Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Întrebarea săptămânii : oltenițenii către administrația locală privind afișarea publică a Hotărârilor de Consiliu Local lunare

O parte dintre oltenițeni care erau interesați de ordinea de zi a ședințelor celor aleși prin vot, se întreabă fie retoric fie dându-și singuri răspunsuri, ce se întâmplă cu site-ul Primăriei Oltenița, de ce nu mai prezintă hotărârile locale la zi.
Atât legislația în vigoare cât și modelul unui oraș ce face parte din lanțul zonelor afiliate Uniunii Europene cer transparență în instituțiile publice administrative, foe că vorbim de primării, consilii județene, prefecturi sau alte instituții de stat. Am fost întrebați de unele persoane pe stradă, de altele pe facebook, de ce site-ul unei instituții administrativ-teritoriale nu mai prezinta proiectele de hotărâre pe larg sau alte acte de interes cetățenesc local, cum se desfășoară legal o licitație etc.

Intrebare cum
De asemenea declarațiile de avere ale consilierilor scanate sunt postate de-a curmezișul pe site-ul primăriei, acest lucru dând dovadă de lipsă de profesionalism.
Oltenițenii care doresc să fie informați cu privire la cuprinsul hotărârilor discutate în ședințele de Consiliu Local întreabă actuala administrație prin intermediul site-ului oltenitainfo, cum are de gând să rezolve problema transparenței privind expunerea hotărârilor locale.

Reamintim primarului Petre Țone și viceprimarului Mihai Manciu că aceștia sunt plătiți din banul public, adică din buzunarul fiecăruia dintre cei care așteaptă obiectivitate, corectitudine, profesionalism, cinste din partea unui primar și a unui viceprimar aleși.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 14 = 23

Editorial
  • Haosul dictaturii sărăntocilor și baricada rezistenței

    Haosul dictaturii sărăntocilor și baricada rezistenței

    Laura Suzeanu S-au jucat cu focul. Pentru un ordin. Ordin care a ascuns foarte posibil multe promisiuni, de viitor. Dar de fapt obediența specifică lipsei de orizont, cel mai sigur pentru salariul primit, cel din banii statului. Care Stat cine este? Cine este, domnilor jandarmi, aduși, cărați, intoxicați cu minciună, …...citeste »

Oltenița, la mâna PSD: După hectare întregi de terenuri înstrăinate, Țone continuă campania de vânzare

26 martie 2018

Oltenița, la mâna PSD: După hectare întregi de terenuri înstrăinate, Țone continuă campania de vânzare

Laura Suzeanu Pentru Țone vânzarea a orice se poate în Oltenița, de la terenuri, la spații și imobile sub diverse regimuri, a devenit preocuparea primordială, chiar vitală. După ce în ședința ordinară a Consiliului Local de luna trecută Hotărârea privind vânzarea unui spațiu comercial din Hala Oltenița nu a trecut, perseverent cum îl știm când este vorba de anumite proiecte nevotate în ședințe, primarul Petrică Țone a repus pe ordinea de zi Hotărârea. O fi repetiția mama învățăturii, dar aici depinde și ce se repetă, dar și ce se învață.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Oul lui Columb (în italiană, “Uovo di Colombo”) este o expresie care …
Corespondenta la redactie