Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Ziua Dunării la Oltenița, pe ponton

Sâmbătă, 29 iunie, echipa Dunare.EDU a sărbătorit Ziua Internațională a Dunării. Începând cu ora 9,00, în drum spre port, cu mesaj simbolic, voluntarii au împărțit trecătorilor flori din origami făcute de ei, în culori specifice: alb și albastru. Evenimentul s-a desfășurat pe pontonul din Portul Oltenița.

Anul acesta, cei care au marcat sărbătoarea Dunării, au organizat ceva restrâns. Astfel, 2018 fiind an centenar, profesor de istorie Liliana Niculiță a făcut o prezentare istorică legata de Ziua Dunării și granița Oltenița-Tutrakan, două țărmuri traversate de marele fluviu ce izvorăște din Munții Pădurea Neagră.
Vocal, dar și la chitară, Ana-Maria Neferu, Bogdan Andrei Niculiță și George Tudor au interpretat câteva compoziții muzicale: ,,Copilița fără minte”, ,,Ionel, Ionelule”, ,,Perfect”, ,,I see fire”, ,,Eroina”, ,,Hei, tramvai”, ,,Hotel California”, ,,Am doar 18 ani”, ,,Andri Popa” etc. Lor li s-a alăturat Ștefan (10 ani), sportiv pasionat de chitară, mers pe bicicletă, minihandbal, care activează la Handbal Grup Oltenița, coordonat de profesor Cristiana Drăgan. Pontonul a fost decorat cu stegulețe, voia bună s-a simțit din plin.
Ziua s-a încheiat cu înmânarea lebedei, realizată de voluntari, ca element de design pe vaporaș.
La ponton a fost prezent Căpitan Flavius Stanciu, gazda evenimentului, care a vorbit în câteva cuvinte despre port.
Pentru cei care au ales să rămână în case în dimineața zilei de vineri, evenimentul a putut fi vizionat în timp real pe facebook, de pe malul dunărean.
Anul acesta s-a dorit o aniversare într-un cadru mai restrâns, față de anii precendenți.

Dunare.EDU, ONG câștigător la concursul județean de proiecte din acest an, pregătește pentru public a 10-a ediție Târg-Bâlci-Fest, proiect susținut de DJST (Directia Județeană pentru Sport și Tineret Călărași).
De asemenea, Dunare.EDU vă așteaptă la Școala de Vară, proiect demarat de la data de 2 iulie, în fiecare săptămână, pentru copii ce doresc să învețe limba engleză, să facă handmade, gimnastică, baschet, ping-pong, să se joace.

Pe plan activ, ONG-urile ,,Pas în Viitor” și ,,Sportul pentru Toți” au o mulțime de activități și proiecte destinate acestei veri, printre care și participarea voluntarilor la cursurile de formare de la Baia Mare, Capitala Tineretului din România din acest an, unde se va desfășura Summitul Tinerilor.

Foto: Fb Dunăre.EDU

Editorial
  • Haosul dictaturii sărăntocilor și baricada rezistenței

    Haosul dictaturii sărăntocilor și baricada rezistenței

    Laura Suzeanu S-au jucat cu focul. Pentru un ordin. Ordin care a ascuns foarte posibil multe promisiuni, de viitor. Dar de fapt obediența specifică lipsei de orizont, cel mai sigur pentru salariul primit, cel din banii statului. Care Stat cine este? Cine este, domnilor jandarmi, aduși, cărați, intoxicați cu minciună, …...citeste »

Oltenița, la mâna PSD: După hectare întregi de terenuri înstrăinate, Țone continuă campania de vânzare

26 martie 2018

Oltenița, la mâna PSD: După hectare întregi de terenuri înstrăinate, Țone continuă campania de vânzare

Laura Suzeanu Pentru Țone vânzarea a orice se poate în Oltenița, de la terenuri, la spații și imobile sub diverse regimuri, a devenit preocuparea primordială, chiar vitală. După ce în ședința ordinară a Consiliului Local de luna trecută Hotărârea privind vânzarea unui spațiu comercial din Hala Oltenița nu a trecut, perseverent cum îl știm când este vorba de anumite proiecte nevotate în ședințe, primarul Petrică Țone a repus pe ordinea de zi Hotărârea. O fi repetiția mama învățăturii, dar aici depinde și ce se repetă, dar și ce se învață.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Mihail şi Gavriil – originea şi semnificaţia numelor Sărbătoarea Sfinţilor …
Corespondenta la redactie