Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo pentru intervalul 28 noiembrie-10 decembrie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Meteorologii oferă minimile, maximele și fenomenele meteo din toare regiunile țării, în intervalul 28 noiembrie-10 decembrie 2017.

Prognoza meteo pentru intervalul 28 noiembrie-10 decembrie. MUNTENIA:

În primele două zile ale intervalului, temperatura aerului va fi în scădere până la valori ale maxime lor, în medie
regională, ce se vor situa în jurul a 5 grade. Minimele termice vor fi în scădere până spre mijlocul acestei săptămâni, când media acestora va fi de -3…-2 grade.
Apoi, până în data de 1 decembrie vremea se va încălzi, media valorilor diurne va fi în jurul a 9 grade, iar a celor nocturne va fi de 7 grade. Ulterior, temperatura va fi din nou în scădere, iar, în a doua jumătate a intervalului, media maximelor va fi de 5…6 grade, iar a minimelor de -3…-1 grad.
Precipitații însemnate cantitativ vor fi în primele două zile, dar și în intervalul 30 noiembrie – 03 decembrie. Probabilitatea pentru precipitații va fi redusă în a doua săptămână, cu tendință de creștere după data de 8 decembrie.

Prognoza meteo pentru intervalul 28 noiembrie-10 decembrie. LA MUNTE:

Intervalul va debuta cu o medie a valorilor maxime în jurul a -2 grade, iar a celor minime de -7…-6 grade. Apoi,  vremea se va încăzi ușor, în zilele de 29 și 30 noiembrie se va înregistra o medie a valorilor maxime de 1…3 grade, iar în dimineața de 1 decembrie media minimelor va fi în jur de-3 grade.
După acest interval, temperatura aerului va fi în scădere, astfel că la începutul celei de-a doua săptămâni, media  valorilor diurne va fi de -6…-4 grade, iar a celor nocturne de -10…-8 grade. Până la sfârșitul intervalului, temperatura va avea tendința de creștere ușoară până la medii ale maximelor de -2 grade și ale minimelor de -6 grade.
Vor fi ninsori abundente, mai ales în Carpații Meridionali și Orientali, în primele două zile ale intervalului, iar în perioada 30 noiembrie–3 decembrie sunt de așteptat precipitații local însemnate cantitativ. Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere după data de 8 decembrie.
Cum va fi vremea în alte zone ale țării pentru același interval, aflați de aici
Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în dimineața zilei de marți, 28 noiembrie, nu sunt anunţate autostrăzi, drumuri naţionale sau drumuri judeţene cu circulaţia întreruptă din cauza vremii nefavorabile.

Situația drumurilor, în dimineața zilei de 28 noiembrie. Unde circulă în condiții de iarnă:

-în judeţul Buzău – DN10 Siriu – limita cu judeţul Covasna;

-în judeţul Dâmboviţa – DN71 Moroieni – limita cu judeţul Prahova;

-în judeţul Prahova – DN1 Ploieşti – Sinaia – Braşov; DN1A Ploieşti – Cheia – Braşov;

-în judeţul Vrancea – DN2D Bârseşti – limita cu judeţul Covasna; DJ205D Nereju;

-în judeţul Gorj – DN67C Novaci – Rânca;

-în judeţul Mureş – DN13 Acăţari – Bălăuşeri;

-în judeţul Bistriţa-Năsăud – DN17 Pasul Tihuţa; DJ151 Zoreni;

-în judeţul Alba.

Având în vedere că Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis pentru astăzi atenţionări de vreme rea pentru numeroase zone ale ţării, polițiștii rutieri îi sfătuiesc pe conducătorii auto ca, înainte de a pleca la drum, să se intereseze despre prognoza meteorologică şi starea drumurilor pe care urmează să se deplaseze, iar în timpul călătoriei să manifeste prudenţă sporită la volan şi să adapteze în permanenţă viteza la condiţiile meteo-rutiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 5 = 2

Editorial

Oltenița, la mâna PSD: După hectare întregi de terenuri înstrăinate, Țone continuă campania de vânzare

26 martie 2018

Oltenița, la mâna PSD: După hectare întregi de terenuri înstrăinate, Țone continuă campania de vânzare

Laura Suzeanu Pentru Țone vânzarea a orice se poate în Oltenița, de la terenuri, la spații și imobile sub diverse regimuri, a devenit preocuparea primordială, chiar vitală. După ce în ședința ordinară a Consiliului Local de luna trecută Hotărârea privind vânzarea unui spațiu comercial din Hala Oltenița nu a trecut, perseverent cum îl știm când este vorba de anumite proiecte nevotate în ședințe, primarul Petrică Țone a repus pe ordinea de zi Hotărârea. O fi repetiția mama învățăturii, dar aici depinde și ce se repetă, dar și ce se învață.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect ați sau a-ți (vorbit, înțeles, etc.)? Omofonele aţi si a-ţi se …
Corespondenta la redactie