Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Medicii veterinari recomandă hrana industrială animalelor de companie

Nu faptul că în România legile anapoda creează haos și nici lipsa unei legislații sau a conștiinței cetățeanului, a regulilor ce ar trebui respectate fac obiectul subiectului de astăzi ci mai degrabă lipsa formării unei educații inclusiv în domeniul creșterii, supravegherii, îngrijirii sau hrănirii animalelor de companie ne-a determinat să realizăm acest Alimentatia-cainilor Alimentatia+pisicilormaterial, interesul uman ca cei care dețin animale de companie sau hrănesc câini și pisici să cunoască câteva elemente legate de hrana acestora. Câinii sau pisicile fac parte frecvent din viața oamenilor, sunt cele mai căutate de oltenițeni, de români în general, astfel că această companie ar trebui să fie plăcută de ambele părți. Am stat de vorbă cu un medic veterinar care ne-a oferit câteva detalii cu privire la hrana ce trebuie oferită câinilor sau pisicilor. Nu de puține ori, vedem cum se aruncă resturile mesei acestor animăluțe sau și mai grav, după cum afirmă medicul de specialiate, se hrănesc doar cu alimente umane. Pe termen scurt, acest regim poate cauza animalului o indigestie sau indispoziții, dar pe termen lung, acest regim alimentar poate cauza probleme de dezvoltare, dar și o serie de boli greu de tratat.

Hrana specială menține în echilibru sănătatea animalului de companie

Medicii veterinari spun că în timp, odată cu maturizarea animalului, se schimbă și metabolismjul acestuia. ”Puii au un Cainele inimosmetabolism foarte rapid și ca atare ca și la oameni un consum energetic crescut, acum fiind perioada când totul crește, orice țesut și organ intern, astfel că necesitățile nutritive sunt mai ridicate cu mult decât la un adult. Cei care hrănesc animalele cu hrana preparată în casă predispun organismul la niște fisuri mai ales dacă este câine sau pisica de rasă, acestea având stomacul mult mai sensibil decât al unui maidanez. Mâncărurile gătite pe bază de carne sunt sărace în calciu, ceea ce Catelusafectează dezvoltarea sistemului osos. Alimentația de acest fel ar trebui suplimentată cu vitamine și minerale, ceea ce nu mulți fac și sunt destul de costisitoare aceste variante.” ne spune medical veterinar.

Fără a face reclamă magazinelor care comercializează produse industriale, medicul ne spune că aceasta se produce în funcție de rasă, de talie, activitate fizică, mediul unde trăiește, dacă sunt sterilizate, în funcție de gestație și lactație etc. Potrivit specialistului produsele uscate reduc riscul îmbolnăvirilor datorită conținutului scăzut de apă din compoziție. Medicul mai spune că nici câinele nici pisica nu au sistemul enzimatic asemănător cu al omului, astfel încât o alimentație corectă presupune hrană care să poată fi digerată, câinele și pisica fiind specii care nu pot digera orice, intestinul subțire fiind prea scurt, iar hrana să aibă un volum redus pentru a fi asimilată de organismul lor. ”Produsele uscate mențin inclusiv sănătatea dinților acestora. Crochetele încurajează masticația și realizează detartrajul mecanic al dinților. Dacă combinăm hrana uscată cu cea umedă se asigură sănătatea tractului urinar. Umiditatea sortimentelor asigură hidratarea organismului, de aceea e bine să se combine din când în când hrana uscată cu cea umedă. Hrana industrială evită astfel pericolul supraalimentației.” mai aflăm de la medicul veterinar.

Pisicute hranaCâinii și pisicile preferă o hrană cât mai variată, dar o schimbare bruscă a tipului de hrană poate produce tulburări digestive. Producătorii de hrană pentru animale știu cum să facă astfel încât alimentul să aibă un nou gust și să poată fi consumat fără a deranja digestia. Astfel, hrana Pisi-animalelor cu produse industriale aduce beneficii lor și asigură un meniu echilibrat, o dieta completă și sănătoasă ce duce la prevenirea multor boli.

Elisabeta Genoa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

25 + = 32

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Oltenița, la mâna PSD: După hectare întregi de terenuri înstrăinate, Țone continuă campania de vânzare

26 martie 2018

Oltenița, la mâna PSD: După hectare întregi de terenuri înstrăinate, Țone continuă campania de vânzare

Laura Suzeanu Pentru Țone vânzarea a orice se poate în Oltenița, de la terenuri, la spații și imobile sub diverse regimuri, a devenit preocuparea primordială, chiar vitală. După ce în ședința ordinară a Consiliului Local de luna trecută Hotărârea privind vânzarea unui spațiu comercial din Hala Oltenița nu a trecut, perseverent cum îl știm când este vorba de anumite proiecte nevotate în ședințe, primarul Petrică Țone a repus pe ordinea de zi Hotărârea. O fi repetiția mama învățăturii, dar aici depinde și ce se repetă, dar și ce se învață.

Corespondenta la redactie