Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Cum a câștigat firma RayTrust licitația de montare camere video și dacă are toate avizele aprobate de Poliție și SRI, câți bani publici a câștigat RayTrust de pe urma acestor combinații ??

Necesitatea de  instalare de camere supraveghere în incintele școlare este motivată. În primul rând prin instalare de camere de supraveghere  se previn probleme cum ar fi: vandalism, intimidare, activități criminale, trafic de droguri, abuzuri sexuale etc. În al doilea rând există posibilitatea de a descoperi orice accident sau caz de urgență cum ar fi incendiul sau exploziile, ce s-ar putea declanșa în instituții publice.
De asemenea, potrivit ultimelor regulamente școlare, examenele de bacalaureat și cele de admitere în liceu sunt monitorizate video.
Celelalte instituții publice, fie că vorbim de primării, administrații financiare, consilii județene sau prefecturi, au și alte motivații pentru montarea de camere video. Pentru mulți dintre directorii de școli sau primari, aceste sisteme de supraveghere au devenit un soi de jucării, transformând sistemul în metode de a monitoriza persoane cu diverse scopuri personale, în niciun caz de a le folosi în scop public, ori pentru a evita presupusele problemele din respectivele instituții. Dar deja acesta este un subiect ce îl vom aborda mai târziu.

Camera Supraveghere
În Oltenița, firma RayTrust Advertising este cea care a încheiat contracte cu școli și licee din municipiu, dar și cu primării de pe raza municipiului pentru dotarea respectivelor unități cu sisteme de supraveghere video.
Începând cu luna ianuarie 2013 contractele încheiate s-au transformat apoi în facturi, conform datelor noastre de o valoare uriașă în lei.
Unele instituții care au analizat contractele respective au refuzat colaborarea, preferând să doteze unitățile din surse directe. De aici au început problemele și presiunile de toate felurile din partea primarului Petre Țone, care nu a acceptat refuzuri de niciun fel din partea celor pe care acesta îi consideră sclavi sau slugi pe plantația sa, transformată din aparat administrativ public în unul privat.
Constatăm cu o stupoare și revoltă ce se amplifică pe zi ce trece și cu mare dezgust cum în cea mai mare parte a localităților din România, cei aleși în fruntea administrațiilor și pe care noi, contribuabilii, îi plătim, se transformă în stăpîni de locuitori de comune sau orașe, unde fac la scurt timp după alegeri exact ce ”vor mușchiul lor”, pe românește spus. Frâiele acestora se transformă în lanțuri pentru locuitori, piedici de orice fel și călușuri puse la gura celor care nu sunt de acord cu încălcarea normelor umane și legislative ale acestora prin forme diverse de protest.
Pentru a avea un aviz de montare a unor astfel de sisteme este nevoie de un proiect în care să se descrie amplasamentul obiectivelor, străzile învecinate, spațiile supravegheate, tipul și specificațiile tehnice ale Dvr-ului și a camerelor de înregistrare etc. Așa spune legea. Acest proiect trebuie aprobat de către poliție. SRI-ul de asemenea trebuie să dea niște avize.
Este numită ”infracțiune” montarea fără autorizație și proiect a camerelor de supraveghere, alarma, etc. în locuri publice. Licența se obține după verificări amănunțite ale IGP-ului și cu acordul SRI.
Legea 333/2003 conține următoarele articole ce trebuie respectate de oricine montează camera de supraveghere :
ART. 34
(1) Persoanele fizice sau juridice pot desfășura activităţi de proiectare, producere, instalare şi întreţinere a sistemelor de alarmare împotriva efracției sau a componentelor acestora numai pe baza licenţei eliberate de Inspectoratul General al Poliţiei Române, reînnoită la fiecare 3 ani, şi cu avizul prealabil al Serviciului Român de Informaţii, eliberat în termen de 30 de zile.

ART. 58
Desfăşurarea de activităţi de paza sau protecţie, de proiectare, producere, instalare şi întreţinere a sistemelor de alarma impotriva efractiei sau a componentelor acestora fără atestat sau fără licenta de funcţionare prevăzută de lege constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

Administratorul firmei RayTrust este unul dintre vechii apropiați ai lui Țone, membru PSD, cel care se și autointitulează purtător de cuvânt al Primăriei Oltenița, imediat după câștigarea alegerilor bulversante din 2012, apropiați de asemenea membrului lor, învățatul rusofil, Ion Iliescu.

Întrebările noastre pentru primarul Petre Țone și pentru administratorul firmei RayTrust, sunt următoarele:
1. Dacă Primăria Oltenița a organizat licitație, conform legii, pentru firme care să monteze aparatură video în instituțiile de învățământ și primăriile din zona Oltenița și împrejurimi și dacă da, cum a câștigat licitația firma RayTrust;
2. Dacă firma RayTrust are toate avizele aprobate pentru montarea de echipamente video;
3. Cați bani a câștigat de pe urma acestei afaceri administratorul firmei, Raymond Madinoae, ținând cont că există camera video cu prețuri cu mult sub prețurile arătate de sumele din facturi;
4. Cât vor mai persista metodele regimului Țone@gașca comp. și monopolul dezastruos ce se răsfrânge asupra locuitorilor din municipiu și peste firmele de aici.

De menționat că o cameră video pleacă în funcție de model și de performanță de la 65 RON și ajunge până la 150 RON.

Intrebari Om

2 Responses to Cum a câștigat firma RayTrust licitația de montare camere video și dacă are toate avizele aprobate de Poliție și SRI, câți bani publici a câștigat RayTrust de pe urma acestor combinații ??

 • Unde ati gasit voi camere de supraveghere video intre 65 si 150 lei??? Chiar ma intereseaza. Poate de jucarie, in niciun caz pentru supraveghere video…asta in cazul in care vrei sa se vada si ceva pe camerele alea…

  La Metro gasesti camere video false (deci doar carcase) la 50 lei bucata…sa inteleg ca in acceptiunea voastre toata partea electronica si optica costa doar 15 lei ?!?!

  Documentati-va oameni buni inainte sa scrieti aberatii si sa intoxicati lumea aiurea!!!!

  • Întrebați-l pe administratorul firmei care și-a însușit astfel bani publici, fără să existe o licitație înainte pentru firmele care ar fi putut oferi serviciile respective. Sau să facem o anchetă, dar câtă vreme unii se cred șefi, ancheta va cădea sau va fi măsluită, mai ales că mai nou va exista și un arhivar, ce va rămâne veșnic slugarnic prin procesul angajării…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + 1 =

Editorial
 • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

  Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

  Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

2 februarie 2019

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

Consilierele Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari au primit lovituri de stânga. Nu este vorba de un film cu pugiliști în ring, ar fi fost fair play, ci de un film rupt din realitatea actuală: mutări de interese și jocuri de culise.

Corespondenta la redactie