Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

O rețetă pentru fiecare : Prăjitura Televizor – Ai mai auzit de ea?

Pentru prăjitura Televizor n-ai nevoie de mari cunoștințe în bucătărie. Rețeta e ușoară, iar rezultatul este foarte gustos. Mai jos ai rețeta:

prajitura-televizor

Foto prăjitura Televizor Shutterstock

INGREDIENTE

Pentru blatul de cacao:

250 g făină

5 ouă

120 g unt

120 g zahăr

150 ml lapte

4 linguri cacao

1 linguriță de praf de copt

Pentru blatul de vanilie:

4 ouă

4 linguri apă

5 linguri zahăr

5 linguri făină

1 pliculeț praf de copt

1 esență de vanilie

Pentru cremă:

250 g unt

250 g zahăr

200 ml lapte

1 esență de  rom

1 linguriță cacao

MOD DE PREPARARE

Pentru blatul de cacao:

1. Separă albușurile de gălbenușuri, apoi bate albușurile spumă cu zahărul. Amestecă gălbenușurile cu untul lăsat la temperatura camerei, cacaoa, laptele și făina. Adaugă spuma de albușuri și praful de copt, apoi se toarnă în tava de prăjituri tapetată cu hârtie de copt. Dă tava la cuptor la 180 de grade, timp de 20 de minute. După ce se coace lasă-l la răcit doar în hârtia de copt.

Pentru blatul de vanilie:

2. Separă albușurile de gălbenușuri, apoi bate-le spumă cu zahărul. Adaugă gălbenușurile unul câte unul și incorporează-le, apoi adaugă făina și praful de copt. Dacă iese prea tare aluatul, adaugă și apa. Toarnă aluatul în aceeași tavă tapetată cu hârtie de copt (după ce ai scos blatul de cacao) și dă-o la cuptor pentru 20-25 de minute la 180 de grade.Prajitura Televizor

Pentru cremă:

3. Amestecă laptele cu făina într-o oală pusă la foc mic spre mediu. Când începe să se îngroașe, ia oala de pe foc și lasă compoziția la răcit. Separat bate untul cu zahărul și esența de rom, iar după ce compoziția din oală s-a răcit complet, toarn-o peste unt. Dă castronul la rece.

Cum asamblezi prăjitura Televizor: Taie blatul de cacao pe jumătate, apoi așază prima bucată ca bază, întinde un strat de cremă, blatul alb, încă un strat de cremă și a doua bucată de blat cu cacao. Pe deasupra mai puteți întinde un strat de cremă sau o poți decora cu crema ori dulceața preferată.

Opțional o poți însiropa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 22 = 23

Editorial
  • Haosul dictaturii sărăntocilor și baricada rezistenței

    Haosul dictaturii sărăntocilor și baricada rezistenței

    Laura Suzeanu S-au jucat cu focul. Pentru un ordin. Ordin care a ascuns foarte posibil multe promisiuni, de viitor. Dar de fapt obediența specifică lipsei de orizont, cel mai sigur pentru salariul primit, cel din banii statului. Care Stat cine este? Cine este, domnilor jandarmi, aduși, cărați, intoxicați cu minciună, …...citeste »

Oltenița, la mâna PSD: După hectare întregi de terenuri înstrăinate, Țone continuă campania de vânzare

26 martie 2018

Oltenița, la mâna PSD: După hectare întregi de terenuri înstrăinate, Țone continuă campania de vânzare

Laura Suzeanu Pentru Țone vânzarea a orice se poate în Oltenița, de la terenuri, la spații și imobile sub diverse regimuri, a devenit preocuparea primordială, chiar vitală. După ce în ședința ordinară a Consiliului Local de luna trecută Hotărârea privind vânzarea unui spațiu comercial din Hala Oltenița nu a trecut, perseverent cum îl știm când este vorba de anumite proiecte nevotate în ședințe, primarul Petrică Țone a repus pe ordinea de zi Hotărârea. O fi repetiția mama învățăturii, dar aici depinde și ce se repetă, dar și ce se învață.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Oul lui Columb (în italiană, “Uovo di Colombo”) este o expresie care …
Corespondenta la redactie