Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Aurul mondial Infomatrix din nou la Oltenița: Echipa profesoarei Adina Voicu de la Liceul Bălcescu a câștigat

Elisabeta Genoa

Foto Facebook

Încă o victorie se înscrie în palmaresul activității profesoarei Adina Voicu și a elevilor săi. După ce ne-a demonstrat încă de anul trecut ce înseamnă să câștigi aur la o competiție internațională, nu s-au mulțumit doar cu atât. Anul acesta, la cea de-a XVI-a ediție Infomatrix, București, doi elevi de clasa a XI-a au excelat la această competiție internațională de robotică și programare.
Adina Voicu îi pregătește pe Bogdan Niculiță și Dragoș Costache de câteva luni, mai exact aceștia au început lucrul pentru concurs din iarnă. ”Am demonstrat din nou că se poate. Dragii mei copii frumoși- Bogdan Niculiță și Dragoș Costache- toată munca, toată oboseala, toate frământările noastre au fost răsplătite. Medalia de aur de la mondialele de informatică aplicată de anul acesta rămâne la noi!!! Am rămas de neclintit și ne-am setat să rămânem așa, cu mult entuziasm și răbdare pe măsură. Am avut îndoieli, vedeam seriozitatea și determinarea chinezilor, relaxarea americanilor, dorința africanilor de a depăși obstacolele. Cu toate aceste îndoieli, nu ne-am întristat, pentru că prietenia și experiența rămân mai importante decât un premiu. Toate acestea nu ar fi fost posibile fără ajutorul vostru, prieteni dragi! Fie că v-ați oferit să ne cumpărați ceva pentru stand, să ne printați materiale, fie că ne-ați susținut financiar, toți sunteți la fel de importanți pentru că v-ați gândit la noi. Asociația XXX (vor să rămână anonimi), medaliile de aur sunt și ale voastre, ați fost îngerii noștri păzitori! George Tudor, copil talentat și bun la toate, mulțumim pentru sprijin și pentru nopțile albe alături de noi!” scria Adina Voicu pe pagina sa de facebook exact în ziua victoriei. Aceasta declară pentru oltenitainfo.ro că s-au prezentat la București cu proiecte 339 de echipaje din toată lumea. A fost extrem de dificil și am avut emoții mai mari decât în ceilalți ani pentru că am dorit să demonstrăm că medalia de aur de anul trecut nu a fost o întâmplare, ci rezultatul unei munci susținute. Dat fiind faptul că România este o țară relativ neînsemnată, toata lumea se aștepta ca echipe precum cele ale Statelor Unite, Chinei, etc. să iasă învingătoare. Juriul nu ține seama de aceste lucruri, au fost extraordinari și obiectivi, ceea ce ne-a bucurat nespus.” declară pentru noi profesorul îndrumător, Adina Voicu, cea care îmbină surprinzător și elegant cele două îndeletniciri-pasiuni: limba engleză pe care o predă la Liceul Tehnologic ”Nicolae Bălcescu” cu activitatea tehnico-aplicativă în domeniul informaticii. Juriul a fost format din patru persoane de specialitate, regizori si editori.
Am dat totul, ne-am sincronizat perfect, am răspuns întrebărilor juriului internațional și am făcut prezentarea dorită, care iată a venit cu izbânda. Celelalte echipe au fost sponsorizate de minister, de firme. Echipa Chinei avea echipament, treninguri, pantaloni de schimb, de toate. Numai noi şi Ecuador am venit pe banii noştri. ” mai spune Adina Voicu, care mulțumește tuturor celor care i-au susținut financiar la acest concurs.

Foto Facebook

Bogdan Niculiță și Dragoș Costache sub îndrumarea profesoarei Adina Voicu au reprezentat România la concursul de informatică aplicată, Infomatrix, 10-13 mai 2018, finala mondială de la București. ”Am demonstrat astfel că performanța de anul trecut la care am participat de asemenea nu a fost o întâmplare, ci urmarea unei munci asidue și bunei organizări datorate profesoarei noastre.” declară Dragoș Costache. Proiectul a constat in regizarea unui scurtmetraj cu tema “Love conquers all” (Dragostea învinge tot), temă impusă de concurs. Am filmat două zile, iar editările au durat cam o săptămână. Am folosit programe de editare impuse de concurs, și anume Adobe Premier și Sony Vegas 13, programe de editare profesionale. ” declară Bogdan Niculiță pentru oltenitainfo.ro. Tinerii s-au simțit minunat. ”Am simțit cu adevărat atmosfera de concurs, ne-am făcut prieteni din țări pe care nici nu le cunoșteam înainte. Eu m-am împrietenit foarte bine cu echipele din Ecuador, Mexic și Serbia, dar am socializat cu toată lumea și am încercat să aflu cât mai multe lucruri despre cultura fiecărei țări participante.” mai spune Bogdan care se află la a treia participare în concursul INFOMATRIX. Dragoș Costache a participat la acest concurs de două ori.
Profesoara Adina Voicu pregătește elevi pentru Infomatrix de 12 ani. La fiecare concurs, echipa din Oltenița a obținut mențiune, dar și medalii de bronz și argint. De doi ani însă traiectoria a mers către un summum, către sublimul unei munci susținute, scrupuloase.

La competiţie pot participa atât elevii claselor IX –XII cât şi studenţi. INFOMATRIX are drept scop promovarea excelenței în domeniu, prin încurajarea creativităţii şi pasiunii pentru cunoaştere a elevilor, de a valorifica potenţialul creativ al elevilor şi studenţilor prin stimularea activităţilor tehnico-aplicative în domeniul informaticii.
INFOMATRIX oferă oportunitatea companiilor IT de a prelua şi recompensa cele mai bune proiecte. Concursul a fost inițiat de Liceul Internaţional de Informatica Bucureşti Gimnaziu, Liceu; Liceul Internaţional de Informatica Constanta – Gimnaziu, Liceu; Şcoala Internaţională Bucureşti – Grădiniţă, Şcoală primara, Liceu; Şcolile Spectrum – Grădiniţă, Şcoală primară.

În fiecare an, concursul adună minţi strălucite din toate colţurile lumii, multe dintre ele cu tradiție în domeniu. Prima ediţie a concursului a avut loc în anul 2003.

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie