Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Ample descinderi pentru combaterea contrabandei cu țigări în județul Călărași

Poliţiştii de frontieră din Călărași au descoperit și reținut peste 16.000 pachete de ţigări  fără documente de provenienţă, ce urmau să ajungă pe „piaţa neagră” de desfacere din judeţul Călăraşi.

DSC00359Peste 40 de poliţişti de frontieră călărăşeni şi lucrători ai I.P.J. Călăraşi, cu sprijinul informativ şi suportul tehnic al structurii judeţene a Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, au desfăşurat simultan un număr de 9 descinderi pentru punerea în aplicare a tot atâtea mandate de percheziţie la domiciliile membrilor unei reţele implicate în traficul cu ţigări de contrabandă.
Activitatea infracţională a membrilor reţelei, despre care se deţineau informaţii referitoare la implicarea în colectarea, transportul, depozitarea şi vânzarea bunurilor care trebuie plasate sub regimul vamal, cunăscând că acestea provin din contrabandă, a fost monitorizată timp de aproximativ 2 luni de către poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului de combatere a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere – Călăraşi.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Călărași, comisar șef Vasile Chiru, în urma percheziţiilor domiciliare au fost descoperite un număr de 16.457 pachete de ţigări purtând mărcile HILTON, ASHIMA, WINSTON şi M&M, cu timbru aparţinând R.Moldova, valoarea acestora de piaţă ridicându-se la aproximativ 230398 lei, iar prejudiciul cauzat statului roman prin neplata de taxe şi accize, se ridică la suma de 148113 lei.

Tot pe timpul percheziţiilor au mai fost descoperite importante sume de bani în monedă naţională şi în euro, bani DSC00382despre care se deţin date certe că provin din contrabanda cu ţigări.
La finalizarea cercetărilor, organele de anchetă au emis 4 mandate de aducere, iar pentru doi dintre membrii reţelei s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore, urmând ca a doua zi să fie prezentaţi judecătoriei Călăraşi cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 1 = 3

Editorial
  • Haosul dictaturii sărăntocilor și baricada rezistenței

    Haosul dictaturii sărăntocilor și baricada rezistenței

    Laura Suzeanu S-au jucat cu focul. Pentru un ordin. Ordin care a ascuns foarte posibil multe promisiuni, de viitor. Dar de fapt obediența specifică lipsei de orizont, cel mai sigur pentru salariul primit, cel din banii statului. Care Stat cine este? Cine este, domnilor jandarmi, aduși, cărați, intoxicați cu minciună, …...citeste »

Oltenița, la mâna PSD: După hectare întregi de terenuri înstrăinate, Țone continuă campania de vânzare

26 martie 2018

Oltenița, la mâna PSD: După hectare întregi de terenuri înstrăinate, Țone continuă campania de vânzare

Laura Suzeanu Pentru Țone vânzarea a orice se poate în Oltenița, de la terenuri, la spații și imobile sub diverse regimuri, a devenit preocuparea primordială, chiar vitală. După ce în ședința ordinară a Consiliului Local de luna trecută Hotărârea privind vânzarea unui spațiu comercial din Hala Oltenița nu a trecut, perseverent cum îl știm când este vorba de anumite proiecte nevotate în ședințe, primarul Petrică Țone a repus pe ordinea de zi Hotărârea. O fi repetiția mama învățăturii, dar aici depinde și ce se repetă, dar și ce se învață.

Corespondenta la redactie