Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 12-16 februarie 2018

Vremea în țară
La noapte
Cerul va avea înnorãri temporare, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime se vor situa între -8 și 0 grade, mai scãzute în nordul Moldovei și în estul Transilvaniei. Izolat va fi ceațã în zonele joase, cu precãdere din sudul teritoriului.

Marți, 13 februarie
Vremea va deveni predominant închisã. În cursul zilei se vor semnala precipitații în general slabe, mai ales sub formã de ploaie în vestul și sud-vestul țãrii și sub formã de lapovițã și ninsoare pe spații mici la munte. Noaptea, acestea se vor extinde treptat astfel încât vor fi precipitații mixte în Banat, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, sudul Moldovei și izolat în Dobrogea, iar la munte și local în celelalte regiuni vor predomina ninsorile. Vor fi condiții de polei sau de ghețuș. Cantitãțile de apã vor totaliza 10…15 l/mp îndeosebi în sud-vestul teritoriului și în zonele montane aferente, unde se va depune strat nou de zãpadã. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri pe crestele montane înalte, în special ale Carpaților Meridionali, dar în a doua parte a intervalului vor fi intensificãri și în sudul și centrul țãrii, însã la cote mai reduse. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 și 9 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -6 și 2 grade. Dimineața, izolat, se va semnala ceațã, mai ales în regiunile sudice.

Miercuri, 14 februarie
Vremea va fi predominant închisã și pe arii extinse vor cãdea precipitații mai ales sub formã de ninsoare. Doar în extremitatea sudicã și de sud-est a țãrii vor predomina ploile. Vor fi condiții de polei sau de ghețuș. Cantitãțile de apã vor fi local mai însemnate în special în regiunile sudice, iar la munte se va depune un strat consistent de zãpadã. Vântul va avea intensificãri pe crestele montane, unde va viscoli ninsoarea, iar temporar și la cote mai reduse vor fi intensificãri și în sudul, centrul și estul teritoriului.Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 grad în nordul Moldovei și 8 grade în Dobrogea, iar cele minime se vor situa, în general, între -4 și 3 grade.

Joi, 15 februarie
Vremea va fi în general închisã, iar valorile termice în jurul celor normale pentru aceastã perioadã, în cea mai mare parte a țãrii. Aria precipitațiilor va fi în restrângere fațã de intervalul anterior, astfel încât se vor semnala îndeosebi în prima parte a intervalului, local în regiunile din jumãtatea esticã a teritoriului și izolat în rest. Acestea vor fi predominant sub formã de ninsoare și în general slabe cantitativ. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificãri ziua în Dobrogea, Muntenia și Moldova. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 și 6 grade, cu cele mai scãzute valori în nordul Moldovei, iar cele minime se vor situa, în general, între -9 și 0 grade. Noaptea, izolat, vor fi condiții de ceațã.

Vineri, 16 februarie
Regimul termic se va situa, în general, în limitele caracteristice acestei perioade. Cerul va fi temporar noros, iar ninsori slabe se vor semnala doar pe spații restrânse în nordul și centrul țãrii. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 și 7 grade, iar cele minime între -6 și 2 grade, mai scãzute în estul Transilvaniei. Dimineața și noaptea, izolat, vor fi condiții de ceaț
ă.

Vremea în Oltenița
La noapte
Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimã va fi de -2…0 grade. Vor fi condiții de ceațã.

Marți, 13 februarie
Cerul va prezenta înnorãri temporare, mai accentuate noaptea, când vor fi precipitații mai ales sub formã de ploaie. Vântul va fi, în general slab în cursul zilei, apoi va sufla moderat, cu unele intensificãri. Temperatura maximã va fi de 7…8 grade, iar cea minimã de 1…2 grade. Dimineața vor fi condiții de ceațã.

Miercuri, 14 februarie
Vremea va fi închisã și vor fi precipitații moderate cantitativ sub formã de ploaie, lapovițã și trecãtor ninsoare. Vântul va avea intensificãri temporare în special în timpul zilei. Temperatura maximã va fi de 3…4 grade, iar cea minimã de 0…1 grad.

Joi, 15 februarie
Vremea va fi în general închisã, iar probabilitatea apariției precipitațiilor va fi mai ridicatã doar în primele ore din interval. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 3…5 grade, iar cea minimã în jur de 0 grade.

Vineri, 16 februarie
Regimul termic se va situa în limitele caracteristice datei. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi în jur de 5 grade, iar cea minimã de -5…-3 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 + 1 =

Editorial

“Bran-a museum without walls!”:Schimb de tineri finanțat de Uniunea Europeană prin Erasmus+

31 iulie 2017

“Bran-a museum without walls!”:Schimb de tineri finanțat de Uniunea Europeană prin Erasmus+

Proiectul “Bran-a museum without walls!”: Schimb de tineri finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+ și inițiat de Asociația “I.

 • 3
 • 889
 • 249
 • 5.480
 • 761
 • 37.351
 • 188.361
 • 1.958.455
 • 4.160.480
 • 843.487
 • 486
 • Pastila de gramatică

  Pastila de gramatică

  Cele mai întâlnite greșeli gramaticale 1. „Decât” sau „Doar” Adverbele …
Corespondenta la redactie