Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Cupa Toamnei la Handbal. Fair-play-ul a învins din nou la Oltenița

Laura Suzeanu

Fair play și spirit sportiv, sub acest mod de conduită s-a desfășurat un alt eveniment al mișcării. Că-i primăvară, vară, toamnă sau iarnă, pentru profesoara de sport Cristiana Drăgan anotimpurile constituie ocazii pentru a dezvolta, organiza acțiuni, concursuri, toate însemnând pentru copiii care se adună împreună, înțelegerea beneficiilor disciplinei sportive.


Toamna a creat o ”Cupă” de handbal, iar invitați au fost bucureștenii. Echipele de mini-handbal și de handbal gazde-oaspeți au arătat cum se formează fair-play-ul în sport. De altfel, așa cum ne spunea la această competiție Cristiana Drăgan, la final a câștigat fair-play-ul, acea atitudine fundamentală sportivă și morală, care, în zilele noastre, este amenințată cu alte atitudini opuse și nu doar în sport, ci și în alte domenii sociale.
Handbal Grup Oltenița (HGO) și Ramona Farcău Handbal București (RFH) s-au întâlnit duminică, 21 octombrie a.c., la sala de sport a Liceului ”Nicolae Bălcescu”, pentru a juca,  socializa, pentru a se bucura și a dovedi încă o dată ce calități are fiecare dintre cei aflați pe teren:

Festivitatea de premiere a participanților a căpătat un plus de valoare, micuții fiind de fapt câștigătorii. Diplomele și cupele oferite de Asociația Județeană ”Sportul pentru Toți” Călărași au ajuns la toți. Efortul copiilor a fost recompensat.


Fair-play-ul arată atitudinea sportivilor, micuții învață de pe acum ce înseamnă respectarea adversarului, integritatea lui fizică și psihică. Copiii capătă printr-o disciplină sportivă, în cazul nostru handbalul, alte valențe, dezvoltă empatia față de adversarii lor, dar mai ales învață cum se joacă corect.

Cristiana Drăgan mulțumește profesorului Răzvan Bobocică, tuturor celor implicați în acțiunea de duminică, fără de care competiția nu ar fi existat, de la arbitru, colaboratori și voluntari, asistentă medicală și alți apropiați, până la copii și părinți.
Coordonatorul RFH București, Ramona Farcău, lansează o pledoare a mișcării. Aceasta ne-a declarat că fericirea copiilor este foarte importantă pentru ea, iar duminică, la Oltenița, copiii antrenați de ea, ca și ceilalți, au fost fericiți.

Competițiile de mini-handbal și de handbal au marcat Cupa Toamnei 2018.
Provocare și satisfacţii. Copiii iubesc ceea ce fac. Entuziasmul este esenţial în obiectivele sportive. Satisfacţia acestor proiecte crește cu fiecare competiție organizată și cu fiecare rezultat obținut.


Ramona Farcău este o mare jucătoare de handbal. A fost componenta de bază a echipei naționale a României, pentru care a jucat în 214 meciuri și a înscris 689 de goluri, potrivit surselor on line. Farcău a evoluat cu echipa României la două ediții ale Jocurilor Olimpice, în 2000 și 2008. La ediția din 2008, de la Beijing, Farcău a fost desemnată cea mai bună marcatoare a competiției, cu 56 de goluri înscrise și a fost selectată în echipa ideală All-Star team.

 

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Oltenița, la mâna PSD: După hectare întregi de terenuri înstrăinate, Țone continuă campania de vânzare

26 martie 2018

Oltenița, la mâna PSD: După hectare întregi de terenuri înstrăinate, Țone continuă campania de vânzare

Laura Suzeanu Pentru Țone vânzarea a orice se poate în Oltenița, de la terenuri, la spații și imobile sub diverse regimuri, a devenit preocuparea primordială, chiar vitală. După ce în ședința ordinară a Consiliului Local de luna trecută Hotărârea privind vânzarea unui spațiu comercial din Hala Oltenița nu a trecut, perseverent cum îl știm când este vorba de anumite proiecte nevotate în ședințe, primarul Petrică Țone a repus pe ordinea de zi Hotărârea. O fi repetiția mama învățăturii, dar aici depinde și ce se repetă, dar și ce se învață.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Catharsis – originea şi sensul cuvântului Catharsis este un cuvânt de …
Corespondenta la redactie