Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Doi cetăţeni britanici scoşi din încurcătură de poliţiştii noştri de frontieră

UP DATE 14,45 :
Potrivit unor informaţii on line oferite de o cititoare oltenitainfo, Ramona Omet, deplasarea către cetăţenii britanici s-a făcut cu ambarcaţiunea Poliţiei de Frontieră, însă manevrele de scoatere a iahtului din nisip au fost făcute sub îndrumarea reprezentatului Căpităniei, Claudiu Omet, deţinător de brevet maritim, având grad de ofiţer maritim pe tancuri chimice, expertiză profesionistă pentru asemenea situaţii. Aceasta ne mai informează că deşi iahtul se afla în partea bulgarilor, aceştia nu au răspuns apelurilor britanicilor prin staţie. Claudiu Omet a observat că britanicul vrea să apeleze la procedura de urgenţă Mayday, astfel că a lansat apel către conducerea Căpităniei Portului pentru intervenţie. Astfel s-a ajuns la intervenţia Poliţiei de Frontieră. Aceeaşi sursă ne spune că la Căpitănie există şalupă, însă pentru a fi folosită este nevoie de barcagiu.

Procedura de Urgenţă Mayday este un apel de primejdie urmat de mesaj. Mesajul de primejdie are rolul de a furniza informaţiile esenţiale pentru eficientizarea operaţiunilor de salvare. Apelul/mesajul de primejdie, poate fi repetat ori de câte ori se consideră necesar şi este posibil, respectiv până la primirea unei confirmări de recepţie. Pe cât posibil trebuie utilizate şi perioadele de tăcere radio, când şansele ca apelul de primejdie să fie auzit sunt mult mai mari. De regulă situaţiile care justifică transmiterea unui mesaj de primejdie sunt: gaura de apa (flooding), coliziune (collision), eşuare (grounding), incendiu (fire), explozie (explosion), pierderea stabilităţii-răsturnare (capsizing), scufundare (sinking).
Situaţia de urgenţă nu poate fi rezolvată cu mijloacele bordului şi este necesară o asistenţă din partea altor nave, dar dacă asistenţa soseşte în timp util, nu există riscuri imediate.

Felicitări pentru intervenţie atât reprezentantului Căpităniei, Claudiu Omet cât şi Poliţiei de Frontieră


 

Poliţiştii de frontieră au salvat doi cetăţeni britanici la finalul săptămânii trecute. Şeful Căpităniei Portului Olteniţa a anunţat telefonic poliţia de frontieră din teritoriu despre faptul că în dreptul km flv 405, pe direcţia localităţii Mânăstirea, se află un iaht eşuat care a solicitat ajutor prin staţia radio. iaht esuat CL 27.06.2014 1Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Călăraşi, comisar şef Vasile Chiru, s-a dispus trimiterea de urgenţă în zonă a unei ambarcaţii rapide, care avea la bord, în afară de echipajul poliţiei de frontieră şi un reprezentant al Căpităniei.
La faţa locului, echipa trimisă a constatat că o ambarcaţie sub pavilion britanic cu doi cetăţeni britanici la bord, se afla eşuată pe o banchiză de nisip, la aproximativ 350 m de malul românesc al fluviului Dunărea. iaht esuat CL 27.06.2014 2Prin câteva operaţiuni specifice unor astfel de situaţii s-a procedat la dezeşuare, iar în jurul orei 15:00 iahtul a fost repus în poziţie de plutire. Acesta şi-a continuat deplasarea în direcţia aval, după ce poliţiştii de frontieră s-au asigurat că cei doi pasageri de la bord nu au nevoie de îngrijiri medicale, iar ambarcaţiunea se află în perfectă stare de funcţionare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 65 = 69

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

2 februarie 2019

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

Consilierele Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari au primit lovituri de stânga. Nu este vorba de un film cu pugiliști în ring, ar fi fost fair play, ci de un film rupt din realitatea actuală: mutări de interese și jocuri de culise.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Floralia şi Floriile/Duminica stâlpărilor – origine, semnificaţie, simboluri Floralia sau …
Corespondenta la redactie