Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

6 greşeli capitale în alegerea formei sprâncenelor

Reţine că un specialist nu le va epila niciodată cu ceară. Descoperă ce alte pericole te pândesc dacă nu apelezi la un profesionist în domeniu!

Stil 1

Sprâncenele sunt de importanţă capitală în interacţiunea cu ceilalţi, cu ajutorul lor noi exprimându-ne emoţiile. O formă armonioasă a sprâncenei transmite interlocutorului un mesaj de persoană calmă, echilibrată şi cu un farmec personal aparte. Din această permanentă preocupare pentru stil şi armonie a apărut sintagma: „Design-ul sprâncenelor”.
Înainte de a apela la serviciile unui profesionist, fă un pic de muncă de investigare, ideal pe „teren”, la faţa locului. Există câteva greşeli capitale care nu trebuie să existe în design-ul sprâncenelor. Cel mai des întâlnite sunt de tehnică, formă, culoare şi machiaj.

Sfatul specialistului: Mirela Păduraru, consilier în estetică şi trainer cosmetică

Greşeala numărul 1:  Epilarea sprâncenelor cu ceară

Un profesionist NU epilează cu ceară sprâncenele. Dezavantajele acestei tehnici învechite sunt multiple:

  • slăbirea muschiului ocular
  • apariţia ptozei (pleoapă lăsată, care se repară chirurgical, prin operaţia de blefaroplastie)
  • schimbarea sensului de creştere a firului de par
  • risc de iritaţii, infecţii şi boli de piele (în cazul în care ceara mai este şi refolosită).

Greşeala numărul 2: Tunderea excesivă a sprâncenelor la bază

Atunci când se tunde excesiv baza/capul sprâncenei ai toate şansele să ai sprâncene curbate, care îţi vor aduce deserviciul unei persoane cu aspect nefiresc.
Uită-te la personaje din desene animate gen mama vitregă din filmul Albă-că-Zăpadă. Sigur nu ţi-ai dori să semeni cu ea…

Greşeala numărul 3: Nerespectarea proporţiilor 2/3 ascendent 1/3 descendent

Greşeala cel mai frecvent întâlnită este sprânceana jumătate ascendentă şi cealaltă jumătate descendentă, cu un unghi ascuţit în mijloc. Este o sprânceană total nenaturală, care dă o impresie răutăcioasă privirii, maturizează sau chiar conferă un aspect vulgar.
Desigur că, de la această regulă există o mică abatere: în cazul feţelor prelungi, când sprânceana este mai „pe drept” şi va fi gen 80% ascendent 20% descendent.

Greşeala numărul 4: Punct greşit de începere

Există un mit complet anapoda de care unii autointitulaţi „specialişti / profesionişti” ţin cu tărie: „baza nasului cu colţul intern al ochiului.”
Şi acum vă întreb: Câte dintre noi avem nasul perfect centrat pe mijlocul feţei şi nu avem o uşoară deviaţie de sept? Prin urmare, ne ghidăm după puntea nasului şi jumătatea distanţei dintre ochi! E mai sigur, nu-i aşa?
Truc: nu apropia sprâncenele când ai un nas mai lung şi nu le depărta prea mult când ai nasul lat.

Beauty Woman with Perfect Makeup

Greşeala numărul 5: Forma sprâncenelor inadecvată feţei

În continuare văd saloane pentru care se face reclamă agresivă de „design sprâncene”, dar rezultatele sunt de-a dreptul modeste sau chiar dezastruoase. Văd sprâncene rotunjite pe feţe rotunde, sprâncene ridicate în unghi ascuţit care „ascut” şi mai mult o faţă triunghiulară cu vârful în jos sau alungesc şi mai mult o faţă prelungă. Faptul că s-a creat o sprânceană frumoasă, care nu are nicio legătură cu faţa pe care am aşezat-o…nu ne ajută absolut deloc.

Greşeala numărul 6: Grosimea şi culoarea

Dintr-o sprânceană mai groasă poţi face o sprânceană o idee mai subţire, invers… mai greu. Grosimea sprâncenei ţine cont de: forma şi mărimea ochilor, lăţimea nasului, grosimea buzelor, osatură şi desimea podoabei capilare. Cu siguranţă sprânceana „aţă” nu avantajează pe nimeni, dar nici o pereche de sprâncene foarte groase şi negre n-ar avantaja-o pe Charlize Theron.

Greşelile care ţin strict de machiajul sprâncenelor pentru o persoană obişnuită, în viaţa de zi cu zi, nu mi se par atât de grave, încât se repară pe loc, cu un beţişor de urechi, înmuiat în demachiant.

Grav este atunci când un model profesionist apare în portofoliul make-up artiştilor, cu un machiaj murdar al sprâncenelor, care denotă următoarele:

  • s-a aplicat fon de ten sau pudră pe sprâncene (fondul de ten este pentru ten şi nu pentru sprâncene, iar pudra la fel)
  • nu s-au curăţat sprâncenele înainte de machiaj
  • creionul de sprâncene nu a fost foarte bine ascuţit
  • make-up artistul are mână de începător, pune presiune pe creion şi creează linii dure, greu de estompat
  • make-up artistul nu a învăţat în şcoală să ia cu pensula cantitatea optimă de fard de sprâncene, pentru a nu crea impresia de sprâncene murdar machiate.

Dacă doreşti să vezi cât de mult contează o pereche de sprâncene perfecte, atunci când înaintezi în vârstă, chiar dacă eşti frumoasă ca Angelina Jolie, uită-te la fotografii recente cu sprâncenele ei.

Mirela Păduraru
www.mirelapaduraru.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

52 − = 45

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie