Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 29 ianuarie-1 februarie

Vremea în țară
Luni, 29 ianuarie
Vremea va fi cu mult mai caldã decât ar fi în mod normal la aceastã datã, în special, în regiunile vestice, sud-vestice și de sud. În nord-vestul, nordul și centrul țãrii, iar în primele ore și în vest, înnorãrile vor persista și, pe arii restrânse, vor cãdea precipitații slabe, predominant sub formã de ploaie. La munte, vor fi și ninsori și lapovițã, favorizând, dar numai izolat, formarea de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri la munte, mai ales pe creste, dar temporar și la cote mai reduse și în nord-vest, centru și sud-estul extrem al teritoriului. Temperaturile maxime vor avea valori de la 2…3 grade în estul Transilvaniei, pânã la 13…15 grade în sudul Banatului, Oltenia și în nord-vestul Munteniei. Temperaturile minime se vor încadra între -3 și 5 grade, cu cele mai ridicate valori în Dealurile de Vest. Dimineața și noaptea, îndeosebi în sud-estul și sudul țãrii, local va fi ceațã.

Marți, 30 ianuarie
Vremea va fi deosebit de caldã, în cursul zilei, când vântul va avea intensificãri în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în zona de munte și în special pe creste, unde va sufla tare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 5 și 15 grade. În nord-vestul, nordul și centrul țãrii, vor fi înnorãri și precipitații slabe, dar pe arii restrânse în prima parte a intervalului și doar izolat în cursul nopții, sub formã de ploaie, iar la munte și lapovițã și ninsoare. Trecãtor, în depresiuni, vor fi condiții de polei. Temperaturile minime se vor încadra între -7 și 3 grade. Dimineața, se va semnala ceațã, mai ales în sud-est.

Miercuri, 31 ianuarie
Vremea va fi mult mai caldã decât în mod obișnuit la sfârșit de ianuarie, deși valorile termice vor fi mai scãzute decât în intervalul precedent. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în regiunile vestice, nordice și centrale, unde numai izolat vor fi precipitații slabe, mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri la munte, îndeosebi pe creste. Temperaturile maxime vor avea valori de la 0…1 grad în estul Transilvaniei, pânã la 11…12 grade în sud-vestul extrem, iar cele minime vor fi cuprinse între -6 și 4 grade, mai scãzute în depresiunile Carpaților Orientali, pânã în jurul a -9 grade. Noaptea vor fi condiții de ceațã, mai ales în sud-estul teritoriului.

Joi, 1 februarie
Vremea va fi cu mult mai caldã decât în mod caracteristic acestei date, în cea mai mare parte a țãrii. În vestul, nordul și centrul țãrii, vor fi înnorãri și precipitații – în extindere ca arie, mai ales sub formã de ploaie în zonele joase de relief și mixte, la munte. În rest, cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri în zona montanã. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -5 și 5 grade. Noaptea și dimineața, pe arii restrânse, vor fi condiții de ceațã.
 

Vremea în Oltenița
Luni, 29 ianuarie
Vremea va fi cu mult mai caldã decât în mod normal, la aceastã perioadã. Cerul va fi variabil, spre mai mult senin, dar în orele dimineților vor fi condiții de ceațã. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 10…12 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de 0 grade.

Marți, 30 ianuarie
Vremea va fi deosebit de caldã, în cursul zilei când, temperatura maximã va fi de 14…15 grade, iar vântul va sufla moderat. Noaptea, vântul va slãbi din intensitate; spre dimineațã vor fi condiții de ceațã, iar temperatura minimã va fi de -1….1 grad. Cerul va fi variabil.

Miercuri, 31 ianuarie
Vremea se va menține mult mai caldã decât în mod normal la sfârșitul lunii ianuarie, deși valorile termice vor marca o scãdere fațã de ziua precedentã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 9…10 grade, iar cea minimã de -4…-2 grade. Noaptea vor fi condiții de ceațã.

Joi, 1 februarie
Vremea va fi cu mult mai caldã decât în mod caracteristic acestei date. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 10…11 grade, iar cea minimã în jur de 0 grade. Noaptea și dimineața vor fi condiții de ceață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 12 = 20

Editorial

“Bran-a museum without walls!”:Schimb de tineri finanțat de Uniunea Europeană prin Erasmus+

31 iulie 2017

“Bran-a museum without walls!”:Schimb de tineri finanțat de Uniunea Europeană prin Erasmus+

Proiectul “Bran-a museum without walls!”: Schimb de tineri finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+ și inițiat de Asociația “I.

 • 0
 • 940
 • 256
 • 5.480
 • 761
 • 37.402
 • 188.412
 • 1.958.506
 • 4.160.531
 • 843.494
 • 410
 • Pastila de gramatică

  Pastila de gramatică

  Cele mai întâlnite greșeli gramaticale 1. „Decât” sau „Doar” Adverbele …
Corespondenta la redactie