Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Kinetoterapia – gimnastica medicală sau de recuperare

Kinetoterapia medicală studiază mecanismele neuromusculare şi articulare care asigură omului activităţile motrice normale, preocupandu-se totodată de analizarea şi corectarea mecanismelor neuuro-musculo-articulare deficitare.

ASPECTE ALE DEFICIENŢELOR FIZICE LA ŞCOLARIKinetoterapie

Problema depistării, prevenirii şi corectării deficienţelor fizice, existente la copii, ar trebui sa constituie o preocupare permanentă, atât pentru părinţi, cât şi pentru toate cadrele didactice care se ocupă de creşterea şi educarea lor. Frecvenţa mare a deficienţelor şi marea lor diversitate ne determină să analizăm pe scurt conţinutul acestei definiţii. Deficienţele fizice se caracterizează prin modificări morfologice mai mult sau mai puţin accentuate, care se produc, în primul rând, în forma şi structura corpului şi care se manifestă printr-o încetinire a creşterii sau printr-o creştere excesivă, printr-o tulburare a dezvoltării sau o dezvoltare disproporţionată, prin deviaţii, deformaţii sau alte defecte de structură, urmate sau precedate de tulburări funcţionale. Deficientele fizice cuprind abateri de la normal în forma şi funcţiile corpului, adică deficienţele surprinse în stadiul incipient dar si avansate. Acestea sunt considerate deficiente fizice, care pot interesa corpul în întregime sau numai anumite segmente ale corpului.

Deficientele fizice tratate prin gimnastica medicala pot fi: picior plat,torace plat si infundat, cap şi gât înclinat înainte sau lateral, umeri aduşi înainte sau asimetrici, toracele în flexiune, atitudinile cifotice, lordotice sau scoliotice ale coloanei vertebrale, genunchii în valgum sau flectati picioarele abduse sau adduse,etc.

Kineto copii

Alte afectiuni tratate prin kinetoterapie sunt: paralizii, hemipareza spastica, paralizie faciala, traumatisme ale coloanei vertebrale (spondiloze), recuperare dupa fracturi, luxatii, recuperarea umarului, entorse, afectiuni ale mainii, afectiuni ale soldului si genunchiului (gonartroza,meniscul,entorse), osteoporoza, recuperarea sindroamelor algo-functionale ale cotului, lombosciatica, scleroza multipla, Parkinson etc.

Gabi Cotea
Prof..kinetoterapeut,masterand in recuperare post-traumatica
Specialist international in microacupunctura su jok

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 1 = 2

Editorial
  • Haosul dictaturii sărăntocilor și baricada rezistenței

    Haosul dictaturii sărăntocilor și baricada rezistenței

    Laura Suzeanu S-au jucat cu focul. Pentru un ordin. Ordin care a ascuns foarte posibil multe promisiuni, de viitor. Dar de fapt obediența specifică lipsei de orizont, cel mai sigur pentru salariul primit, cel din banii statului. Care Stat cine este? Cine este, domnilor jandarmi, aduși, cărați, intoxicați cu minciună, …...citeste »

Oltenița, la mâna PSD: După hectare întregi de terenuri înstrăinate, Țone continuă campania de vânzare

26 martie 2018

Oltenița, la mâna PSD: După hectare întregi de terenuri înstrăinate, Țone continuă campania de vânzare

Laura Suzeanu Pentru Țone vânzarea a orice se poate în Oltenița, de la terenuri, la spații și imobile sub diverse regimuri, a devenit preocuparea primordială, chiar vitală. După ce în ședința ordinară a Consiliului Local de luna trecută Hotărârea privind vânzarea unui spațiu comercial din Hala Oltenița nu a trecut, perseverent cum îl știm când este vorba de anumite proiecte nevotate în ședințe, primarul Petrică Țone a repus pe ordinea de zi Hotărârea. O fi repetiția mama învățăturii, dar aici depinde și ce se repetă, dar și ce se învață.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Oul lui Columb (în italiană, “Uovo di Colombo”) este o expresie care …
Corespondenta la redactie