Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Trandafirul Sfintei Maria (Trandafirul de Jericho)

– Miracolul ce trăieşte zeci de ani fără apă!

Una dintre plantele din lume cel mai puţin pretenţioase, care pot trăi mai bine de 50 de ani fără apă este trandafirul de Jericho. Planta a cărei denumire ştiinţifică este Lycopodium lepidophyllum mai poartă numele de Planta Învierii, şi este considerată un miracol al naturii.

Moare şi reînvie la nesfârşit
Trandafirul de Jericho se prezintă sub două forme, în funcţie de cantitatea de apă pe care o primeşte. La apă puţină, planta are aspectul unui ghem maroniu care pare mort. jerichoCând planta primeşte apă, trandafirul de Jericho se desface uşor şi se înverzeşte. Acest lucru se întâmplă într-un interval de timp cuprins între una şi cinci zile, în funcţie de specie. Dacă nu mai primeşte apă, trandafirul de Jericho se strânge la loc, într-un ghem uscat. Acest ghem se deplasează în căutarea unui loc mai propice, pe aripile vântului. Astfel, dacă aţi văzut în filmele americane un „ghemotoc” ce pare format doar din ciulini, să ştiţi că este vorba de fapt despre un trandafir de Jericho aflat în căutarea unui sol mai umed.

Protejează familia
Această plantă are numeroase utilizări. În afară de spectaculozitatea aspectului său, trandafirul de Jericho mai este cumpărat deoarece se spune că locuinţa în care creşte o asemenea plantă nu va duce niciodată lipsă de iubire, linişte şi bani. De asemenea, în stare umedă, planta are capacitatea de a absorbi fumul de ţigară şi de a îmbunătăţi calitatea aerului. Nici dacă este în stare uscată, trandafirul de Jericho nu este total inutil. El îndepărtează insectele dăunătoare. În anumite credinţe, apa în care a stat trandafirul o zi este pulverizată prin casă, cu scopul de a-i proteja pe membrii familiei. După perioada în care a fost ţinută în apă, planta are nevoie de un interval de timp în care va sta fără apă. jericho 2Pentru aceasta, trandafirul se va scoate din apă şi se va păstra uscat, timp de trei-patru săptămâni. În stare uscată, trandafirul trăieşte zeci şi zeci de ani, astfel că se poate transmite din generaţie în generaţie.

Legenda

Trandafirul de Jericho provine din regiunile deşertice ale Iordaniei şi ale Israelului. Se povesteşte că Fecioara Maria, plecând din Nazareth înspre Egipt în căutarea unui adăpost a binecuvântat această plantă astfel dăruindu-i viaţa veşnică. Totodată datorită acestei întâmplări i se mai spune şi „Trandafirul Sfintei Maria“ şi „Mâinile de rugăciune ale Mariei“.
Este simbolul norocului, dragostei si frumusetii. Un adevarat miracol al naturii.

Surse: Israel şi on line

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

40 − 30 =

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Oltenița, la mâna PSD: După hectare întregi de terenuri înstrăinate, Țone continuă campania de vânzare

26 martie 2018

Oltenița, la mâna PSD: După hectare întregi de terenuri înstrăinate, Țone continuă campania de vânzare

Laura Suzeanu Pentru Țone vânzarea a orice se poate în Oltenița, de la terenuri, la spații și imobile sub diverse regimuri, a devenit preocuparea primordială, chiar vitală. După ce în ședința ordinară a Consiliului Local de luna trecută Hotărârea privind vânzarea unui spațiu comercial din Hala Oltenița nu a trecut, perseverent cum îl știm când este vorba de anumite proiecte nevotate în ședințe, primarul Petrică Țone a repus pe ordinea de zi Hotărârea. O fi repetiția mama învățăturii, dar aici depinde și ce se repetă, dar și ce se învață.

Corespondenta la redactie