Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Concentrare, reflecție, logică, abilitate, prinse în jocul gândirii: Peste 100 de tineri din zonă au participat la Concursul ”Micul Șahist”

Elisabeta Genoa
Concurs de șah, organizat frumos, peste 100 de elevi participanți, atmosferă animată, chipuri senine în meditațiile logice ale partidelor, spirit de camaraderie și de echipă în așternutul unei generozități unice de copii : așa s-a desfășurat joi, 13 decembrie, concursul de la Oltenița, Micul Șahist, aflat anul acesta la a 9-a ediție.
După câteva jocuri rapide de încălzire, a urmat concursul care i-a angrenat pe participanți la minute în șir de concentrare:
Profesor organizator Cristiana Drăgan ne spune că s-au mobilizat foarte bine participanții, nu doar copiii din Oltenița, dar și cei din Chirnogi, Crivăț, Ulmeni, Nana, Radovanu, însoțiți de profesorii lor de sport. Din Oltenița au participat elevi de la Școala Alexandru D. Ghica (Școala 5) și de la Școala Gimnazială ”Alexandru Vlahuță” (Școala 6), , de la Liceul Tehnologic ”Nicolae Bălcescu”, Liceul Tehnologic ”Ion Ghica”. Profesoara Drăgan organizează periodic competiții de șah pentru promovarea sportului minții în rândul copiilor.
Alături de Cristiana Drăgan au fost 6 tineri voluntari, printre ei numărându-se și amatori de șah, frumusețea jocului minții devenind atracție pentru mulți tineri, nu doar provocare:
Participanții la competiția de joi au fost recompensați cu premii. Învingătorii și învinșii s-au bucurat de dulciurile primite care au însoțit diplomele de concurs, tricourile și șepcile oferite de Federația Română ”Sportul pentru Toți”.
Cristiana Drăgan mulțumește conducerii Școlii ”Alexandru Vlahuță”, prof. Florin Pană, pentru bunăvoința și interesul cu care a primit oaspeții. În fiecare an, profesoara de sport are un calendar competițional pe care-l desfășoară punctual. Pentru anul 2018, Cristiana Drăgan pregătește 13 acțiuni, pe categorii de vârstă, clasele 0-IV, V-VIII, IX-XII, cu băieți și fete.
Un câștig al copiilor, poate cel mai important din concurs, a fost faptul că au plecat acasă cu un plus de experiență.
Acțiunea s-a desfășurat sub auspiciile Federației Române ”Sportul pentru Toți”, în cadrul căreia Cristiana Drăgan este vicepreședinte.
Entuziasmul celor înscriși în concurs, curiozitatea cunoașterii cât mai multor scheme și tactici ale jocului, antrenul, satisfacția se pot observa în imaginile surprinse în timpul partidelor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 87 = 96

Editorial

Avize importante pentru terenul votat de consilierii locali oltenițeni, dar și posibil focar de infecție. Zona este sit arheologic

14 februarie 2018

Avize importante pentru terenul votat de consilierii locali oltenițeni, dar și posibil focar de infecție. Zona este sit arheologic

Laura Suzeanu Lăcomia sau interesele de orice fel distrug echilibrul unor întinderi de pământ ce aparțin orașului, învingând astfel nu doar sentimentele pe care unii poate nici nu le au, dar ajungând să doboare rațiunea și logica, mersul natural al lucrurilor, normalitatea. Politicul devine un fel de ”magne cum lauda” printre formele primitive de viață ale diverșilor trepăduși, unde malformații precum înșelăciunea și decăderea morală, lipsa de bun simț și nelegiuirea își găsesc loc în gazdele primitoare, deschise spre pungășie. Consilierii oltenițeni, mai puțin unul dintre aceștia, au votat de curând vânzarea unui teren de aproape 25 de ha lângă Ecluza Canal Dunăre-Argeș, în zona Portului Oltenița.

 • 1
 • 2.601
 • 432
 • 4.696
 • 702
 • 38.095
 • 178.936
 • 1.958.348
 • 4.182.154
 • 846.725
 • 541
 • Pastila de gramatică

  Pastila de gramatică

  Cum este corect – “Î-ţi dau vre-o câteva prăjituri” sau …
Corespondenta la redactie