Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Nu poti sa faci vreun rau când ai doar dragoste in suflet

Nu poti sa faci vreun rau când ai doar dragoste in suflet.

Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decat sa fii iubit pentru ceea ce nu esti.

Dumnezeu ne-a făcut destul de tari ca să ne împotrivim răului, dacă dorim să ne împotrivim acestuia.

Educatia nu este cat de mult ai memorat, nici macar cat stii. Este capacitatea de a diferentia intre ceea ce stii si ceea ce nu stii.

Oamenii mari nu inteleg niciodata cum trebuie ceea ce le spun copii mici.

Nu asculta pe aceia care vor discuta in mod subtil despre bine si despre rau. Nu te lasa impresionat de frumusetea si de finetea vorbelor lor. Caci Împaratia lui Dumnezeu nu sta in vorbe, ci in virtute.

Munca face uneori viata fericita si intotdeauna suportabila.

Pentru a obţine mari realizări, trebuie să visăm, dar şi să acţionăm.

Întâmplarea este pseudonimul lui Dumnezeu când nu vrea să semneze.

Ironia este veselia gandirii si bucuria intelepciunii.

Carnea femeii se hraneste din mangaieri precum albina din flori.

Pentru a obtine mari realizari, trebuie sa visam, dar si sa actionam.

Daca am cunoaste toate tainele Universului, am cadea indata intr-un plictis enorm.

Cel mai frumos cadou facut cuiva este speranta.

Binele public este suma multor rele private.

Orice fiinta omeneasca e o creatura diferita in fiecare din cei care o privesc.

Urmarea celei dintai greseli e ca da nastere altora noi.

Anatole France

Anatole France este numele de scriitor al autorului francez Jacques Anatole François Thibault, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în 1921. Motivaţia Juriului Nobel: “ca o recunoaştere a strălucitelor lui realizări literare, caracterizate prin nobleţea stilului, o adâncă simpatie faţă de oameni, graţie şi un autentic temperament galic”.

Anatole_France_young_yearsJacques Anatole François Thibault s-a născut la 16 aprilie 1844, la Paris ca fiu al unui librar erudit, care-l iniţiază în meseria sa îndreptându-l totodată către studii umaniste. Devine absolvent al Colegiului Stanislas din Paris, perioadă în care colaborează la Buletin du bouquiniste şi la Le Chasseur bibliographe.

Autor de poeme de dragoste inspirate de iubirea sa nefericită pentru actriţa Élise Devoyod, în 1885, îl cunoaşte pe editorul Lemerre, adevărat mecena al poeţilor parizieni. Devine lector la editura acestuia  în anul 1869.
Este mobilizat în garda naţională (1870). Sub diferite pseudonime, publică versuri, articole, pastişe. Îşi face debutul editorial cu eseul Alfred de Vigny (1868). Sub semnătura Anatole France, publică la Lemerre volumul de poezii Poèmes dorés (Poeme aurite) în anul 1873.

Înlătură din culegerea de versuri Le Parnasse contemporain publicată de editura Lemerre în 1875, poeziile lui Verlaine, Mallarmé, Charles Cros. Devine bibliotecar la Senat (1876).

Apare primul său roman Le Crime de Sylvestre Bonnard (Crima lui Sylvestre Bonnard) (1881), premiat de Academia franceză. Începe să frecventeze saloanele doamnelor de Loynes şi Arman de Caillavet (1883). În acelaşi an are loc întâlnirea sa cu Renan.

Este reprezentată piesa Noces corinthiennes (Nunta din Corint) în anul 1884. Devine director al revistei Les Lettres etAnatole France les Arts (1885) şi cronicar al revistei Le Temps (1887), calitate în care va face elogiul lui Zola (1892). În 1890, îşi dă demisia din postul de bibliotecar la Senat. Este anul când are loc întâlnirea sa cu Charles Maurras şi când publică romanul Thaïs. Călătoreşte , împreună cu doamna de Caillavet, în Italia (1893), divorţând de Marie-Valérie Guérin de Sauville, cu care se căsătorise în 1877. Apare Le Lys rouge (Crinul roşu, 1894).
Anatole France este ales membru al Academiei franceze. Este o perioadă în care scriitorul călătorește mult în Italia, Belgia, Olanda, Germania, Grecia (1895, 1896, 1898).

Sursa: www.biblacad.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 3 = 2

Editorial
  • Haosul dictaturii sărăntocilor și baricada rezistenței

    Haosul dictaturii sărăntocilor și baricada rezistenței

    Laura Suzeanu S-au jucat cu focul. Pentru un ordin. Ordin care a ascuns foarte posibil multe promisiuni, de viitor. Dar de fapt obediența specifică lipsei de orizont, cel mai sigur pentru salariul primit, cel din banii statului. Care Stat cine este? Cine este, domnilor jandarmi, aduși, cărați, intoxicați cu minciună, …...citeste »

Oltenița, la mâna PSD: După hectare întregi de terenuri înstrăinate, Țone continuă campania de vânzare

26 martie 2018

Oltenița, la mâna PSD: După hectare întregi de terenuri înstrăinate, Țone continuă campania de vânzare

Laura Suzeanu Pentru Țone vânzarea a orice se poate în Oltenița, de la terenuri, la spații și imobile sub diverse regimuri, a devenit preocuparea primordială, chiar vitală. După ce în ședința ordinară a Consiliului Local de luna trecută Hotărârea privind vânzarea unui spațiu comercial din Hala Oltenița nu a trecut, perseverent cum îl știm când este vorba de anumite proiecte nevotate în ședințe, primarul Petrică Țone a repus pe ordinea de zi Hotărârea. O fi repetiția mama învățăturii, dar aici depinde și ce se repetă, dar și ce se învață.

Corespondenta la redactie