Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Cupa Etnic dedicată minorității rome din zonă a adunat peste 80 de elevi din clasele V-VIII

Peste 80 de elevi coordonați de profesorii lor au participat la finalul acestei săptămâni la o competiţie organizată de Asociația Județeană ”Sportul pentru Toți” Călărași, prin profesor Cristiana Drăgan. 

A șaptea ediție a competiției”Cupa Etnic” s-a desfășurat în localitatea Frumușani în sala de sport a școlii, fiind una din acțiunile la care au participat elevi din clasele V-VIII ai minorității rome.

Cupa Etnic 1Cele șase echipe participante au fost : Frumușani, Orăștie, Curcani, Șoldanu, Gălbinași, Budești și Aprozi. ”Această competiţie a fost una din cele mai intensive şi dinamice din acest an, poate și pentru faptul că au participat mai mulți iubitori ai sportului. Am avut parte şi de sprijinul asistenței de Ambulanță căreia îi mulțumim, dar cel mai mult țin să mulțumesc direcțiunii Școlii din Frumușani care ne-a sprijinit în organizarea de activități la Sportul pentru Toți. Mulțumesc colegilor mei prezenți la Frumușani, cu care de altfel am o foarte bună colaborare. Este vorba de Sandu Botea și Alina Paraschiv, profesori de sport la școlile din Gălbinași respectiv Frumușani. Vreau să vă spun că, faţă de anii trecuţi, nivelul acestor competiţii a crescut foarte mult, motiv pentru care au avut loc şi diferite schimbări atât în clasament cât și la organizare. Câștigătorii au fost cei din Budești, pe locul IICupa Etnic 2 s-a situat echipa din Frumușani, iar locul III a revenit elevilor din Gălbinași. Pentru cei interesați de Calendarul competițional le spunem că urmează alte două acțiuni până la finalul anului 2014. În luna noiembrie se va desfășura Concursul <Micul Șahist> iar în luna decembrie vom organiza Cupa Unirii la Fotbal care se află anul acesta la a IX-a ediție.” declară pentru oltenitainfo.ro professor de sport Cristiana Drăgan, președinte al AJSpT Călărași.

Premiile AJSpT din cadrul competiției ”Cupa Etnic” au constat în diplome, cupe, materiale promoționale și afișe.

Asociația Județeană Sportul pentru Toți Călărași și Școla din Frumușani au colaborat la organizarea competiției ”etnice” de fotbal, urmând ca pe viitor să desfășoare și alte activități de anvergură cum a fost aceasta.

Elisabeta Genoa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

28 − 18 =

Editorial

“Bran-a museum without walls!”:Schimb de tineri finanțat de Uniunea Europeană prin Erasmus+

31 iulie 2017

“Bran-a museum without walls!”:Schimb de tineri finanțat de Uniunea Europeană prin Erasmus+

Proiectul “Bran-a museum without walls!”: Schimb de tineri finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+ și inițiat de Asociația “I.

 • 1
 • 3.417
 • 510
 • 5.007
 • 727
 • 39.829
 • 190.706
 • 1.964.464
 • 4.157.528
 • 842.987
 • 78
 • Pastila de gramatică

  Pastila de gramatică

  Cele mai întâlnite greșeli gramaticale 1. „Decât” sau „Doar” Adverbele …
Corespondenta la redactie