat de consilierii locali oltenițeni, dar și posibil focar de infecție. Zona este sit arheologic

14 februarie 2018

Avize importante pentru terenul votat de consilierii locali oltenițeni, dar și posibil focar de infecție. Zona este sit arheologic

Laura Suzeanu Lăcomia sau interesele de orice fel distrug echilibrul unor întinderi de pământ ce aparțin orașului, învingând astfel nu doar sentimentele pe care unii poate nici nu le au, dar ajungând să doboare rațiunea și logica, mersul natural al lucrurilor, normalitatea. Politicul devine un fel de ”magne cum lauda” printre formele primitive de viață ale diverșilor trepăduși, unde malformații precum înșelăciunea și decăderea morală, lipsa de bun simț și nelegiuirea își găsesc loc în gazdele primitoare, deschise spre pungășie. Consilierii oltenițeni, mai puțin unul dintre aceștia, au votat de curând vânzarea unui teren de aproape 25 de ha lângă Ecluza Canal Dunăre-Argeș, în zona Portului Oltenița.

 • 0
 • 1.307
 • 313
 • 4.643
 • 707
 • 36.910
 • 187.940
 • 1.955.985
 • 4.176.164
 • 845.904
 • 99
 • Pastila de gramatică

  Pastila de gramatică

  Cele mai întâlnite greșeli gramaticale 1. „Decât” sau „Doar” Adverbele …
Corespondenta la redactie