Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Pleava din Oltenița – motiv de discordie în Consiliul Local

Conducerea Ecosal Oltenița a propus într-una din ședințele de Consiliu Local ca instituția de colectare a gunoiului din oraș să adune ”plevurile” (n.r. pleava rezultată de la recoltarea cerealor) de la unitățile care elimină astfel de resturi. Pe marginea subiectului au fost declanșate câteva intervenții, unii consilieri fiind mai indulgenți cu propunerea și chiar ușor iritați de pretențiile altor consilieri care au cerut întocmirea unor proceduri ce să ofere o siguranță operațiunii. Directorul Ion Pițoi prezită situația ”Ne întâlnim la nivelul municipiului Oltenița cu unitățile de plevuri nevaloroase Chirnogi, Agro-Chirnogi, Nutricom ce au pe stoc plevuri nevaloroase pe care vor să le valorifice. Nu am un tarif în acest sens dar din legislația avută la dispoziție și din prețurile pe care le-am gândit că se practică pe piață la această oră, avem un tarif de 0,010 lei pe kilogram de pleavă.” se arată în expunerea directorului Ecosal, care este de părere că această colectare este tot o sursă de venituri.

P1010012În stânga imaginii plan apropiat directorul Ecosal Ion Pițoi
pe centru plan îndepărtat consilierul Florian Cercel

Consilierul Florian Cercel întreabă dacă cei de la Agenția de Mediu au fost consultați să știe ce condiții trebuie să îndeplinească neutralizarea lor. ”Nu contează numai banii care ți-i dă să primești deșeuri. Depinde cât o să te coste ca să neutralizezi. E posibil să iei gunoiul lor și să vină alții să te amendeze de nu știu câte ori mai mult. Eu consider că nu trebuie să ne gândim la tariful ăsta mai întâi să vedem ce condiții impun cei de la Mediu pentru neutralizare, vedem cât costă și atunci vedem dacă merită să o facem sau nu.” susține consilierul liberal.

Directorul Pițoi cere fundamentarea explicând că pleava provine din cereale, din grâu, rapiță și sunt bio-degradabile.

De asemenea consilierul Cristiana Drăgan este de părere că trebuie luată aprobare de la Mediu, poate chiar cineva din conducerea Ecosal să meargă acolo și să urgenteze astfel situația. Cristina Drăgan le exemplifică celorlalți că liceul unde a fost directoare a avut depozitate materiale provenite din laboratorul de chimie în scop didactic iar la scurt timp s-a trezit, alături de alți directori de unități școlare cu aceeași situație, că este chemată la tribunal în procese penale.

Consilierul PDL Viorel Pironea nu este de acord cu propunerea lui Cercel pe care o consideră ineficientă și inutilă și spune că el ar face 0,2 lei pe kilogram. Așadar dacă pentru unii a cere aprobare de la Mediu înseamnă pierdere de timp și un lucru de care nu este nevoie, pentru alții Agenția de Mediu este importantă.
Consilierul PNL Victor Mihai intervine și spune că toată pleava din Oltenița ar trebui depozitată în zonele verzi, aceasta devenind într-un an compost pentru plante și arbori.

 Elisabeta Genoa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

36 − 31 =

Editorial

Avize importante pentru terenul votat de consilierii locali oltenițeni, dar și posibil focar de infecție. Zona este sit arheologic

14 februarie 2018

Avize importante pentru terenul votat de consilierii locali oltenițeni, dar și posibil focar de infecție. Zona este sit arheologic

Laura Suzeanu Lăcomia sau interesele de orice fel distrug echilibrul unor întinderi de pământ ce aparțin orașului, învingând astfel nu doar sentimentele pe care unii poate nici nu le au, dar ajungând să doboare rațiunea și logica, mersul natural al lucrurilor, normalitatea. Politicul devine un fel de ”magne cum lauda” printre formele primitive de viață ale diverșilor trepăduși, unde malformații precum înșelăciunea și decăderea morală, lipsa de bun simț și nelegiuirea își găsesc loc în gazdele primitoare, deschise spre pungășie. Consilierii oltenițeni, mai puțin unul dintre aceștia, au votat de curând vânzarea unui teren de aproape 25 de ha lângă Ecluza Canal Dunăre-Argeș, în zona Portului Oltenița.

 • 2
 • 1.316
 • 316
 • 4.643
 • 707
 • 36.919
 • 187.949
 • 1.955.994
 • 4.176.173
 • 845.907
 • 32
 • Pastila de gramatică

  Pastila de gramatică

  Cele mai întâlnite greșeli gramaticale 1. „Decât” sau „Doar” Adverbele …
Corespondenta la redactie