Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

La International European Sabaki Challenge, Măriuca Mihalache din Olteniţa a devenit triplă campioană europeană la Kata

La Freiburg, în Germania, s-a încheiat una dintre cele mai impresionante competiții dedicate unui stil aparte de luptă și strategie. România a fost reprezentată de o echipă formată din mai mulți sportivi, printre care 6 din Oltenița, coordonați de Senpai Marcel Paraschiv.

Concursul adună anual sute de sportivi și campioni din Europa.
La International European Sabaki Challenge – ENSHIN KARATE, desfășurat pe 28 octombrie a.c., Măriuca Mihalache a devenit triplă campioană europeană la Proba Kata și vicecampioană la Proba Kumite.

Rezultatele sunt următoarele:

Proba KATA
Locul 1 Campioană Europeană – Maria Mihalache
Locul 2 Vicecampioană europeană – Adelina Barbu
Locul 2 Vicecampion european Antonio Tilică
Locul 3 Antonia Vetreneanu
Locul 4 Victor Barbu.

Proba KUMITE
Locul 1 Campioană Europeană – Adelina Barbu
Locul 1 Campion European – Victor Barbu
Locul 2 Vicecampioană europeană – Maria Mihalache
Locul 3 Antonia Vetreneanu și Antonio Tilică!

ENSHIN KARATE este un sistem practic de autoapărare cu mâinile goale bazat pe o strategie a mişcării circulare ce permite folosirea forţei adversarului împotriva lui. Această strategie numită Sabaki dă posibilitate practicantului de a transforma apărarea în atac. Enshin Karate foloseşte „tehnica prizei”, „a apucării” suplimentară familiei pumnilor şi loviturilor de picioare. Principiul care deosebeşte cel mai clar stilul ENSHIN KARATE de alte stiluri este strategia Sabaki, o metodă ce presupune mişcarea circulară în afara liniei de atac a adversarului într-o poziţie numită „pată oarbă” din care se poate contraataca cu uşurinţă şi folosi forţa şi timpul adversarului împotriva sa.
Antrenamentul în Enshin Karate dezvoltă spiritul şi mintea, încrederea de sine şi furnizează resurse pentru a înfrunta mai bine încercările vieţii zilnice.
Stilul ENSHIN KARATE a fost înfiinţat de Kancho JOKO NINOMIYA, câştigător al turneului All-Japan Tournament şi director al campionatului SabaKi Challenge, cel care a fost de altfel prezent și anul acesta la Freiburg.
ENSHIN este derivat din două cuvinte japoneze: <EN>– care înseamnă cerc deschis sau nedeterminat şi <SHIN>- care înseamnă inimă sau interior; îmbinarea acestor două cuvinte şi a semnificaţiilor lor creează cele mai importante aspecte ale stilului ENSHIN KARATE.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

83 − 73 =

Editorial

“Bran-a museum without walls!”:Schimb de tineri finanțat de Uniunea Europeană prin Erasmus+

31 iulie 2017

“Bran-a museum without walls!”:Schimb de tineri finanțat de Uniunea Europeană prin Erasmus+

Proiectul “Bran-a museum without walls!”: Schimb de tineri finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+ și inițiat de Asociația “I.

 • 0
 • 1.126
 • 269
 • 4.539
 • 634
 • 43.927
 • 158.869
 • 1.771.907
 • 3.656.200
 • 761.690
 • 615
Corespondenta la redactie