Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

La 13 Septembrie pompierii călărăşeni comemorează actele de eroism ale înaintaşilor


Miercuri, 13 septembrie, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au sărbătorit ziua lor în incinta unităţii, alături de personalităţi ale oraşului şi judeţului, ziarişti, cadre militare şi mulţi invitaţi, care se vor bucura de o serie de manifestări şi festivităţi, ce au în prim plan rememorarea actelor de bravură ale pompierilor militari de-a lungul timpului, şi în special, prin evocarea evenimentului istoric produs la 13 septembrie 1848, moment în care, ostaşii pompieri conduşi de căpitanul Pavel Zăgănescu au scris o pagină de aur în Istoria României prin dârzenia, devotamentul şi iubirea de ţară, de care au dat dovadă în crâncena şi sângeroasa luptă inegală cu cotropitorii otomani, veniţi să înăbuşe mişcarea revoluţionară.
Pompierii călărăşeni au desfăşurat mai multe activităţi, prin care, au fost premiaţi cei mai buni sportivi ai I.S.U. Călăraşi,  au fost felicitaţi şi au primit mulţumiri toţi aceia, care prin profesionalism şi simţ de răspundere s-au evidenţiat în activitatea lor, au fost înaintaţi în gradul următor înainte de termen ofiţerii şi subofiţerii care s-au remarcat, obţinând rezultate deosebite în activitate, şi desigur au fost acordate diplome de onoare acelor salvatori care au obţinut rezultate excepţionale şi au salvat vieţi la intervenţiile dificile la care au participat.
Totodată s-au desfăşurat în faţa invitaţilor mai multe exerciţii demonstrative de salvare a persoanelor din diferite medii şi au fost simulate intervenţii de stingere. În 13 septembrie, în cinstea Zilei pompierilor din România, toate subunităţile inspectoratului desfăşoară mai  multe activităţi de prezentare a celor mai noi mijloace tehnice de intervenţie.

Bunele tradiţii se menţin, păstrăm vie în memoria noastră şi a oamenilor amintirea colegior noştri pompieri căzuţi la datorie

În dimineaţa zilei de 12 Septembrie, potrivit unei tradiţii locale, aceea de a omagia pe aceia dintre pompieri care au Servit Patria chiar cu preţul vieţii, pompierii din Olteniţa şi reprezentanţi ai comenzii unităţii au depus coroane de flori la troiţa ridicată în incinta Detaşamentului de pompieri Olteniţa, în cinstea eroului pompier, sublocotenent P.M. Meliniciuc Cristian.

Prim adjunct al Inspectorului şef – maior Câmpeanu Iulian, comandantul Detaşamentului de pompieri Olteniţa – maior Marin Gheorghe, cât şi cadre trecute în rezervă, alături de  ceilalţi colegi pompieri au depus coroane de flori şi au aprins câte o lumânare la troiţa ridicată în incinta Detaşamentului de pompieri Olteniţa, în cinstea eroului pompier, sublocotenent P.M. Meliniciuc Cristian – căzut la datorie în data de 27 februarie 2005.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

23 − = 21

Editorial

Oltenița, la mâna PSD: După hectare întregi de terenuri înstrăinate, Țone continuă campania de vânzare

26 martie 2018

Oltenița, la mâna PSD: După hectare întregi de terenuri înstrăinate, Țone continuă campania de vânzare

Laura Suzeanu Pentru Țone vânzarea a orice se poate în Oltenița, de la terenuri, la spații și imobile sub diverse regimuri, a devenit preocuparea primordială, chiar vitală. După ce în ședința ordinară a Consiliului Local de luna trecută Hotărârea privind vânzarea unui spațiu comercial din Hala Oltenița nu a trecut, perseverent cum îl știm când este vorba de anumite proiecte nevotate în ședințe, primarul Petrică Țone a repus pe ordinea de zi Hotărârea. O fi repetiția mama învățăturii, dar aici depinde și ce se repetă, dar și ce se învață.

Corespondenta la redactie