Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Adăposturile private și străinătatea salvează victimele unui sistem îmbolnăvit. După Țone cheltuiala pentru un câine este mai mare decât cheltuiala cu un copil

Laura Suzeanu

Câinii rămași în adăpostul închiriat de Ecosal vor fi transportați înapoi la vechiul adăpost de lângă fosta Filatură Oltenița, primul loc unde s-a amenajat spațiul de locuit al comunitarilor. Autoritățile locale în colaborare cu actuala conducere a Ecosal Oltenița au decis să revină la loc comanda, să preia adăpostul din prelungirea Bd. 22 Decembrie ce aparține Societății Ecosal.

Întrebat de consilierul Victor Mihai cât se cheltuiește pentru un câine, primarul Petrică Țone spune că mai mult decât pentru un copil. Totuși, dacă ar fi să calculăm în realitate cât consumă și ce consumă un câine ar fi cam așa: 200 gr pe zi de hrană uscată la saci în boabe care înseamnă 2 kg în 10 zile și un sac pe lună, adică aproximativ 150 de lei pe lună. Alte costuri de sterilizare sau îngrijire post-operatorie și microcipare nu se prea pun, deși Primăria Oltenița are un contract de colaborare cu un medic veterinar care este plătit cu 1000 de lei pe lună pentru anumite servicii, nu știm care. Potrivit surselor noastre, în adăpost câinii nu prea au beneficiat de servicii veterinare, atunci ne întrebăm pentru ce mai există medic veterinar colaborator.
Legea prevede contract cu un medic veterinar, iar acesta este obligat să asigure intervenții și tratamentul impus. Cu atât mai mult cu cât nici timp nu este, colaborarea iubitorilor de animale împreună cu reprezentanții Asociaţiei Pentru Salvarea şi Îngrijirea Câinilor din Olteniţa (ASICO) și cu sprijinul Ecosal fiind cea care a salvat patrupedele prin adopție. Astfel, în luna februarie a acestui an au fost transportați 70 de câini la București, apoi în luna iunie alți 70 de câini au fost mutați în adăposturi private, unde sunt pregătiți pentru adopție în străinătate. Dog Rescue Travel este o organizație non-guvernamentală din București, prin intermediul căreia câinii din Oltenița ajung pe mâini bune în familii sau către persoane din străinătate, care îi adoptă și îngrijesc.


Atunci cum întreținerea unui câine este mai mare decât cea pentru un copil? Pe ce criterii de cheltuieli s-a bazat Țone când a declarat acest lucru? Și dacă tot se fac unele afirmații, de ce nu există o listă care să conțină strict și la obiect cheltuielile din adăpost, listă care să fie afișată public? Și aici merg bani tot din buzunarul contribuabililor.

De asemenea, există doi îngrijitori, deși numărul mic de câini ce rămâne constant în adăpost nu justifică prezența a două persoane angajate.
În acest moment, adăpostul din Oltenița nu mai are nici 10 câini în grijă, grație acestei colaborări cu Dog Rescue Travel București.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

26 + = 29

Editorial

Avize importante pentru terenul votat de consilierii locali oltenițeni, dar și posibil focar de infecție. Zona este sit arheologic

14 februarie 2018

Avize importante pentru terenul votat de consilierii locali oltenițeni, dar și posibil focar de infecție. Zona este sit arheologic

Laura Suzeanu Lăcomia sau interesele de orice fel distrug echilibrul unor întinderi de pământ ce aparțin orașului, învingând astfel nu doar sentimentele pe care unii poate nici nu le au, dar ajungând să doboare rațiunea și logica, mersul natural al lucrurilor, normalitatea. Politicul devine un fel de ”magne cum lauda” printre formele primitive de viață ale diverșilor trepăduși, unde malformații precum înșelăciunea și decăderea morală, lipsa de bun simț și nelegiuirea își găsesc loc în gazdele primitoare, deschise spre pungășie. Consilierii oltenițeni, mai puțin unul dintre aceștia, au votat de curând vânzarea unui teren de aproape 25 de ha lângă Ecluza Canal Dunăre-Argeș, în zona Portului Oltenița.

 • 3
 • 4.858
 • 748
 • 5.156
 • 825
 • 40.474
 • 191.643
 • 1.958.410
 • 4.169.605
 • 844.811
 • 451
 • Pastila de gramatică

  Pastila de gramatică

  Cele mai întâlnite greșeli gramaticale 1. „Decât” sau „Doar” Adverbele …
Corespondenta la redactie