Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Întrebări fluviu pentru primarul Petrică Țone

Primarul Petrică Țone dorește să extindă în cadrul CSM Oltenița ramurile sportive. În cadrul unei ședințe de Consiliu Local, anterioară celei din aprilie, Țone a vorbit despre înființarea în cadrul Clubului Sportiv din Oltenița a altor discipline, ca de exemplu ”box” și ”tenis de masă”. Țone nu a precizat de ce a ales aceste două sporturi și nu altele, pe lângă fotbal. De asemenea, nu a oferit detalii cu privire la competențele antrenorilor, cine vor fi, ce studii au ori dacă sunt profesori de educație fizică dacă există aceste discipline în foaia lor matricolă.
Ceea ce a propus Țone probabil în urma cine știe cărei discuții, nu este chiar o joacă de copii, asta dacă nu cumva cineva va încălca vreo lege.

La Art. 28 din Legea Educației Fizice și Sportului nr. 69/2000 se specifică ”(1) Cluburile sportive au regim propriu de administrare și de gestionare a bugetului și a patrimoniului, aprobat de adunările generale ale acestora, în condițiile legii. (2) Cluburile sportive se supun în fiecare an verificărilor financiare, potrivit legii. (3) Pentru înstrăinarea bazelor sportive realizate pe terenuri concesionate în scopuri exclusiv sportive sau pentru schimbarea destinației acestora este necesar acordul Ministerului Tineretului și Sportului.”

Art. 46 : ”(1) Autoritatea disciplinară în sport se exercită deplin și legitim potrivit: a) competențelor date de lege pentru exercitarea dreptului de supraveghere și control al structurilor sportive de către organul administrației publice centrale de specialitate pentru sport; b) statutelor și regulamentelor federațiilor sportive naționale, asociațiilor județene și ale municipiului București, pe ramuri de sport, ligilor profesioniste și Comitetului Olimpic Român.
(2) Puterea disciplinară dă titularilor legitimi, enumerați la alin. (1) lit. b), facultatea de a investiga și, după caz, de a sancționa persoanele și instituțiile în culpă.”

Art. 48 al aceleiași legi: ”(1) Revocarea recunoașterii funcționării oricărei structuri sportive este de competența Ministerului Tineretului și Sportului și se va produce în următoarele cazuri: a) scopul sau obiectul de activitate al structurii sportive respective a devenit ilicit, contrar bunelor moravuri, ordinii publice și siguranței naționale; b) structura sportivă, fără a fi autorizată, urmărește un alt scop decât cel pentru care s-a constituit și pe care l-a declarat; c) deciziile adunării generale sunt luate cu încălcarea dispozițiilor statutare, actelor constitutive și ale legii; d) revocarea de drept a recunoașterii funcționării, ca urmare a dizolvării și lichidării unei structuri sportive.”

În Actul Adițional pentru completarea CIS-ului, obligatoriu trebuie trecute toate sporturile din oraș.

 1. Va trece primarul Țone toate sporturile, inclusiv ”Sportul pentru Toți”?
 2. Ce antrenori vor veni la secția de ”box” și de asemenea cine va fi pe specialitatea ”tenis de masă”? Ce competențe vor avea aceștia?
 3. Suma de 500.000 votată atât de ușor în ședința Consiliului Local pe luna martie, pleacă din Primărie către echipa de fotbal sau și către aceste discipline, ori spre alte scopuri?
 4. De ce a fost nevoie de 5 miliarde de lei vechi pentru CSM Oltenița?

De menționat faptul că echipa de fotbal a Olteniței nu are în componența sa niciun fotbalist din orașul nostru. Mai mult decât atât nu promovează în liga superioară și nici nu retrogradează. Pe ce se duc banii oltenițenilor?

Editorial
 • Haosul dictaturii sărăntocilor și baricada rezistenței

  Haosul dictaturii sărăntocilor și baricada rezistenței

  Laura Suzeanu S-au jucat cu focul. Pentru un ordin. Ordin care a ascuns foarte posibil multe promisiuni, de viitor. Dar de fapt obediența specifică lipsei de orizont, cel mai sigur pentru salariul primit, cel din banii statului. Care Stat cine este? Cine este, domnilor jandarmi, aduși, cărați, intoxicați cu minciună, …...citeste »

Oltenița, la mâna PSD: După hectare întregi de terenuri înstrăinate, Țone continuă campania de vânzare

26 martie 2018

Oltenița, la mâna PSD: După hectare întregi de terenuri înstrăinate, Țone continuă campania de vânzare

Laura Suzeanu Pentru Țone vânzarea a orice se poate în Oltenița, de la terenuri, la spații și imobile sub diverse regimuri, a devenit preocuparea primordială, chiar vitală. După ce în ședința ordinară a Consiliului Local de luna trecută Hotărârea privind vânzarea unui spațiu comercial din Hala Oltenița nu a trecut, perseverent cum îl știm când este vorba de anumite proiecte nevotate în ședințe, primarul Petrică Țone a repus pe ordinea de zi Hotărârea. O fi repetiția mama învățăturii, dar aici depinde și ce se repetă, dar și ce se învață.

 • Pastila de gramatică

  Pastila de gramatică

  Mihail şi Gavriil – originea şi semnificaţia numelor Sărbătoarea Sfinţilor …
Corespondenta la redactie