Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Hominidele – ultima grupa in randul primatelor

Hominidele (hominidae), carora le apartine si omul (homo) reprezinta ultima grupa in rindul primatelor, cu adaptari specifice, existenta exclusiv terestra si postura deplin bipeda, in statica si locomotie. Dar, desi isi duc viata pe sol, hominidele poarta semnele descendentei lor ancestrale. Astazi, nu cunoastem deplin arborele genealogic sau pedigree-ul omului, dar dovezile paleontologice se inmultesc teptat. De aceea, in familia hominidelor, una din hominideleclasificari distingea doua subgrupuri: Pitencatropul si Homo. Pitecantropul are mai multi reprezentanti fosili cu denumiri date dupa locul unde au fost descoperiti: Pithecanthropus erectus, descoperit de Dubois in Java (1894), Pithecanthropus Pekinensis, gasit intr-o pestera de linga Beijing.

Publicitate

 

marche-course-hominidesIn urma cu aproximativ 800 000-1 200 000 de ani a aparut homo erectus, stramosul mai apropiat al omului actual. El folosea din plan uneltele, stapinea focul  si traia in pesteri si pe terasele inalte ale cursurilor de apa. Era un mare vinator, dar se spune ca partial a fost сanibal. Avea talia de circa 1,60 m, asemanatoare cu a bosimanilor de astazi.
Specii umane fosile mai recente decit Homo erectus sunt reprezentate de: omul de Heidelberg (Homo sapiens Heidlbergensis), din pleistocenul interior (pentru Europa), de la care s-a gasit o mandibula; omul de Neanderthal (Homo sapiens Neanderthalnsis), tinind de pleistocenul mijlociu; omul de CroMagnon (Homo sapiens sapiens) din pleistocenul superior.

Surse: www.comarion.ro, e-referate.ro

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

70 + = 74

Editorial
  • Haosul dictaturii sărăntocilor și baricada rezistenței

    Haosul dictaturii sărăntocilor și baricada rezistenței

    Laura Suzeanu S-au jucat cu focul. Pentru un ordin. Ordin care a ascuns foarte posibil multe promisiuni, de viitor. Dar de fapt obediența specifică lipsei de orizont, cel mai sigur pentru salariul primit, cel din banii statului. Care Stat cine este? Cine este, domnilor jandarmi, aduși, cărați, intoxicați cu minciună, …...citeste »

Oltenița, la mâna PSD: După hectare întregi de terenuri înstrăinate, Țone continuă campania de vânzare

26 martie 2018

Oltenița, la mâna PSD: După hectare întregi de terenuri înstrăinate, Țone continuă campania de vânzare

Laura Suzeanu Pentru Țone vânzarea a orice se poate în Oltenița, de la terenuri, la spații și imobile sub diverse regimuri, a devenit preocuparea primordială, chiar vitală. După ce în ședința ordinară a Consiliului Local de luna trecută Hotărârea privind vânzarea unui spațiu comercial din Hala Oltenița nu a trecut, perseverent cum îl știm când este vorba de anumite proiecte nevotate în ședințe, primarul Petrică Țone a repus pe ordinea de zi Hotărârea. O fi repetiția mama învățăturii, dar aici depinde și ce se repetă, dar și ce se învață.

Corespondenta la redactie