Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Deputatul Raluca Surdu ne vorbește despre seriozitate, într-o vreme a neîncrederii

Deputatul Colegiului 5 al județului Călărași, Raluca Surdu, vorbește despre seriozitatea umană ca fiind un progres, o atitudine de care oamenii au nevoie pentru a alege corect, pentru a nu cădea pradă frivolității. Aceasta transmite oltenițenilor, tuturor celor din Colegiul său, românilor în general, un mesaj liberal:

”Seriozitatea presupune să faci ceea ce spui și să spui ceea ce faci. Este ușor de jonglat cu așteptări, de canalizat dezamăgiri, de exploatat frustrări. Este greu de conturat o viziune, de coagulat energii pozitive, de construit.

Seriozitatea presupune să lași faptele să vorbească pentru tine, să-i lași pe alții să ți se alăture în ceea ce faci, nu în ceea ce ești.

Raluca-SurduÎn inocența lor, cei mici sunt serioși. Toți copiii am fost serioși. Ulterior, pe parcurs am fost virusați de așteptările celorlalți, de presiunea de a fi mai buni decât alții, nu decât am fost noi până atunci. Seriozitatea este necesară în politică, în testarea materialului de susținere a democrației, care este încrederea. Seriozitatea de partea politicienilor este clamată de cei reprezentați și chemați periodic la vot. Existența sau lipsa acesteia ar trebui cântărită și apreciată/sancționată la urne. Seriozitate din partea votanților este minimum, și în același timp strictul necesar, pentru păstrarea și întărirea unui regim democratic, deschis, liberal în sensul respectării drepturilor și libertăților fiecăruia dintre noi, în individualitatea lui, în diversitatea care ne este specifică.

Să votăm, deci, cu seriozitate și să acționăm cu seriozitate.” semnează deputat PNL, Raluca Surdu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

77 − 69 =

Editorial
  • Haosul dictaturii sărăntocilor și baricada rezistenței

    Haosul dictaturii sărăntocilor și baricada rezistenței

    Laura Suzeanu S-au jucat cu focul. Pentru un ordin. Ordin care a ascuns foarte posibil multe promisiuni, de viitor. Dar de fapt obediența specifică lipsei de orizont, cel mai sigur pentru salariul primit, cel din banii statului. Care Stat cine este? Cine este, domnilor jandarmi, aduși, cărați, intoxicați cu minciună, …...citeste »

Oltenița, la mâna PSD: După hectare întregi de terenuri înstrăinate, Țone continuă campania de vânzare

26 martie 2018

Oltenița, la mâna PSD: După hectare întregi de terenuri înstrăinate, Țone continuă campania de vânzare

Laura Suzeanu Pentru Țone vânzarea a orice se poate în Oltenița, de la terenuri, la spații și imobile sub diverse regimuri, a devenit preocuparea primordială, chiar vitală. După ce în ședința ordinară a Consiliului Local de luna trecută Hotărârea privind vânzarea unui spațiu comercial din Hala Oltenița nu a trecut, perseverent cum îl știm când este vorba de anumite proiecte nevotate în ședințe, primarul Petrică Țone a repus pe ordinea de zi Hotărârea. O fi repetiția mama învățăturii, dar aici depinde și ce se repetă, dar și ce se învață.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Oul lui Columb (în italiană, “Uovo di Colombo”) este o expresie care …
Corespondenta la redactie