Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Ne mișcăm, nu ne lăsăm!: Așa a început săptămâna MOVE Week la Oltenița

Elisabeta Genoa
La Oltenița s-a încheiat cea de-a treia ediție a acțiunii Move Week. Proiectul european a continuat în municipiul de la malul Dunării cu activități sportive interesante, altele noutate în cadrul mișcării pentru o săptămână.
Asociația Județeană Sportul pentru Toți Călărași a adunat peste 250 sportivi de toate vârstele la cinci activități desfășurate la Oltenița și Șoldanu astfel: pe 31 mai s-au organizat competiții de fotbal la Șoldanu, iar la Oltenița acțiuni de rugby-tag și ciclism.
Tot pe 31 mai iubitorii de mișcare au participat la provocările oferite de ore de step cu instructor Corina Postelnicu la sala fitness Joi, 1 iunie au avut loc jocuri dinamice și de mișcare la Șoldanu, iar duminică, 4 iunie s-au organizat competiții de fotbal la Oltenița cu 50 de sportivi alături de antrenorii lor. ”Aceste săptămâni ale mișcării se organizează cu scopul de a promova mișcarea de data aceasta pentru toate categoriile de vârstă, nu doar pentru cei mici sau adolescenți, lista a fost lungă și variată. La nivel internațional, s-a ajuns la o participare de peste 3 milioane de oameni.” declară președinte AJSpT Călărași, prof. Cristiana Drăgan. Acesta ne transmite că proiectul mai merge încă 3 ani până la finalizare.
Participanții Move Week 2017 s-au bucurat de diplome, brățări tricouri oferite de Federația Română Sportul pentru Toți.
”Proiectul este viabil până în anul 2020 și îmi doresc ca anul viitor și până în 2020 să extind acțiunea astfel încât să participăm cu mai multe activități și să implicăm mai multe localitati din județul Călărași. Îi  felicit pe toți cei care practică sportul amator sau de performanță și  chemăm alături de ei pe cât mai mulți copii, tineri  și vârstnici la următoarele întâlniri ale mișcării, invit cât mai mulți elevi să participe la competițiile pe care le voi organiza în continuare. Mulțumesc colegului profesor Sandu Botea, care este și vicepreședinte AJSpT Călărași, mulțumesc lui Răzvan Huzuneanu, Corinei Postelnicu, agenți ”move” care mi-au fost alături pe toată perioada desfășurării proiectului pe zona noastră.” mai spune profesoara de sport.
Calendarul Cristianei Drăgan pe competiții continuă la sfârșitul acestei săptămâni cu Crosul ”Olympic Day”.

MOVE Week este un eveniment anual la nivel european și o parte integrantă a campaniei NowWeMOVE aflată la a șasea ediție pe plan internațional. În acest an, acțiunea a implicat 38 de țări. MOVE Week și campania NowWeMOVE sunt coordonate la nivel central de International Sport and Culture Association  Danemarca (ISCA), în colaborare cu Federatia Europeană de Ciclism (ECF). MOVE Week 2017 a fost susținută financiar de către Uniunea Europeană și Coca Cola Foundation. La nivel natițnal organizatorul  este Federația Română Sportul pentru Toți în colaborare cu Asociatiile Județene Sportul pentru Toți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 53 = 61

Editorial

Avize importante pentru terenul votat de consilierii locali oltenițeni, dar și posibil focar de infecție. Zona este sit arheologic

14 februarie 2018

Avize importante pentru terenul votat de consilierii locali oltenițeni, dar și posibil focar de infecție. Zona este sit arheologic

Laura Suzeanu Lăcomia sau interesele de orice fel distrug echilibrul unor întinderi de pământ ce aparțin orașului, învingând astfel nu doar sentimentele pe care unii poate nici nu le au, dar ajungând să doboare rațiunea și logica, mersul natural al lucrurilor, normalitatea. Politicul devine un fel de ”magne cum lauda” printre formele primitive de viață ale diverșilor trepăduși, unde malformații precum înșelăciunea și decăderea morală, lipsa de bun simț și nelegiuirea își găsesc loc în gazdele primitoare, deschise spre pungășie. Consilierii oltenițeni, mai puțin unul dintre aceștia, au votat de curând vânzarea unui teren de aproape 25 de ha lângă Ecluza Canal Dunăre-Argeș, în zona Portului Oltenița.

 • 0
 • 1.282
 • 310
 • 4.643
 • 707
 • 36.885
 • 187.915
 • 1.955.960
 • 4.176.139
 • 845.901
 • 584
 • Pastila de gramatică

  Pastila de gramatică

  Cele mai întâlnite greșeli gramaticale 1. „Decât” sau „Doar” Adverbele …
Corespondenta la redactie