Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Abaterile de la moralitate – girul dat de Olteniţa şi de o mare parte a României alegerilor europarlamentare

 

pt editCe s-a votat de fapt pe 25 mai, atâta timp cât nu s-a produs nici o schimbare în sistemul corupt al României contemporane? Cu excepţia judeţului Călăraşi, unde PNL a câştigat alegerile europarlamentare din punct de vedere procentual în faţa PSD, cu excepţia judeţelor Mureş, Harghita, Covasna, Sălaj şi Satu Mare unde UDMR a scos procent de prim rang, cu excepţia judeţului Alba unde PDL s-a strecurat uşor în loc fruntaş, celelalte judeţe din ţară au reuşit un scor de la excepţional în sus până spre nori cu PSD, partidul stat, acolo unde a plouat şi la aceste alegeri europene cu binecunoscutele jocuri de culise, pentru a ieşi oamenii la vot. Şi daca maestrul Caragiale a găsit de cuviinţă să ne destăinuie cum la alegeri „votezi pe cine vrei şi iese cine trebuie” probabil că România noastră nu se dezminte de la scena old fashioned din preajma anului 1900.
După buletine de ştiri, emisiuni, intervenţii jurnalistice, anchete cu privire la corupţii din PSD care bat recordul în materie de sfidare a legii, alegătorul perseverent în a face gafe, nu se dezice de la practica „Ţine-mă Doamne, dacă vrei să mă ai” că el nu ştie nici de ce trăieşte nici pe ce lume trăieşte. Dacă mita electorală ajunge garantat prin buzunare, aşa cum doreşte alegătorul suburban din suburbii, dacă cineva din spate îl obligă să voteze cu cine i se cere sub sceptrul ameninţărilor, sau dacă arma minciunii se descarcă cu ecou şi succes în mintea aceluiaşi alegător suburban din suburbii, atunci ceilalţi alegători unii care ştiu ce vor, alţii care au pus ştampila aleatoriu dar mai aleas acea parte a alegătorilor inspiraţi, vor fi obligaţi să accepte rezultatul votului corupt, corupt de la urna de vot până la politicianul ales prin aceste voturi forţate sau cumpărate.
Şi la Olteniţa se procedează la fel – se licitează. Într-un segment dintr-o comunitate, liderul unei minorităţi testează terenul şi care dă mai mult, acela va fi cel care va primi voturile minorităţii devenită peste noapte majoritate.

PSD-ul vorbea de „Dreptate până la capăt!”. Despre care dreptate vorbeşte acest partid care a dat până acum cei mai mulţi corupţi? Despre ce dreptate vorbeşte PSD când sunt stagnate prin votul lor din Parlament cu ei majoritari prin alianţe, procese instrumentate de DNA. Avem un Dragnea cu probleme privind dosarul “Fraude la Referendum”, un Oprișan urmărit penal pentru sfidarea justiţiei şi abuz în serviciu, apoi Cosma x2, Duicu implicat în fapte de corupţie şi trafic de influenţă sau Nicușor Constantinescu –acuzat de 3 infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice şi 21 de infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor- nu în ultimul rând primarul încă în funcţie al statului în stat Constanţa, Radu Mazăre, cel care ne sfidează pe toţi, acuzat în mai multe dosare la care lucrează DNA.
Ponta a spus cândva „Dacă nu câștigăm Președinția, scapă cine poate”… Cine apără corupţii nu este numit tot corupt? Asta vor românii? Asta vor olteniţenii? Se pare că da, uitându-ne la rezultatul alegerilor din 25 mai atât local (Olteniţa 48% PSD) cât şi naţional
Olteniţenii şi majoritatea românilor tembelizaţi de Antena 3, Ghiţă TV sau de minciunile electorale, împreună cu cei rupţi de realitate care au ieşit la vot fără discernământ au şi votat în 25 mai, hotărând astfel atât pentru cei care nu au vrut să voteze dar şi pentru cei care au votat împrăştiat printre candidaţi independenţi sau partide de dreapta.
Şi au hotărât, dar uluitor de diferit de celelelate ţări europene, inclusiv în Bulgaria a ieşit dreapta majoritară la europarlamentare.
Alegerile care au loc anul acesta sunt cruciale, dar pentru a le înţelege implicaţiile este nevoie de informaţie, meditaţie, apoi de a privi în acelaţi timp spre Bucureşti, Bruxelles şi Kiev, pentru că spre Washington şi Moscova este o atenţie continuă, chiar dacă nu sunt alegeri.
Europarlamentarele şi prezidenţialele din România, europarlamentarele în general, prezidenţialele din Ucraina vor modela Europa însăşi, dar şi relaţiile cu America şi Rusia. Dar mai ales ar trebui să ştim că ele influenţează statutul României de aici încolo. Va fi o vară “so hot” în politica românească, o vară care va hotărî multe şi pentru multă vreme, o vară decisivă şi pentru politicienii angrenaţi în bătălia anti-PSD, este vorba aici de PNL, care ar trebui să ştie că electoratul de dreapta nu i-a iertat pentru gestul din 2012, dar şi pentru celelalte partide de dreapta. Va fi o vară stresantă şi pentru PSD care vrea să distrugă echilibrul democratic prin uniformizare. Va fi o toamnă decisivă pentru noi toţi după ce se va da bătălia pe viaţă şi pe moarte.
Şi vom vedea dacă se va păstra echilibrul sau nu. Garantat, eu nu mi-aş dori o întoarcere în timp, şi nu pentru că nu aş vrea să fiu mai tânără cu 24 de ani, dar chiar îmi place progresul. Şi singură nu pot să-l trăiesc, ci alături de o naţie de români adevăraţi, de patrioţi, fiindcă olteniţeanul trebuie să ştie că pentru progres este nevoie de luciditate şi discernământ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

89 − 81 =

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Oltenița, la mâna PSD: După hectare întregi de terenuri înstrăinate, Țone continuă campania de vânzare

26 martie 2018

Oltenița, la mâna PSD: După hectare întregi de terenuri înstrăinate, Țone continuă campania de vânzare

Laura Suzeanu Pentru Țone vânzarea a orice se poate în Oltenița, de la terenuri, la spații și imobile sub diverse regimuri, a devenit preocuparea primordială, chiar vitală. După ce în ședința ordinară a Consiliului Local de luna trecută Hotărârea privind vânzarea unui spațiu comercial din Hala Oltenița nu a trecut, perseverent cum îl știm când este vorba de anumite proiecte nevotate în ședințe, primarul Petrică Țone a repus pe ordinea de zi Hotărârea. O fi repetiția mama învățăturii, dar aici depinde și ce se repetă, dar și ce se învață.

Corespondenta la redactie