Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Dezinfectantul natural care se afla ACUM in bucataria ta

Otetul este un produs de curatare de uz casnic extrem de eficient, arata un studiu recent.
Otetul ar putea sa functioneze ca un detergent de uz casnic eficient (si ieftin), spune un studiu publicat in jurnalul online “mBio”. Acidul acetic – ingredientul activ din otetul din vin – este suficient de puternic pentru a ucide tipul de bacterii care provoaca tuberculoza, bacterii care sunt rezistente la medicamente.otet
In urma unei cercetari amanuntite, oamenii de stiinta s-au convins ca acidul acetic poate omori cu usurinta anumite tipuri de bacterii. Ingredientul activ din otetul din vin poate avea capacitatea de a “trece de membrana bacteriilor”, explica oamenii de stiinta.
Odata ce a patruns in interiorul membranei celulare, componenta din otet ar putea ridica nivelul pH-ului pana la un punct in care bacteriile nu pot supravietui, se arata in ipoteza cercetatorilor.

Ce inseamna aceste concluzii pentru casa ta:

In vreme ce majoritatea sortimentelor de otet cumparate de la magazin (cele de culoare alba) contin 5% acid acetic – probabil o cantitate insuficienta pentru a eradica bacteriile care au facut subiectul studiului mentionat – acest otet comercial are in continuare suficient acid acetic pentru a omori mai multe tipuri de bacterii din locuinta ta, spun specialistii.
Asa ca otetul alb poate ucide bacteriile la fel de bine ca produsele de curatare din comert, insa nu este suficient de puternic pentru a steriliza suprafetele.

curatenieConcluzia: Otetul a fost folosit ca dezinfectant cel putin din vremea Imperiului Roman, spun expertii. Asa ca poti folosi cu incredere in locuinta (chiar in bucataria ta) otetul alb cumparat din magazin ca o forma de agent de curatare ieftin si non-toxic. Sterge cu o carpa inmuiata in otet alb suprafetele murdare si lasa-l sa actioneze 20 de minute pentru a ucide bacteriile.

Sursa: feminis.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 20 = 25

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Oltenița, la mâna PSD: După hectare întregi de terenuri înstrăinate, Țone continuă campania de vânzare

26 martie 2018

Oltenița, la mâna PSD: După hectare întregi de terenuri înstrăinate, Țone continuă campania de vânzare

Laura Suzeanu Pentru Țone vânzarea a orice se poate în Oltenița, de la terenuri, la spații și imobile sub diverse regimuri, a devenit preocuparea primordială, chiar vitală. După ce în ședința ordinară a Consiliului Local de luna trecută Hotărârea privind vânzarea unui spațiu comercial din Hala Oltenița nu a trecut, perseverent cum îl știm când este vorba de anumite proiecte nevotate în ședințe, primarul Petrică Țone a repus pe ordinea de zi Hotărârea. O fi repetiția mama învățăturii, dar aici depinde și ce se repetă, dar și ce se învață.

Corespondenta la redactie