Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

“Nucleara” lui Turcescu, posibilă secvenţă de detonare

Citiţi şi analizaţi următoarea secvenţă:

Mai întâi de toate, reţineţi că marţi la orele 24.00 s-a închis lista de candidaţi la preşedinţia României. De-acum nu mai poate apărea nici un alt nou candidat.

Dar pot dispărea dintre cei care s-au înscris deja.

Fapte:

shutterstock_121022623– La începutul lunii septembrie, Traian Băsescu lansează bomba ofiţerului acoperit printre candidaţii la preşedinţie din toamna asta. Presa verifică şi anunţă că ar fi o ilegalitate doar în cazul în care persoana respectivă era agent activ şi magistrat în acelaşi timp (judecător, procuror) sau deţinea, simultan, şi o funcţie de demnitate publică. Se fac speculaţii, se lansează fumigene.

– Traian Băsescu, intervievat de Robert Turcescu, spune că “va trebui rapid o hotărâre judecătorească”. Nu dezvoltă ideea.

– Robert Turcescu, principalul comunicator al preşedintelui, preia şi întreţine subiectul, face scenarii, publică şi retrage “informaţii”. Rând pe rând, candidaţii neagă că ar avea vreo problemă în acest sens, cu mai multă sau mai puţină vehemenţă. Victor Ponta e confuz şi evită răspunsuri directe.

– Într-un interviu cu MRU, pe 11 septembrie, Robert Turcescu face aluzii la “nucleara” ce urmează să explodeze în această toamnă şi întreabă insistent ce s-ar întâmpla dacă un ziarist ar expune un ofiţer acoperit care a încălcat legea prin implicarea în magistratură sau politică. MRU arată că, într-un asemenea caz, Parchetul s-ar autosesizează imediat iar cazul ar ajunge automat în instanţă.

– Întrebat la TVR când va da numele ofiţerului acoperit dintre prezidenţiabili, Traian Băsescu spune doar că “are o anume planificare”.

– Duminică seară, Robert Turcescu îşi aruncă pe fereastră întreaga carieră, publicând nişte “documente” neconvingătoare pe blogul său şi recunoscând în direct la B1 TV că el însuşi este ofiţer acoperit; anunţă că iese din viaţa publică; face referiri insistente la nevoia unui “judecător drept”. Lumea interpretează asta ca fiind o teamă a lui de Justiţie şi o eventuală pedepasă pentru auto-deconspirare, nimeni nu face vreo legătură cu semnalele anterioare ale lui Băsescu despre nevoia unei sentinţe rapide. Blogul lui devine inaccesibil. Robert dispare. Culmea, nici o televiziune nu-l caută, nu plasează vreo echipă în faţa casei lui.

– Marţi, se încheie înscrierea candidaţilor la BEC (inclusiv cu o candidatură neaşteptată şi mai degrabă scandaloasă din partea şefului SIE, susţinut de naţional-comunistul colonel Dogaru). Se reactivează blogul lui Robert Turcescu.

Posibilă dezvoltare:

– Pe blogul lui Robert Turcescu apar (mâine, poimâine, cine ştie? Un moment de mare eficacitate ar fi cât Ponta e încă în SUA) dovezi care-l plasează pe Victor Ponta în afara legii, ca agent activ în magistratură.

– Parchetul se autosesizează. Cazul Ponta ajunge în instanţă. PSD nu-l mai poate înlocui în cursa pentru Cotroceni, pentru că înscrierile s-au încheiat deja.

– Ponta renunţă la candidatură sau

– Ponta rămâne în cursă şi devine ţinta unui tir total sau

– Chiar şi în aceste condiţii, Ponta câştigă, dar are o vulnerabilitate majoră în chestiunea procesului deschis şi suspendat (să mă ajute un jurist aici, nu ştiu dacă un proces se suspendă în cazul alegerii ca preşedinte).

– PSD pierde, de fapt, alegerile (din nou). Nucleara îşi face efectul. Băsescu îşi gravează o sticlă de whisky cu dictonul finis coronat opus şi pleacă, în sfârşit, de la Cotroceni, într-o binemeritată (pentru toată lumea) vacanţă.

E doar o presupunere, să ne înţelegem. Doar o propunere de discuţie, da? Se prea poate să nu se întâmple nimic din toate astea şi totul să se fâsâie lamentabil zilele următoare.

CandidaturaDin toată secvenţa, elementul care nu se lipeşte este auto-devoalarea lui Turcescu. Nu se încadrează în scenariul iniţial. Nu era nevoie ca el să fie scos din joc pentru difuzarea posibilelor dovezi compromiţătoare despre presupusul candidat acoperit. Nu pot decât să presupun că tabăra adversă a intuit jocul şi a încercat să elimine pionul înainte ca acesta să promoveze ca regină. După ce vor apărea dovezile – dacă vor apărea – contraatacul va fi pe lipsa de credibilitate a lui Turcescu.

Sau poate e altceva. În marile scamatorii ale serviciilor secrete e mult fum.

Sursa: www.petreanu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

94 − = 92

Editorial

Avize importante pentru terenul votat de consilierii locali oltenițeni, dar și posibil focar de infecție. Zona este sit arheologic

14 februarie 2018

Avize importante pentru terenul votat de consilierii locali oltenițeni, dar și posibil focar de infecție. Zona este sit arheologic

Laura Suzeanu Lăcomia sau interesele de orice fel distrug echilibrul unor întinderi de pământ ce aparțin orașului, învingând astfel nu doar sentimentele pe care unii poate nici nu le au, dar ajungând să doboare rațiunea și logica, mersul natural al lucrurilor, normalitatea. Politicul devine un fel de ”magne cum lauda” printre formele primitive de viață ale diverșilor trepăduși, unde malformații precum înșelăciunea și decăderea morală, lipsa de bun simț și nelegiuirea își găsesc loc în gazdele primitoare, deschise spre pungășie. Consilierii oltenițeni, mai puțin unul dintre aceștia, au votat de curând vânzarea unui teren de aproape 25 de ha lângă Ecluza Canal Dunăre-Argeș, în zona Portului Oltenița.

 • 4
 • 1.332
 • 320
 • 4.643
 • 707
 • 36.935
 • 187.965
 • 1.956.010
 • 4.176.189
 • 845.911
 • 9
 • Pastila de gramatică

  Pastila de gramatică

  Cele mai întâlnite greșeli gramaticale 1. „Decât” sau „Doar” Adverbele …
Corespondenta la redactie