Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 19-22 decembrie 2017

Vremea în țară
La noapte
Rãcirea vremii va continua, astfel încât, minimele termice, preponderent negative, vor avea valori de la -10 grade în estul Transilvaniei, pânã la 1…2 grade în sud-vestul Olteniei. Cerul va fi mai mult noros. Vor cãdea precipitații slabe, pe arii restrânse în sud-vestul și sudul țãrii – predominant sub formã de ninsoare și cu totul izolat, fulguieli, în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, iar în nordul Moldovei, Carpații de Curburã și zona deltei, va avea unele intensificãri.

Marți, 19 decembrie
Vremea va fi, în general, închisã în cursul zilei, când, vor mai fi precipitații slabe, dar pe arii restrânse, predominant sub formã de ninsoare, în centrul și în sudul teritoriului. Noaptea – înnorãrile vor persista în regiunile din jumãtatea de rãsãrit a țãrii, unde doar izolat va fulgui, iar în jumãtatea de vest, cerul va deveni variabil. Vântul va mai prezenta unele intensificãri în nordul Moldovei, Carpații de Curburã și Delta Dunãrii, iar în rest va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime, în jurul celor specifice perioadei în sud și în sud-est și ușor mai scãzute decât acestea în celelalte zone, se vor încadra între -3 și 5 grade. Minimele vor fi cuprinse între -8 și 0 grade, mai mici în depresiuni, pânã la -11….-10 grade. Pe spații mici, vor fi condiții de ceațã.

Miercuri, 20 decembrie
În nord-vestul, nordul și centrul țãrii, cerul va fi mai mult acoperit și va ninge slab, spre searã și noaptea. În rest, înnorãrile vor fi temporare și doar izolat și trecãtor, va fulgui. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 și 4 grade, iar cele minime, în general, între -8 și -2 grade. Pe spații mici, vor fi condiții de ceațã, asociatã și cu depunere de chiciurã.

Joi, 21 decembrie
În vestul, centrul și nordul țãrii, cerul va fi mai mult noros și vor cãdea precipitații sub formã de ninsoare, iar în Banat, trecãtor lapovițã sau ploaie, favorizând izolat depuneri de polei. În restul teritoriului, înnorãrile vor fi temporare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în zona montanã înaltã, spulberând zãpada. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 și 4 grade, iar cele minime între -9 și 0 grade.

Vineri, 22 decembrie
În cea mai mare parte a țãrii, valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele din intervalul anterior. Aria nebulozitãții și a precipitațiilor se va extinde treptat, astfel încât, în special, în cursul nopții, va cuprinde regiunile din jumãtatea de nord și areale restrânse din cea de sud. La munte, vor fi ninsori; în zonele mai joase de relief și lapovițã sau ploaie, iar în vest, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va deveni moderat, cu intensificãri pânã la tare la munte, îndeosebi pe creste, spulberând sau viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 7 grade, iar cele minime între -8 și 2 grade
.

Vremea în Oltenița
La noapte
Cerul va fi noros și temporar vor fi precipitații slabe, predominant sub formã de ninsoare. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de -2…0 grade.

Marți, 19 decembrie
Vremea va fi predominant închisã. Trecãtor, vor mai fi posibile precipitații slabe, sub formã de lapovițã și ninsoare. Vântul va sufla în general slab. Regimul termic, apropiat de cel specific perioadei, va fi caracterizat de o temperaturã maximã în jurul a 3 grade și o minimã de -4…-1 grad.

Miercuri, 20 decembrie 
Vremea va fi ușor mai rece decât în mod obișnuit, la aceastã datã. Cerul va fi temporar noros și trecãtor, vor mai fi posibile fulguieli. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 2…3 grade, iar cea minimã de -6…-4 grade. Dimineața, vor fi condiții de ceațã.

Joi, 21 decembrie
Vremea va fi rece, mai ales în cursul nopții. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 2…3 grade, iar cea minimã de -8…-6 grade.

Vineri, 22 decembrie
Cerul va fi temporar noros, iar în partea a doua a intervalului va crește probabilitatea apariției precipitațiilor. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 3…5 grade, iar cea minimã de -6…-4 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 + 2 =

Editorial

Oltenița, la mâna PSD: După hectare întregi de terenuri înstrăinate, Țone continuă campania de vânzare

26 martie 2018

Oltenița, la mâna PSD: După hectare întregi de terenuri înstrăinate, Țone continuă campania de vânzare

Laura Suzeanu Pentru Țone vânzarea a orice se poate în Oltenița, de la terenuri, la spații și imobile sub diverse regimuri, a devenit preocuparea primordială, chiar vitală. După ce în ședința ordinară a Consiliului Local de luna trecută Hotărârea privind vânzarea unui spațiu comercial din Hala Oltenița nu a trecut, perseverent cum îl știm când este vorba de anumite proiecte nevotate în ședințe, primarul Petrică Țone a repus pe ordinea de zi Hotărârea. O fi repetiția mama învățăturii, dar aici depinde și ce se repetă, dar și ce se învață.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect ați sau a-ți (vorbit, înțeles, etc.)? Omofonele aţi si a-ţi se …
Corespondenta la redactie