Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Când e furtună nu-i de glumit. Iată ce trebuie să faci!

Țara se află sub cod galben de furtuni și ploi. Oltenița este mai puțin vizată, dar pentru că au existat niște precedente cu un mort și răniți grav într-un camping din Bulz (Bihor) după o furtună violentă, reprezentanții IGSU solicită tuturor atenție atunci când se pornesc furtuni, dar mai ales să nu ia în glumă atenționările care se fac prin mijlocele media.

Aceștia îi sfătuiesc pe cetățeni ca în momentul declanșării furtunii să întrerupă orice activitate în aer liber, să se adăpostească în locuinţe sau alte spaţii care le asigură protecţia, să închidă uşile şi ferestrele şi să deconecteze aparatele şi echipamentele electrice. Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, maşinile trebuie parcate în zone ferite, la distanţă sigură faţă de copaci sau stâlpi de electricitate.
De asemenea, dacă furtuna surprinde pe cineva într-un spaţiu deschis, trebuie să vă aşezaţi ghemuit la pământ, cu mâinile pe urechi şi cap, şi capul între genunchi. Este important să reduceţi contactul cu pământul, ca să deveniţi o ţintă cât mai mică.
Evitaţi obiectele înalte, precum un copac înalt izolat în arie deschisă, câmpuri, sau o ambarcaţiune pe apă, orice obiecte metalice, precum utilaje agricole, echipamente de fermă, motociclete, biciclete etc.
Dacă vă aflaţi în pădure, căutaţi adăpost într-o zonă cu copaci mai puţin înalţi.

Dacă furtuna vă prinde pe un lac, încercaţi să ajungeţi la mal de urgenţă şi adăpostiţi-vă imediat.

O ploaie torențială și câteva rafale de vânt mai puternice au speriat câțiva oltenițeni astăzi, însă aceștia s-au împăcat cu gândul că suntem mai feriți decât românii din alte oraș și datorită poziției geografice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

23 − 13 =

Editorial

Avize importante pentru terenul votat de consilierii locali oltenițeni, dar și posibil focar de infecție. Zona este sit arheologic

14 februarie 2018

Avize importante pentru terenul votat de consilierii locali oltenițeni, dar și posibil focar de infecție. Zona este sit arheologic

Laura Suzeanu Lăcomia sau interesele de orice fel distrug echilibrul unor întinderi de pământ ce aparțin orașului, învingând astfel nu doar sentimentele pe care unii poate nici nu le au, dar ajungând să doboare rațiunea și logica, mersul natural al lucrurilor, normalitatea. Politicul devine un fel de ”magne cum lauda” printre formele primitive de viață ale diverșilor trepăduși, unde malformații precum înșelăciunea și decăderea morală, lipsa de bun simț și nelegiuirea își găsesc loc în gazdele primitoare, deschise spre pungășie. Consilierii oltenițeni, mai puțin unul dintre aceștia, au votat de curând vânzarea unui teren de aproape 25 de ha lângă Ecluza Canal Dunăre-Argeș, în zona Portului Oltenița.

 • 1
 • 4.795
 • 740
 • 5.156
 • 825
 • 40.411
 • 191.580
 • 1.958.347
 • 4.169.542
 • 844.803
 • 409
 • Pastila de gramatică

  Pastila de gramatică

  Cele mai întâlnite greșeli gramaticale 1. „Decât” sau „Doar” Adverbele …
Corespondenta la redactie