Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Întrebarea săptămânii : Pe ce s-a cheltuit suma triplată de PSD pentru construcția Grădiniței arondată Școlii A. D. Ghica din Oltenița

La Şcoala Generală nr. 5 din Oltenița au început lucrările construcției unei grădiniţe, cu finanţare iniţială de la Ministerul Educației, valoarea licitată inițial fiind de aproximativ 650.000 de lei. Un grup de oltenițeni care urmărește publicarea articolelor noastre, întreabă de ce Executivul Primăriei nu dă explicații în ședințele ordinare care se filmează și sunt publice asupra cheltuirii banului public, fie că se discută despre gestionarea fondurilor alocate acestei grădinițe, fie despre banii pentru câinii din adăpostul făcut anul trecut, despre banii cheltuiți pe sensurile giratorii sau banii care au fost direcționați către Scutol, prin actualul viceprimar Mihai Manciu.

Se cunoaște faptul că lucrarea la grădinița Școlii A. D. Ghica Oltenița a pornit în baza unui contract de lucrări încheiatGradinita Scolii nr. 5 în 24 octombrie 2007 între Şcoala Alexandru Ghica şi Societatea Aqua SRL Călăraşi. În contractul iniţial a fost calculată o sumă conform devizului principal de lucrări, adică 654.087,23 lei, la care se adaugă TVA în valoare de 124.276,57 lei.

Contractul rezultat în urma licitaţiei nu s-a respectat. Prin alimentări succesive, acte adiționale la contract adăugate ulterior, s-a ajuns de-a lungul timpului la suma de 1.950.000 de lei toată construcția. Lucrările executate la această investiție au fost realizate în subantrepriză de Matei Gheorghe, un vechi prieten al PSD, chiar și când se afla în PDL.

Intrebare 8Cetățenii întreabă autoritățile locale oltenițene de ce s-au triplat fondurile pentru acea grădiniță de către staff-ul PSD, în condițiile în care există atâtea probleme nerezolvate în oraș, pe ce s-au cheltuit atâția bani, atâta vreme cât devizul inițial arată că se putea construi grădinița cu fonduri de trei ori mai puțin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

23 − 21 =

Editorial

Avize importante pentru terenul votat de consilierii locali oltenițeni, dar și posibil focar de infecție. Zona este sit arheologic

14 februarie 2018

Avize importante pentru terenul votat de consilierii locali oltenițeni, dar și posibil focar de infecție. Zona este sit arheologic

Laura Suzeanu Lăcomia sau interesele de orice fel distrug echilibrul unor întinderi de pământ ce aparțin orașului, învingând astfel nu doar sentimentele pe care unii poate nici nu le au, dar ajungând să doboare rațiunea și logica, mersul natural al lucrurilor, normalitatea. Politicul devine un fel de ”magne cum lauda” printre formele primitive de viață ale diverșilor trepăduși, unde malformații precum înșelăciunea și decăderea morală, lipsa de bun simț și nelegiuirea își găsesc loc în gazdele primitoare, deschise spre pungășie. Consilierii oltenițeni, mai puțin unul dintre aceștia, au votat de curând vânzarea unui teren de aproape 25 de ha lângă Ecluza Canal Dunăre-Argeș, în zona Portului Oltenița.

 • 0
 • 1.309
 • 313
 • 4.643
 • 707
 • 36.912
 • 187.942
 • 1.955.987
 • 4.176.166
 • 845.904
 • 11
 • Pastila de gramatică

  Pastila de gramatică

  Cele mai întâlnite greșeli gramaticale 1. „Decât” sau „Doar” Adverbele …
Corespondenta la redactie