Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Pledoarie și sărbătoare dedicate mișcării la Oltenița: Sute de participanți la Crosul ”Ziua Olimpică”

Elisabeta Genoa

Peste 300 de copii s-au întâlnit vineri, 25 mai, a.c., la Stadionul Municipal pentru a participa la crosul organizat pentru al cincilea an consecutiv de profesor Cristiana Drăgan.


Elevi din școlile generale ale județului Călărași, dar și din liceele oltenițene s-au aliniat la startul întrecerii sportive, care a început la ora 10,00. Copiii au avut de alergat câte 2 sau 4 km, fetele mai puțin, băieții mai mult.
Competiția s-a desfășurat fără incidente de sănătate. Serviciul de Ambulanță a oferit sprijinul în această competiție, aceasta fiind de altfel și regula care respectă legea a acestor concursuri sportive.

Tinerii și-au adjudecat laurii de campioni și premiile cu diplomele de concurs, după ce s-au întrecut sportiv, în spirit olimpic. Fiecare participant și profesorii însoțitori au primit tricouri cu însemnele Comitetului Olimpic Român. Organizatoarea acțiunii de vineri a declarat pentru oltenitainfo.ro că a fost o prezență de anvergură anul acesta. Niciunul dintre copiii prezenți la cros nu a abandonat pe teren.

De asemenea, printre alergători s-a aflat și un micuț de 4 ani care a dorit să demonstreze cât de rezistent este. Cristiana Drăgan spune că din an în an vin mai mulți copii, ceea ce este un progres sportiv, un lucru important pentru disciplina mișcării din învățământul județului Călărași, din Oltenița în primul rând. Profesoara a dat citire mesajului transmis de Președintele Comitetului Internațional Olimpic (CIO), Thomas Bach.

Inspector școlar pe disciplina ”Educație Fizică”, Nicolae Eftene, a declarat pentru oltenitainfo.ro că mobilizarea aceasta a școlilor din județul Călărași, școli din apropierea Olteniței, dezvoltă anumite capacități la copii, mișcarea fiind bună nu doar pentru sănătatea fizică, ci și pentru cea mintală. Pentru mobilizare este nevoie de motivaţii puternice, rezistența psihică și fizică având nevoie de autocultivare.

Crosul ”Olympic Day” Oltenița 2018 a fost organizat de prof. de sport Cristiana Drăgan, prin Academia Olimpică Română, cu sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Călărași (DJSTC), Inspectoratului Şcolar Călărași, Consiliului Local Oltenița (pentru organizarea la stadionul municipal), conducerilor şcolilor şi liceelor. Cristiana Drăgan este director la Academia Română Olimpică, Filiala Călărași
La competiția sportivă au participat elevi ai școlilor din Nana, Șoldanu, Chiselet, elevi de la școlile nr. 2 și 3 Chirnogi, elevi de la Galbinași, Ulmeni, Căscioarele, elevi ai tuturor școlilor și liceelor din Oltenița.
Profesoara Cristiana Drăgan declară că este o zi olimpică într-o lună olimpică. Acțiunea a început pe 23 mai, toate filialele din țară fiind organizatoare în această perioadă. Oltenița este cap de listă, profesoara Drăgan fiind implicată în mai multe activități sportive la nivel local și național. Profesoara încurajează tinerii să urmeze exemplul sportivilor nu doar de Ziua Olimpică, ci şi ca parte a unui stil de viaţă mai sănătos şi pozitiv. Aceasta îndeamnă copiii să păstreze spiritul Zilei Olimpice viu, pe tot parcursul anului.

Oameni din întreaga lume sărbătoresc împreună înfiinţarea mişcării olimpice și caută să aplice valorile olimpice. Ziua Olimpică se adresează tuturor, indiferent de vârstă sau abilităţi fizice.
Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR), prin Academia Olimpică Română (AOR), organizează în fiecare an, începând cu 23 mai, o serie de activități sportive, educative și culturale reunite sub titulatura „Luna Olimpică”. Proiectul se desfășoară la nivelul tuturor filialelor județene ale AOR, cele mai populare și îndrăgite manifestări fiind crosurile denumite „Ziua Olimpică” (Olympic Day). Pe data de 23 iunie se celebrează pe întreg mapamondul „Ziua Olimpică”, dată la care a fost înființat Comitetul Internațional Olimpic, în anul 1894. În „Luna Olimpică”, COSR împreună cu AOR și filialele AOR din teritoriu organizează în toată țara crosurile „Ziua Olimpică”.

 

Editorial
  • Haosul dictaturii sărăntocilor și baricada rezistenței

    Haosul dictaturii sărăntocilor și baricada rezistenței

    Laura Suzeanu S-au jucat cu focul. Pentru un ordin. Ordin care a ascuns foarte posibil multe promisiuni, de viitor. Dar de fapt obediența specifică lipsei de orizont, cel mai sigur pentru salariul primit, cel din banii statului. Care Stat cine este? Cine este, domnilor jandarmi, aduși, cărați, intoxicați cu minciună, …...citeste »

Oltenița, la mâna PSD: După hectare întregi de terenuri înstrăinate, Țone continuă campania de vânzare

26 martie 2018

Oltenița, la mâna PSD: După hectare întregi de terenuri înstrăinate, Țone continuă campania de vânzare

Laura Suzeanu Pentru Țone vânzarea a orice se poate în Oltenița, de la terenuri, la spații și imobile sub diverse regimuri, a devenit preocuparea primordială, chiar vitală. După ce în ședința ordinară a Consiliului Local de luna trecută Hotărârea privind vânzarea unui spațiu comercial din Hala Oltenița nu a trecut, perseverent cum îl știm când este vorba de anumite proiecte nevotate în ședințe, primarul Petrică Țone a repus pe ordinea de zi Hotărârea. O fi repetiția mama învățăturii, dar aici depinde și ce se repetă, dar și ce se învață.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Oul lui Columb (în italiană, “Uovo di Colombo”) este o expresie care …
Corespondenta la redactie