Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Alexandra Ușurelu, invitat de suflet la spectacol/ Spiritul Crăciunului într-un gest umanitar al tinerilor liceeni din Oltenița

Sărbătorile de iarnă sunt un mănunchi de frumusețe spirituală, de datini și tradiții românești unicat, care transformă aceste zile în cea mai frumoasă perioadă din an. Peste toate acestea, semnificația adevărată, Nașterea Mântuitorului, este fabulosul, prețiosul dar oferit omenirii.
Elevii Liceului ”Neagoe Basarab” din Oltenița au intrat împreună cu profesorii lor în ambianța și spiritul Crăciunului. Atmosferă de sărbătoare, emoția clipelor de festivitate, colinde și alte surprize, poezii și scenete cu cele mai frumoase și mai iubite personaje ale iernii, momente magice, toate acestea au prins contur și viață într-un spectacol inedit de Crăciun.

Tinerii au înțeles că de Crăciun nimeni nu trebuie să fie singur, în aceste zile mai mult decât în alte zile, dragostea și înțelegerea față de cel de lângă noi trebuie să atingă culmi nebănuite. Cu acest gând i-au fost alături unei foste eleve a Liceului ”Neagoe Basarab”, Gabriela Roman, o tânără extrem de educată și sensibilă, pe care elevii liceului au chemat-o în mijlocul lor pentru a o susține moral. Tinerii au oferit un spectacol de Crăciun și pentru a transmite celorlalți această dorință de a fi alături de o tânără lovită de o boală autoimună artrită, Gabriela Roman având nevoie urgent de un tratament în China pentru ameliorarea afecțiunii sale.


Spectacolul a fost oferit de corul elevilor clasei a V-a de la Liceul Neagoe Basarab, corul elevilor claselor a IX-a, a X-a, a XI-a, a XII-a ai aceluiași liceu. Alături de aceștia au cântat la chitară Anca Dan și Bogdan Niculiță, invitat de la Liceul Tehnologic ”Nicolae Bălcescu” din Oltenița. Poeziile de Crăciun au fost recitate de eleve ale claselor gimnaziale din liceu.

Oamenii uită deseori de sensul acestei sărbători, ocupându-și timpul cu lucruri mărunte din punct de vedere spiritual. Deși sărbătoarea de 25 decembrie înseamnă mai mult decât marketing, mulți dintre creștini nu înțeleg simbolul real, acela al unei sărbători dumnezeiești, acela al împlinirii noastre ca existențe pe pământ.
Există o variantă care spune că acest cuvânt Crăciun vine cumva de la cuvântul Creator. Poate pentru a face legătura pe undeva cu faptul că naşterea şi toată lucrarea de mântuire a lui Hristos este o reînnoire a omului.

Cu o ținută artistică impecabilă, Horia Munteanu, elev al clasei a XI-a la Liceul ”Neagoe Basarab”, a acompaniat corul elevilor de liceu într-o manieră rafinată a sunetului. Tânărul a adus cu sine într-o zi frumoasă de iarnă, experiența unor ani de studiu al pianului, unde talentul se contopește perfect cu exercițiul. O tehnică plăcut impresionantă, cizelată cu eleganță, sensibilitate, energie în interpretare și concentrare, cam așa l-am numi pe Horia Munteanu.

Copiii au avut parte de mai mult decât un spectacol cald și vesel. Celebră deja, Alexandra Ușurelu, fostă elevă a Liceului ”Neagoe Basarab” din Oltenița, a venit să cânte în orașul său natal, după mai bine de 6 ani. Una dintre cele mai iubite artiste de muzică non-mainstream din România a susținut-o pe Gabriela și o susține cu tot sufletul prin cântecul ei.

Cele două au fost colege de bancă, iar Alexandra speră ca cea care i-a rămas și prietenă să se bucure cu adevărat de Magia Crăciunului, dorința de a se însănătoși să i se împlinească. Alexandra Ușurelu a interpretat un colind alături de sora sa mai mică, Eliza:

Spectacolul de joi, 21 decembrie, a fost o demonstrație de dăruire, de empatie, a fost o celebrare a iubirii și prieteniei, unde copiii au învățat despre cum să fie generoși, responsabili, despre cum să iubească și să privească dincolo de propriile lor dorințe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 + 7 =

Editorial

Avize importante pentru terenul votat de consilierii locali oltenițeni, dar și posibil focar de infecție. Zona este sit arheologic

14 februarie 2018

Avize importante pentru terenul votat de consilierii locali oltenițeni, dar și posibil focar de infecție. Zona este sit arheologic

Laura Suzeanu Lăcomia sau interesele de orice fel distrug echilibrul unor întinderi de pământ ce aparțin orașului, învingând astfel nu doar sentimentele pe care unii poate nici nu le au, dar ajungând să doboare rațiunea și logica, mersul natural al lucrurilor, normalitatea. Politicul devine un fel de ”magne cum lauda” printre formele primitive de viață ale diverșilor trepăduși, unde malformații precum înșelăciunea și decăderea morală, lipsa de bun simț și nelegiuirea își găsesc loc în gazdele primitoare, deschise spre pungășie. Consilierii oltenițeni, mai puțin unul dintre aceștia, au votat de curând vânzarea unui teren de aproape 25 de ha lângă Ecluza Canal Dunăre-Argeș, în zona Portului Oltenița.

 • 0
 • 2.599
 • 432
 • 4.696
 • 702
 • 38.093
 • 178.934
 • 1.958.346
 • 4.182.152
 • 846.725
 • 771
 • Pastila de gramatică

  Pastila de gramatică

  Cum este corect – “Î-ţi dau vre-o câteva prăjituri” sau …
Corespondenta la redactie