Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Institutul Cultural Italian, expoziție de pictură, Vitalie Butescu

Critic de Artă 
Ana Amelia Dincă

Întotdeauna privești Venețiile lui Vitalie Butescu cu alți ochii. Expoziția de la Institutul Cultural Italian reunește compoziții care ne atrag atenția, încă o dată, asupra efectelor de atmosferă, asupra exotismului și eclerajelor orașului lagunelor, restructurat de artist în termenii tehnici ai tușei fragmentate, ai iluziilor optice, ai contrastelor de tonalități, peste care, o peliculă luminiscentă, probează secretele de dincolo de ceea ce vedem, într- o distinsă paletă cromatică, dezvăluită artistului în fața motivului, dar coborâtă și din interioritatea experiențelor plastice acumulate. Subiectele tablourilor nu sunt străine privitorului, însă modalitatea în care aceste repere arhitecturale sunt transpuse într-o gramatică a culorilor, din care juxtapunerea și halourile de griuri colorate ori de nuanțe pastelate se relevă în aceeași armonie, în care se evidențiază și cadrele imagistice cu bărci singuratice, surprinse în momente diferite ale zilei, materializează un conținut susținut estetic, nu numai de proiecția personalității sale subordonată energiilor naturii, ci și de simbioza și conectarea simultană la codificările picturii și a determinărilor implicite venite înspre artist, implicand o avalanșă de precepte compoziționale și cromatice, de picturalitate, măiestrite de Vitalie, cu siguranță de sine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 + 3 =

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Oltenița, la mâna PSD: După hectare întregi de terenuri înstrăinate, Țone continuă campania de vânzare

26 martie 2018

Oltenița, la mâna PSD: După hectare întregi de terenuri înstrăinate, Țone continuă campania de vânzare

Laura Suzeanu Pentru Țone vânzarea a orice se poate în Oltenița, de la terenuri, la spații și imobile sub diverse regimuri, a devenit preocuparea primordială, chiar vitală. După ce în ședința ordinară a Consiliului Local de luna trecută Hotărârea privind vânzarea unui spațiu comercial din Hala Oltenița nu a trecut, perseverent cum îl știm când este vorba de anumite proiecte nevotate în ședințe, primarul Petrică Țone a repus pe ordinea de zi Hotărârea. O fi repetiția mama învățăturii, dar aici depinde și ce se repetă, dar și ce se învață.

Corespondenta la redactie