Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Din experienţe şi încercări: Cum să treci cu brio de prima zi de muncă

Prima zi de muncă este cea mai dificilă. Află cum să treci de ea cu succes.

Ai scăpat de CV-uri şi scrisori de intenţie, de pierdut ore întregi pe site-uri de joburi şi de interviuri, dar nu te relaxa încă! Mai ai de trecut prin prima zi de muncă la noul job. COSMO ţi-a pregătit câteva sfaturi care te vor ajuta să ai o primă zi reuşită.EYCAPACITACION

Fii punctuală

Dacă vrei ca prima impresie pe care o faci să fie una bună, este foarte important să ajungi la timp la birou. Poate că mai târziu vei putea întârzia puţin, dar în niciun caz nu face asta în prima săptămână şi mai ales în prima zi. Nu exagera, totuşi! Chiar dacă pleci mai devreme de acasă, nu intra înauntru cu jumătate de oră mai devreme, va părea că eşti disperată să faci o impresie bună. 

Îmbracă-te corespunzător

Când ai fost la interviu, ai observat cum erau îmbrăcaţi cei din birou? Dacă nu ai fost atentă la acest detaliu, încearcă să te îmbraci profesional, dar destul de lejer. Nu vrei să fi singura pe tocuri şi cu cămaşă în timp ce colegele poartă teneşi şi tricouri casual, nu?

Fii organizată

Ai grijă ca pe biroul tău să nu fie dezordine. Dai impresia că eşti dezordonată şi neîngrijită, iar colegii sau şefii pot crede că aşa este şi munca pe care o faci.

Cere ajutor, dar nu exagera

Este normal ca la început să ai nevoie de ajutor şi cu siguranţă vei găsi un coleg care să îţi răspundă la câteva întrebări de bază. Ai grijă doar să nu exagerezi. Te poţi descurca şi singură, nu este nevoie să îi deranjezi pe cei din jur pentru orice mică problemă.

Observă şi imită

Fii atentă la cei din jur pentru a observa cum se ocupă de diferite task-uri, cum se comportă între ei (îşi vorbesc cu „dumneavoastră” sau cu „tu”?) etc. 

Rămâi mereu calmă

Indiferent dacă ai un coleg enervant sau dacă nu te descurci cu o sarcină, încearcă să rămâi calmă. Nu înjura şi nu trânti nimic, în special chiar din prima zi.

Fii prietenoasă, dar nu face confesiuni

Acum că eşti fata cea nouă, cu siguranţă vor exista persoane care vor să afle totul despre tine. Răspunde la întrebări fără a da multe amănunte, apoi încearcă să schimbi subiectul. Confesiunile nu îşi au locul în prima zi de muncă.

Nu ezita să ieşi cu colegii

Fie că este vorba de a lua prânzul cu colegii sau a ieşi la o cafea după serviciu, nu refuza. Cel mai probabil nu vei avea şansa aceasta prea curând, ai nevoie să socializezi cu noii colegi cât încă eşti la început.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 + 2 =

Editorial

Avize importante pentru terenul votat de consilierii locali oltenițeni, dar și posibil focar de infecție. Zona este sit arheologic

14 februarie 2018

Avize importante pentru terenul votat de consilierii locali oltenițeni, dar și posibil focar de infecție. Zona este sit arheologic

Laura Suzeanu Lăcomia sau interesele de orice fel distrug echilibrul unor întinderi de pământ ce aparțin orașului, învingând astfel nu doar sentimentele pe care unii poate nici nu le au, dar ajungând să doboare rațiunea și logica, mersul natural al lucrurilor, normalitatea. Politicul devine un fel de ”magne cum lauda” printre formele primitive de viață ale diverșilor trepăduși, unde malformații precum înșelăciunea și decăderea morală, lipsa de bun simț și nelegiuirea își găsesc loc în gazdele primitoare, deschise spre pungășie. Consilierii oltenițeni, mai puțin unul dintre aceștia, au votat de curând vânzarea unui teren de aproape 25 de ha lângă Ecluza Canal Dunăre-Argeș, în zona Portului Oltenița.

 • 0
 • 3.443
 • 529
 • 4.696
 • 702
 • 38.937
 • 179.778
 • 1.959.190
 • 4.182.996
 • 846.822
 • 50
 • Pastila de gramatică

  Pastila de gramatică

  Cum este corect – “Î-ţi dau vre-o câteva prăjituri” sau …
Corespondenta la redactie