Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Întrebarea cetățeanului: De ce nu sunt aranjamente de Crăciun cu lumini pe toate străzile din Oltenița?

Motto: „Toți suntem genii. Însă dacă judecăm un pește după abilitatea sa de a se cățăra în copac, va trăi toată viața cu impresia că nu este deștept.” (Albert Einstein)

Una dintre frazele memorabile din cartea „Ferma animalelor”, scrisă de George Orwell, este legea scrisă pe peretele hambarului: „Toate animalele sunt egale, dar unele sunt mai egale decât altele”.
Până la Crăciun mai sunt aproape trei săptămâni. Revelionul este și el aproape. Oamenii Primăriei au tot instalat prin centru luminițe sau scheleți din brad cu ocazia sărbătorilor de Crăciun, dar mai ales în fața Primăriei, scene asemănătoare cu cele de la casa din Bd. Tineretului, ieșirea din oraș: muulte beculețe, un om de zăpadă și un fel de caleașcă probabil a lui Moș Crăciun cu un animăluț care ar întruchipa un ren. Tot centrul explodează de luminițe achiziționate sau așezate pe schelete din metal în forme diverse cu tema Crăciunului.
Și pentru că sărbătorile sunt considerate prilej de bucurie, de veselie, de împăcare și minuni, o altă parte dintre oltenițeni aștepta o minune. Dar ce fel de minune? Venită de la ”împărăție”, ceva de genul ”lumini la periferie”.
Adică cum să vină treaba asta? Măturăm doar pe centru, udăm străzile vara doar pe centru (uneori), ridicăm zăpada iarna mai mult pe centru (mai puțin la periferie), ne interesează la Oltenița mai mult zona centrală decât zonele mărginașe și pe unde mai mult Oltenița veche deși…


Eh, tot așa și cu luminile de Crăciun. Un oltenițean mai vehement ne întreabă de ce primarul nu instalează luminițe de Crăciun și pe străzile de la marginea orașului sau ”marnea orașului”, cum se spune în nord, ca la țară.
Așadar, dacă cetățenii acestui oraș, al doilea din Călărași după municipiul reședință de județ, plătesc taxe și impozite, nu trebuie ca toți să aibă același regim? Ori este valabilă regula generală a PSD că unii sunt mai egali decât alții, care în termeni matematici constituie o absurditate, iar gramatical, nesuportând grad de comparație, este o greșeală. Pentru unii nu este. Așadar, îl întrebăm pe cel care se numește Petrică Țone și a câștigat alegerile democratic, cum se laudă cei din PSD, să ne spună, dacă tot a câștigat ”atât de” democratic, de ce nu împodobește orașul în fiecare cartier, pe fiecare stradă, chiar și mai discret, de ce unii plătesc taxe și impozite și au avantaje, iar alții poate chiar mai buni platnici, nu au același regim ”social-democrat”, cum este denumit pompos de membrii partidului, un regim totalitarist, adică, pardon, egal?
Sau poate că trebuie ca oltenițenii să-și împodobească singuri stâlpii din fața caselor, în stradă și să înșire liniile de tensiune cu beculețe proprii? Ar ieși ceva mai cu gust? Și care să fie condițiile pentru împodobit?
Imagini din zona centrului orașului:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

66 − = 59

Editorial

Oltenița, la mâna PSD: După hectare întregi de terenuri înstrăinate, Țone continuă campania de vânzare

26 martie 2018

Oltenița, la mâna PSD: După hectare întregi de terenuri înstrăinate, Țone continuă campania de vânzare

Laura Suzeanu Pentru Țone vânzarea a orice se poate în Oltenița, de la terenuri, la spații și imobile sub diverse regimuri, a devenit preocuparea primordială, chiar vitală. După ce în ședința ordinară a Consiliului Local de luna trecută Hotărârea privind vânzarea unui spațiu comercial din Hala Oltenița nu a trecut, perseverent cum îl știm când este vorba de anumite proiecte nevotate în ședințe, primarul Petrică Țone a repus pe ordinea de zi Hotărârea. O fi repetiția mama învățăturii, dar aici depinde și ce se repetă, dar și ce se învață.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect ați sau a-ți (vorbit, înțeles, etc.)? Omofonele aţi si a-ţi se …
Corespondenta la redactie