Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Furtuni şi ploi torenţiale în următoarele ore. Când şi unde se întoarce canicula. Ce temperaturi se anunţă, în ce regiuni mai plouă

Furtuni puternice şi ploi torenţiale sunt aşteptate în următoarele ore în toaţă tara, judeţul Călăraşi aflându-se sub avertizare de cod galben. Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a anunţat că vrema se înrăutăţeşte, fiind aşteptate fenomene meteo extrem până pe 21 septembrie, ora 21.00.

“În cea mai mare parte a ţării vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse torenţiale, căderi de grindină şi descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 25… 30 l/mp şi cu precădere în nord-vestul ţării şi în zona Carpaţilor Occidentali pe arii restrânse 50…60 l/mp. Temporar vântul va avea intensificări cu viteze care la rafală vor atinge 55…60 km/h, iar în timpul ploilor vor fi rafale de peste 65…70 km/h şi vijelii”, este anunțul ANM.

Începând de luni, 25 septembrie, vremea se schimbă

După răcirea accentuată şi ploile din weekend, vremea se schimbă. Săptămâna începe cu o încălzirea uşoară în toată ţara şi doar în regiunile sudice şi în zonele de deal vor mai fi precipitaţii de scurtă durată.

Luni, temperatura aerului va fi în creştere şi va avea maxime cuprinse între 23 de grade în estul Transilvaniei şi 30 de grade în Banat şi minime, în general, între 10 şi 18 grade. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sud-est, mai ales în prima parte a intervalului. Conform meteorologilor, marţi, vremea va fi predominant frumoasă, dar va deveni călduroasă, în jumătatea de sud-vest a ţării. Cerul va fi variabil cu înnorări temporare, după-amiaza, în zona de munte, unde izolat vor fi ploi slabe de scurtă durată şi descărcări electrice. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 de grade în estul Transilvaniei şi 32 de grade în Banat, iar cele minime între 8 şi 20 de grade, cu cele mai coborâte valori în depresiunile intramontane. Miercuri, căldura cuprinde şi mai multe regiuni, astfel încât temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în Câmpia de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 grade în depresiunile intramontane şi 20-21 de grade pe litoral. Sfârşitul de săptămână aduce vreme deosebit de caldă, caniculară în sud-estul ţării, unde duminică sunt aşteptate 36 de grade la umbră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

87 − 86 =

Editorial

“Bran-a museum without walls!”:Schimb de tineri finanțat de Uniunea Europeană prin Erasmus+

31 iulie 2017

“Bran-a museum without walls!”:Schimb de tineri finanțat de Uniunea Europeană prin Erasmus+

Proiectul “Bran-a museum without walls!”: Schimb de tineri finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+ și inițiat de Asociația “I.

 • 2
 • 3.006
 • 530
 • 5.843
 • 847
 • 42.091
 • 161.194
 • 1.881.850
 • 3.980.968
 • 812.033
 • 757
 • Pastila de gramatică

  Pastila de gramatică

  Substantivul DEFILEU și pluralul lui: DEFILEIE, DEFILEE sau DEFILEURI? Potrivit …
Corespondenta la redactie