Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Expoziţia de sculptură “Olga Smolenschi” la Muzeul Civilizaţiei Gumelniţa

Muzeul Civilizaţiei Gumelniţa din Olteniţa se pregăteşte pentru vernisajul expoziţiei de sculptură “Olga Smolenschi”. Iubitorii de artă sunt invitaţi miercuri, 2 iulie, de la ora 17,00 la vernisajul consacrat autoarei mai multor sculpturi din lemn, alabastru, lut patinat, bronz sau alabastru. olga smolenschiAşa cum declara însăşi autoarea operelor, “profesiunea de sculptor este o problemă vitală, este raţiunea de a exista, pentru care am sacrificat totul în viaţă, inclusiv viaţa de familie”.
Studentă a celebrului sculptor Cornel Medrea, Olga Smolenschi s-a remarcat în câteva expoziţii de grup, lucrările sale fiind expresia unei trude artistice remarcabile. Talentul de a modela lutul, lemnul sau bronzul o consacra între sculptorii contemporani, lucrările sale regăsindu-se în câteva dintre muzeele de artă din ţară, la Muzeul Brukenthal, Muzeul de Artă din Ploieşti, Muzeul de Artă din Braşov, Slobozia, Olteniţa.Olga-Smolenschi-2
Evenimentul de miercuri sperăm să aducă mai aproape de artă şi de acţiunile muzeului un public cât mai numeros.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 5 = 2

Editorial
  • Haosul dictaturii sărăntocilor și baricada rezistenței

    Haosul dictaturii sărăntocilor și baricada rezistenței

    Laura Suzeanu S-au jucat cu focul. Pentru un ordin. Ordin care a ascuns foarte posibil multe promisiuni, de viitor. Dar de fapt obediența specifică lipsei de orizont, cel mai sigur pentru salariul primit, cel din banii statului. Care Stat cine este? Cine este, domnilor jandarmi, aduși, cărați, intoxicați cu minciună, …...citeste »

Oltenița, la mâna PSD: După hectare întregi de terenuri înstrăinate, Țone continuă campania de vânzare

26 martie 2018

Oltenița, la mâna PSD: După hectare întregi de terenuri înstrăinate, Țone continuă campania de vânzare

Laura Suzeanu Pentru Țone vânzarea a orice se poate în Oltenița, de la terenuri, la spații și imobile sub diverse regimuri, a devenit preocuparea primordială, chiar vitală. După ce în ședința ordinară a Consiliului Local de luna trecută Hotărârea privind vânzarea unui spațiu comercial din Hala Oltenița nu a trecut, perseverent cum îl știm când este vorba de anumite proiecte nevotate în ședințe, primarul Petrică Țone a repus pe ordinea de zi Hotărârea. O fi repetiția mama învățăturii, dar aici depinde și ce se repetă, dar și ce se învață.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Oul lui Columb (în italiană, “Uovo di Colombo”) este o expresie care …
Corespondenta la redactie