Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Fond de Investiții – Capcană cu terenuri. Fermieri, nu vă lăsați păcăliți!

Mai mulți fermieri din județele Ialomița și Călărași au trimis redacției agrointel.ro sesizări privind activitatea extrem de intensă de promovare a unui fond de investiții, care a achiziționat mii de hectare în ultimii 15 ani și care consideră că acum e momentul să dea lovitura, pe spinarea fermierului român.
Agenții acestui fond merg din fermă în fermă și le spun fermierilor că le oferă pământ de vînzare cu plata în rate, terenuri care sunt în apropiere sau chiar arendate de către respectivul fermier.

Prețul cerut pentru un hectar ajunge la 10.000 de euro dar în schimb este fluturată pe sub nas o plată în rate cu un avans foarte mic. De aici însă pot începe necazurile pentru fermier. ”Nu este normal ce se întâmplă. Sigur, este dreptul oricui să vândă, în ce condiții dorește dar nici noi, fermierii, nu trebuie să picăm de fraieri în toată povestea asta. Să zicem că ai doi ani buni, plătești avansul în primul an, plătești și prima rată și după aceea vine un prost. Pierzi și terenul și banii. Așa este făcut contractul pe care ei îl propun. Sunt foarte insistenți și mizează pe faptul că fermierii nu discută între ei chestiuni dintr-astea. Fenomenul este la nivel național, nu este vorba doar de un județ sau două. Este un pericol real și fiecare trebuie să se gândească de zece ori înainte de a semna un asemenea contract. Nu mai zic de preț, care este foarte mare. Dacă găsesc doi-trei fermieri cărora să le ia câte două-trei mii de euro pe hectar prin vânzări succesive, gata, s-au scos. După aceea îl pot vinde pe bune la un preț rezonabil. Atenție, de asemenea, avansul este foarte mic, ademenitor, tocmai pentru ca fermierul să accepte condițiile contractule”, a declarat unul dintre fermierii care au fost ofertați de respectivul fond de investiții.

Investigația Agrointeligența confirmă suspiciunile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 + 4 =

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

2 februarie 2019

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

Consilierele Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari au primit lovituri de stânga. Nu este vorba de un film cu pugiliști în ring, ar fi fost fair play, ci de un film rupt din realitatea actuală: mutări de interese și jocuri de culise.

Corespondenta la redactie