Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Întrebări pentru primar : Ce rol are Maria Măcău în ședințele Consiliului Local? Ce atribuții au polițiștii locali și de ce nu lucrează în 3 schimburi?

Poliția Locală din Oltenița are același program cu al unui funcționar public. În alte orașe ale țării și în municipiul București, foștii gardieni sau fosta poliție comunitară lucrează în 3 schimburi.
Avem sesizări de la oltenițeni referitoare la faptul că orașul nu are o protecție noaptea. rareori vedem mașina Poliției Naționale patrulând străzile, sau polițiști făcând veghe prin oraș în turele de noapte.
Ținând cont de faptul că au aproximativ aceleași salarii ca ale polițiștilor de la Interne, cei care au devenit deja în unele zone polițiștii primarilor sau garda personală cu care se face abuz de putere în diferite situații, dorim să știm de ce Poliția Locală Oltenița nu lucrează în ture, mai ales noaptea când este mai multă nevoie de liniște sau protecție și care sunt atribuțiile acestei structuri locale?
De asemenea, cea care-i coordonează, Maria Măcău, este prezentă la fiecare ședință de Consiliu Local. Există suspiciuni de infracțiuni sau pericole sociale care ar putea pătrunde în sala de ședințe locale publice? Avem servicii de securitate locală care anunță conflicte ori situații ce pot degenera în timpul ședințelor? Încă nu am aflat care sunt acele persoane și cine reprezintă un pericol public, social pentru consilieri și primar.
Ce rol are Maria Măcău în ședințele de Consiliu Local? Este pierdere de timp sau sfidare la adresa populației acestui oraș chemând în ședințe pe cineva din poliția locală?

În spatele sălii, Maria Măcău, lângă polițiștii locali

Alte sesizări legate de rolul acestor angajați la stat se referă la amenzile pe care ei le eliberează șoferilor pentru modul cum parchează mașinile.
În ce manieră se împart sarcinile între polițiștii (rutieri) din Ministerul de Interne școliți, care studiază 3 ani și cei care s-au pregătit câteva luni ca polițiști locali? Inclusiv hainele sunt asemănătoare cu ale celor de la Interne.
Informăm opinia publică astfel: Avocatul Poporului a promovat în luna februarie a acestui an la Înalta Curte de Casație și Justiție, un recurs în interesul legii privind competențele polițiștilor locali de a aplica sancțiuni legate de circulația pe drumurile publice. „Polițiștii rutieri, în toate cazurile și polițiștii locali, în cazurile expres prevăzute de lege, au competența de a constata contravențiile și a aplica sancțiuni legate de circulația pe drumurile publice. (…) AP a promovat la ÎCCJ un recurs în interesul legii referitor la interpretarea și aplicarea dispozițiilor art. 39, raportate la art. 102 alin. (1) pct. 14 sau art. 105 pct. 10 din Ordonanța de urgență a Guvernului (OUG) nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, în sensul stabilirii competenței funcționale a agenților constatatori (din cadrul poliției locale sau poliției rutiere), cu incidența art. 7 lit. h) din Legea nr. 155/2010 a Poliției locale. În opinia Avocatului Poporului, polițistul rutier este singurul care poate constata contravențiile reglementate de OUG nr. 195/2002″, precizează surse on line.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 62 = 64

Editorial
  • Haosul dictaturii sărăntocilor și baricada rezistenței

    Haosul dictaturii sărăntocilor și baricada rezistenței

    Laura Suzeanu S-au jucat cu focul. Pentru un ordin. Ordin care a ascuns foarte posibil multe promisiuni, de viitor. Dar de fapt obediența specifică lipsei de orizont, cel mai sigur pentru salariul primit, cel din banii statului. Care Stat cine este? Cine este, domnilor jandarmi, aduși, cărați, intoxicați cu minciună, …...citeste »

Oltenița, la mâna PSD: După hectare întregi de terenuri înstrăinate, Țone continuă campania de vânzare

26 martie 2018

Oltenița, la mâna PSD: După hectare întregi de terenuri înstrăinate, Țone continuă campania de vânzare

Laura Suzeanu Pentru Țone vânzarea a orice se poate în Oltenița, de la terenuri, la spații și imobile sub diverse regimuri, a devenit preocuparea primordială, chiar vitală. După ce în ședința ordinară a Consiliului Local de luna trecută Hotărârea privind vânzarea unui spațiu comercial din Hala Oltenița nu a trecut, perseverent cum îl știm când este vorba de anumite proiecte nevotate în ședințe, primarul Petrică Țone a repus pe ordinea de zi Hotărârea. O fi repetiția mama învățăturii, dar aici depinde și ce se repetă, dar și ce se învață.

Corespondenta la redactie