Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Monumente istorice din Oltenița marcate ca obiective turistice la nivel național

Elisabeta Genoa

Monumentul Eroilor de pe Bd. Republicii Oltenița și Monumentul Eroului Necunoscut din curtea Bisericii Eroilor din Bd. 22 Decembrie sunt considerate de pelerini și istorici obiective turistice.

Site-ul destepti.ro a inclus în cadrul rubricii ”Călătorii” cu ”Obicetive Turistice din România” cele două monumente din Oltenița.

Monumentul Eroilor din primul război mondial a fost ridicat în anul 1930 de către sculptorul I. Iordănescu și arhitect Ioan Cernescu. În jurul acestui monument se desfășoară evenimente istorice care marchează ziua Marii Uniri la 1 Decembrie sau Ziua Eroilor.

Potrivit volumului de carte ”Oltenița” scris de prof. dr. Done Șerbănescu, ”pentru scurt timp, între anii 1998-2004, pe Lista Monumentelor Istorice din România, a figurat” și Monumentul ”Mormântul Eroului Necunoscut” și Cimitirul Eroilor din primul război mondial, aflat în curtea Bisericii Eroilor cu hramul ”Înălțarea Domnului”. ”Din vina Direcției pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național a județului Călărași, care nu a avut o evidență la zi, monumentul nu a mai fost trecut pe liksta întocmită în anul 2004. Între timp, formalitățile, pentru includerea monumentului pe listă au devenit mult mai complicate, costisitoare și nu vedem o instituție interesată, care să întreprindă demersurile necesare salvării și protejorii acestui important monument.” notează profesorul Șerbănescu în cartea sa dedicată orașului de la mal de Dunăre.

Foto:
destepti.ro

Editorial
  • Haosul dictaturii sărăntocilor și baricada rezistenței

    Haosul dictaturii sărăntocilor și baricada rezistenței

    Laura Suzeanu S-au jucat cu focul. Pentru un ordin. Ordin care a ascuns foarte posibil multe promisiuni, de viitor. Dar de fapt obediența specifică lipsei de orizont, cel mai sigur pentru salariul primit, cel din banii statului. Care Stat cine este? Cine este, domnilor jandarmi, aduși, cărați, intoxicați cu minciună, …...citeste »

Oltenița, la mâna PSD: După hectare întregi de terenuri înstrăinate, Țone continuă campania de vânzare

26 martie 2018

Oltenița, la mâna PSD: După hectare întregi de terenuri înstrăinate, Țone continuă campania de vânzare

Laura Suzeanu Pentru Țone vânzarea a orice se poate în Oltenița, de la terenuri, la spații și imobile sub diverse regimuri, a devenit preocuparea primordială, chiar vitală. După ce în ședința ordinară a Consiliului Local de luna trecută Hotărârea privind vânzarea unui spațiu comercial din Hala Oltenița nu a trecut, perseverent cum îl știm când este vorba de anumite proiecte nevotate în ședințe, primarul Petrică Țone a repus pe ordinea de zi Hotărârea. O fi repetiția mama învățăturii, dar aici depinde și ce se repetă, dar și ce se învață.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Oul lui Columb (în italiană, “Uovo di Colombo”) este o expresie care …
Corespondenta la redactie