Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

La ce te expui daca alegi piscina ca loc de plaja

Orele petrecute pe un sezlong comod pe marginea unei piscine sunt exact ce ti-ai putea dori in zilele calduroase din concediu sau din weekend.

Te-ai gandit vreodata insa ca apa tratata nu e tocmai benefica pentru pielea si parul tau? Cu toate acestea, dezinfectarea apei din piscina este obligatorie, in conditiile in care sute de oameni se scufunda in acelasi bazin.
piscina BucurestiClorul e cel mai des utilizat in tratamentul chimic, fiind foarte eficient in actiunile de dezinfectare, insa in contact cu pielea poate deveni iritant, anumite persoane fiind chiar alergice (alternativele pentru curatarea apei din piscinele ecologice sunt electroliza cu sare sau sterilizatoarele UV). In plus, persoanele care folosesc piscinele participa la poluarea apei, din cauza resturilor care se lipesc pe picioare, a produselor pentru protectia solara, transpiratiei, resturilor de urina si materii fecale etc., care pot ramane in particule chiar si invizibile, dar care „contribuie” la poluarea apei.

COSMO a stat de vorba cu experti in ingrijirea pielii si a parului, dar si cu medici dermatologi, si iti explica ce se poate intampla atunci cand intri in piscina, dar si cum sa-ti protejezi pielea si parul de actiunea nociva a clorului din apa.

Cum iti afecteaza pielea?

Dr. Wissam Taleb, medic specialist dermato-venerologie la Centrul Medical Focus, enumera principalele pericole la contactul cu substanta de clor din piscina:

 • facilitarea absorbtiei toxinelor prin intermediul pielii
 • iritarea pielii si declansarea de eruptii cutanate, printre care si unele tipuri de eczeme
 • senzatia neplacuta asupra ochilor
 • expunerea la clor pentru perioade lungi de timp poate cauza mancarimi la nivelul pielii – clorul elimina invelisul natural de ulei al pielii, permitand ca aceasta sa se usuce foarte repede; astfel se pot forma mici fisuri, care provoaca mancarime.

Cum ai grija de par?

Pe langa folosirea obligatorie a produselor de protectie solara pentru par si piele, inainte de a intra in piscina trebuie sa iti umezesti parul cu apa curata – fiind deja ud, el va absorbi mai putin clor.
„Prezenta substantelor chimice din apa piscinei duce la degradarea si decolorarea parului, iar prezenta mineralelor precum calciul si magneziul fac apa dura, ceea ce afecteaza si scalpul, nu numai parul. Iar in contact cu razele UVA si UVB, transpiratia, deshidratarea, pot duce la aparitia matretii”, explica Alina Cherciu, make-up artist si hair-stilist.
De aceea, este indicat sa iti prinzi parul daca il ai mai lung si sa porti palarie sau alt accesoriu care sa il protejeze de apa tratata si razele nocive.  „Mai mult, folosirea uleiurilor pentru protectie impiedica apa de mare sau de piscina sa intre in par, dar si evaporarea apei deja existente in interiorul firelor, prevenind astfel deshidratarea”, completeaza specialistul.

Sursa: www.cosmopolitan.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

70 − = 61

Editorial

Avize importante pentru terenul votat de consilierii locali oltenițeni, dar și posibil focar de infecție. Zona este sit arheologic

14 februarie 2018

Avize importante pentru terenul votat de consilierii locali oltenițeni, dar și posibil focar de infecție. Zona este sit arheologic

Laura Suzeanu Lăcomia sau interesele de orice fel distrug echilibrul unor întinderi de pământ ce aparțin orașului, învingând astfel nu doar sentimentele pe care unii poate nici nu le au, dar ajungând să doboare rațiunea și logica, mersul natural al lucrurilor, normalitatea. Politicul devine un fel de ”magne cum lauda” printre formele primitive de viață ale diverșilor trepăduși, unde malformații precum înșelăciunea și decăderea morală, lipsa de bun simț și nelegiuirea își găsesc loc în gazdele primitoare, deschise spre pungășie. Consilierii oltenițeni, mai puțin unul dintre aceștia, au votat de curând vânzarea unui teren de aproape 25 de ha lângă Ecluza Canal Dunăre-Argeș, în zona Portului Oltenița.

 • 0
 • 2.613
 • 434
 • 4.696
 • 702
 • 38.107
 • 178.948
 • 1.958.360
 • 4.182.166
 • 846.727
 • 70
 • Pastila de gramatică

  Pastila de gramatică

  Cum este corect – “Î-ţi dau vre-o câteva prăjituri” sau …
Corespondenta la redactie