Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Micul Șahist a crescut la 10. Peste 50 de copii s-au întrecut în sportul minții

Elisabeta Genoa

Elevii mai multor școli din Oltenița și localitățile învecinate s-au întâlnit weekendul acesta pentru a mai descifra din tainele șahului. În cadrul competiției ”Micul Șahist”, la Școala ”Alexandru Vlahuță” din Oltenița. Peste 50 de copii de la Școlile ”Spiru Haret”, ”Prof. Lucian Pavel”, ”Alexandru D. Ghica”, ”Alexandru Vlahuță”, Colegiul Național ”Neagoe Basarab”, Liceul Tehnologic ”Nicolae Bălcescu”, de la școlile 1, 2 și 3 din Chirnogi, Școala Radovanu, Școala ”Grigore Moisil” Ulmeni, Valea Roșie, Curcani au venit la competiție din dragoste pentru șah. Ei și-au întrecut forțele minții, campionatul fiind un prilej de a se destinde practicând un sport devenit pentru unii pasiune, iar pentru alții fiind o adevărată relaxare.

Premiile, cupe și diplome, au fost oferite de Asociația Județeană Sportul pentru Toți Călărași. ”Este plăcut să-ți vezi răspunsul chemării în astfel de momente. În același timp este impresionant și emoționant să-i vezi mai ales pe cei mai mici și inteligenți cum doresc să învingă, întrecându-se într-un sport nobil, care oferă putere minții. Ei toți sunt învingători de fapt, așa le spun mereu. Chiar dacă nu întotdeauna obțin locul I. Trebuie să învețe să lupte și să obțină rezultate după efortul lor, să înțeleagă fair-play-ul. La vârsta lor contează să-și dezvolte spiritul de competiție. Poate că printre acești copii se găsesc viitori campioni la șah, cine știe. Unii dintre ei sunt chiar străluciți.” declară organizatorul Cristiana Drăgan.


Profesoara de sport este și președintele Asociației Județene ”Sportul pentru Toți” Călărași. Aceasta s-a declarat mulțumită de felul cum s-a desfășurat evenimentul. ”Mulțumesc directorului școlii, profesorului Florin Pană. Transmit mulțumiri și colegilor mei. Salut părinții pentru participarea lor indirectă la astfel de acțiuni, mulțumesc elevilor participanți.” încheie profesor Cristiana Drăgan.
Cupa ”Micul șahist” s-a aflat la a 10-a ediție. Acțiunea face parte din calendarul competițional pe care profesoara Cristiana Drăgan îl creionează la începutul fiecărui an și este ultima mișcare sportivă pe 2018.

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Oltenița, la mâna PSD: După hectare întregi de terenuri înstrăinate, Țone continuă campania de vânzare

26 martie 2018

Oltenița, la mâna PSD: După hectare întregi de terenuri înstrăinate, Țone continuă campania de vânzare

Laura Suzeanu Pentru Țone vânzarea a orice se poate în Oltenița, de la terenuri, la spații și imobile sub diverse regimuri, a devenit preocuparea primordială, chiar vitală. După ce în ședința ordinară a Consiliului Local de luna trecută Hotărârea privind vânzarea unui spațiu comercial din Hala Oltenița nu a trecut, perseverent cum îl știm când este vorba de anumite proiecte nevotate în ședințe, primarul Petrică Țone a repus pe ordinea de zi Hotărârea. O fi repetiția mama învățăturii, dar aici depinde și ce se repetă, dar și ce se învață.

Corespondenta la redactie