Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Elevii din Mânăstirea au câștigat Concursul ”Prietenii Pompierilor”

Concursul „Prietenii pompierilor” – ediţia 2017 a fost câştigat de elevii de la gimnaziul Liceului Tehnologic „Matei Basarab” din localitatea Mânăstirea.

Miercuri, 31 mai a.c., s-a desfăşurat în incinta Complexului Sportiv   municipal din Călăraşi, etapa judeţeană a concursului cercurilor tehnico-aplicative de elevi „Prietenii pompierilor”- ediţia 2017. Concursul cu tematică specifică serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă are caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv şi se organizează anual cu elevii de şcoli generale, fiind compus din trei probe, care urmăresc cunoaşterea actelor normative ce reglementează activitatea de apărare împotriva incendiilor, cât şi formarea unor trăsături moral-volitive cum ar fi: iniţiativă, spirit de echipă, curaj, hotărâre, perseverenţă, corectitudine şi nu în ultimul rând, disciplină.

Concursul este compus din 3 probe: o probă teoretică şi două practice: „Pista de îndemânare peste obstacole” şi „Ştafeta de 400 de metri cu obstacole”.Proba teoretică constă în rezolvarea unui test de tip grilă (chestionar), care cuprinde 10 întrebări, fiecare dintre ele având câte trei rezolvări enumerate, dintre care una reală şi două eronate. Prima probă practică, „Pista cu obstacole” constă în parcurgerea a patru  tronsoane cu obstacole, activitate ce are menirea de a testa abilităţile de intervenţie ale celor 9 concurenţi care formează echipa.
Cea de-a doua probă, „Ştafeta de 400 de metri cu obstacole” se desfăşoară  pe două culoare. Concurenţii fiecărui echipaj trebuie, ca de fiecare dată, fie să treacă un obstacol, fie să alerge o lungime de tronson.

La această etapă au participat şapte unităţi de învăţământ, (şcoli generale – gimnaziu) din localitățile: Mânăstirea, Ștefan Vodă, Unirea, Alexandru Odobescu, Dichiseni şi Călărași (două unităţi şcolare).
Competiţia a fost organizată de către Inspectoratul Şcolar Judeţean cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi şi al Consiliului judeţean Călăraşi.
Locul I la faza judeţeană a concursului cercurilor tehnico-aplicative de elevi „Prietenii pompierilor”- ediţia 2017 a fost câştigat de gimnaziul Liceului Tehnologic Matei Basarab din localitatea Mânăstirea,  pe locul al doilea s-a clasat Şcoala cu clasele I – VIII din comuna Ștefan Vodă, pe locul al treilea Şcoala „Mircea Vodă” cu clasele I – VIII din municipiul Călărași, iar premiul Fair Play a fost acordat Școlii gimnaziale cu clasele I – VIII din localitatea Nicolae Bălcescu, comuna Alexandru Odobescu.


La finalul competiţiei, organizatorii au premiat echipele câştigătoare cu premii, diplome, cupe şi medalii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

66 − 57 =

Editorial

“Bran-a museum without walls!”:Schimb de tineri finanțat de Uniunea Europeană prin Erasmus+

31 iulie 2017

“Bran-a museum without walls!”:Schimb de tineri finanțat de Uniunea Europeană prin Erasmus+

Proiectul “Bran-a museum without walls!”: Schimb de tineri finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+ și inițiat de Asociația “I.

 • 0
 • 1.428
 • 316
 • 5.336
 • 894
 • 37.273
 • 158.577
 • 1.802.687
 • 3.770.850
 • 779.081
 • 394
 • Pastila de gramatică

  Pastila de gramatică

  Este corect “omletă de ouă”? Cuvântul omletă este uzual, face parte din …
Corespondenta la redactie