Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 4-8 mai 2018

La noapte
Cerul va fi variabil la senin și doar izolat în vestul țãrii și la munte vor fi dezvoltãri noroase convective, averse slabe și posibil descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 4…6 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 20 de grade în Dealurile de Vest. În partea de sud-est a teritoriului, în special în sudul Dobrogei, spre dimineațã, se va forma ceațã.

Sâmbătă, 5 mai
Vremea se va menține deosebit de caldã, cu temperaturi maxime ce se vor încadra între 26 și 32 de grade, ușor mai scãzute pe litoral. Cerul va fi variabil în orele dimineții când în sudul litoralului va mai fi ceațã, apoi instabilitatea atmosfericã se va manifesta progresiv prin dezvoltãri noroase convective, averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului în jurul amiezii izolat la munte, apoi în extindere în toate zonele montane și submontane și cu caracter local în vestul, nord-vestul și nordul țãrii. În restul teritoriului, fenomene asociate instabilitãții atmosferice vor fi pe arii restrânse, mai ales seara. Ploile vor avea și caracter torențial și izolat va cãdea grindinã. Minimele termice vor fi cuprinse, în general, între 9 și 18 grade.

Duminică, 6 mai
Vremea va deveni în general instabilã în majoritatea regiunilor, iar valorile de temperaturã, deși în scãdere în mare parte din țarã, se vor situa în continuare peste cele normale în prima decadã a lunii mai. Temporar înnorãrile se vor accentua, iar aversele însoțite de descãrcãri electrice vor fi frecvente, exceptând partea de est-nord-est a teritoriului unde astfel de fenomene vor fi pe areale mai restrânse. Ploile vor avea și caracter torențial și izolat vor fi cãderi de grindinã. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în regiunile estice și sud-estice, dar de scurtã duratã și în restul țãrii, asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 30 de grade, iar cele minime, în general, între 7 și 17 grade.

Luni, 7 mai
Valorile termice vor continua sã scadã ușor, totuși în multe zone ale țãrii se vor menține peste mediile specifice perioadei. Cerul va fi mai mult noros în regiunile sud-vestice unde pe arii extinse vor fi averse local mai însemnate cantitativ. Se vor semnala și descãrcãri electrice și vor fi condiții de grindinã. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, local cu înnorãri temporar accentuate și pe spații restrânse manifestãri de instabilitate atmosfericã. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri locale, temporare în estul și sud-estul țãrii, dar și în extremitatea de vest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 și 26 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 6 și 14 grade.

Marți, 8 mai
Vremea va fi în general instabilã și, îndeosebi în cursul zilei, vor fi înnorãri temporare, averse – însoțite de descãrcãri electrice și punctiform de grindinã – local în est, sud și centru și izolat în rest. Cantitãțile de apã pot fi mai însemnate, mai ales în zona montanã. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri de scurtã duratã în cursul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 și 26 de grade, iar cele minime între 6 și 16 grade.


Vremea în Oltenița
La noapte
Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimã va fi de 13…15 grade.

Sâmbătă, 5 mai
Vremea se va menține deosebit de caldã, cu o maximã a temperaturii aerului de 31…32 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. În orele serii vor fi înnorãri temporare, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Temperatura minimã va fi de 16…17 grade.

Duminică, 6 mai
Vremea se va menține mult mai caldã decât ar fi normal în aceastã perioadã din an, dar va crește probabilitatea pentru manifestãri de instabilitate atmosfericã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate în a doua parte a zilei și seara când vor fi averse și descãrcãri electrice. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã va fi de 28…29 de grade, iar cea minimã de 15…17 grade.

Luni, 7 mai
Cerul va avea înnorãri temporare și vor fi posibile ploi slabe, de scurtã duratã. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 25…26 de grade, iar cea minimã de 11…13 grade.

Marți, 8 mai
Cerul va avea înnorãri temporare și se vor semnala ploi de scurtã duratã însoțite de descãrcãri electrice și posibil intensificãri ale vântului. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimã va fi de 12…14 grade.

Editorial
  • Haosul dictaturii sărăntocilor și baricada rezistenței

    Haosul dictaturii sărăntocilor și baricada rezistenței

    Laura Suzeanu S-au jucat cu focul. Pentru un ordin. Ordin care a ascuns foarte posibil multe promisiuni, de viitor. Dar de fapt obediența specifică lipsei de orizont, cel mai sigur pentru salariul primit, cel din banii statului. Care Stat cine este? Cine este, domnilor jandarmi, aduși, cărați, intoxicați cu minciună, …...citeste »

Oltenița, la mâna PSD: După hectare întregi de terenuri înstrăinate, Țone continuă campania de vânzare

26 martie 2018

Oltenița, la mâna PSD: După hectare întregi de terenuri înstrăinate, Țone continuă campania de vânzare

Laura Suzeanu Pentru Țone vânzarea a orice se poate în Oltenița, de la terenuri, la spații și imobile sub diverse regimuri, a devenit preocuparea primordială, chiar vitală. După ce în ședința ordinară a Consiliului Local de luna trecută Hotărârea privind vânzarea unui spațiu comercial din Hala Oltenița nu a trecut, perseverent cum îl știm când este vorba de anumite proiecte nevotate în ședințe, primarul Petrică Țone a repus pe ordinea de zi Hotărârea. O fi repetiția mama învățăturii, dar aici depinde și ce se repetă, dar și ce se învață.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Oul lui Columb (în italiană, “Uovo di Colombo”) este o expresie care …
Corespondenta la redactie