Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Admiterea la liceu in 2017: calculul mediei de admitere a fost modificat

Admiterea la liceu pentru anul 2017 va incepe efectiv in luna iunie, atunci cand toti elevii care au finalizat clasa a VIII-a vor fi cuprinsi in listele celor care urmeaza sa candideze pentru un loc la liceu.
Atentie insa: anul acesta se schimba calculul pentru media de admitere la liceu. Astfel, ponderea mediilor din clasele V a€“ VIII la admiterea la liceu va scadea la 20%, fata de 25% cat a fost pana acum. Aveti mai jos modelul de calcul al mediei pentru admiterea la liceu si programul complet pentru admiterea la liceu in 2017.

Potrivit portalinvatamant.ro, pentru admiterea la liceu in 2017, Ministerul Educatiei Nationale a anuntat ca se va schimba calculul mediei de admitere. Practic, ponderea mediilor din clasele V – VIII va fi doar de 20%, fata de 25% cat a fost pana acum.
Iata cum se calculeaza media de admitere la liceu in 2017
“Media de admitere, pe baza careia se realizeaza inscrierea in clasa a IX-a de liceu a absolventilor invatamantului gimnazial, se calculeaza ca medie ponderata intre media generala la evaluarea nationala sustinuta de absolventii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, si media generala de absolvire a claselor a V-a — a VIII-a, care are o pondere de 20% in calculul mediei de admitere.
Calculul mediei de admitere se face astfel:
MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN
unde:
MA = media de admitere;
ABS = media generala de absolvire a claselor a V-a — a VIII-a;
EN = media generala obtinuta la evaluarea nationala sustinuta de absolventii clasei a VIII-a”
După aceeași sursa portalinvatamant.ro, mai jos aveti si programul complet pentru admiterea la liceu in 2017.
Pregatirea admiterii la liceu 2017 
3 februarie 2017 Elaborarea unui plan de masuri judetean / al municipiului Bucuresti pentru organizarea admiterii la liceu.
1 martie 2017
Inspectoratele scolare vor anunta metodologia de organizare a probei la limba materna.
Comisia Nationala de Admitere va transmite modelul fisei de inscriere la liceu si anexa acesteia, pentru elevii care doresc sa participe la probele de aptitudini sau la probele de verificare a cunostintelor de limba moderna sau materna.

2 mai 2017
Se vor afisa ofertele de scolarizare si formare profesionala, in functie de profiluri, calificari profesionale si domenii, pentru filiera tehnologica a invatamantului liceal.
Se vor stabili codurile fiecarei unitati de invatamant liceal sau profesional, in functie de profiluri, specializari, filiere si limba de predare.
Se va crea baza de date a fiecarei unitati de invatamant liceal si la nivel judetean; aceasta va contine informatiile personale ale tuturor elevilor de clasa a VIII-a, in SIIIR, privind formatiunile de studiu la care acestia sunt asociati.
Tiparirea brosurilor cu informatii despre admiterea la liceu.

5 mai 2017
Brosurile cu informatii despre admiterea la liceu vor fi livrate in scoli.
Inspectoratele vor trimite scolilor gimnaziale listele centrelor de inscriere si a scolilor arondate fiecarui centru.
Se va afisa in scoli  graficul sedintelor de completare a optiunilor de catre absolventii de gimnaziu si parintii acestora.
15 mai 2017
Brosurile de admitere ale fiecarui judet vor fi transmise, in versiune electronica si tiparita, catre Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice.
11 – 31 mai 2017
Vor avea loc sedinte cu parintii si viitorii absolventi pentru prezentarea planului de scolarizare si a procedurilor de admitere.
14 iunie 2017
Unitatile de invatamant gimnazial vor transmite comisiei de admitere judeteana / a municipiului Bucuresti baza de date cuprinzand:
  • mediile generale de absolvire ale elevilor care au terminat clasa a VIII-a
  • elevii corigenti
  • elevii repetenti
  • elevii exmatriculati
  • elevii cu situatia scolara neincheiata
16 iunie 2017
Comisiile de admitere judetene / a municipiului Bucuresti vor transmite Comisiei Nationale de Admitere baza de date cuprinzand mediile generale de absolvire ale elevilor care au terminat clasa a VIII-a, lista elevilor corigenti, a celor repetenti, a celor exmatriculati si a celor cu situatia scolara neincheiata, prin completarea informatiilor respective in aplicatia informatica centralizata.
2 iulie 2017
Comisia Nationala de Admitere va transmite comisiilor judetene baza de date cu mediile de admitere si ierarhia judeteana prin activarea sectiunilor si rapoartelor specifice in aplicatia informatica centralizata.
3 iulie 2017 Fiecare unitate de invatamant gimnazial va afisa lista candidatilor in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere.
Tot astazi secretariatele scolare vor completa fisele de inscriere cu numele sau codul unitatii de invatamant gimnazial, datele personale ale absolventilor clasei a VIII-a , mediile generale de absolvire, notele si mediile obtinute la examenul de Evaluare Nationala 2017 si mediile de admitere, prin tiparirea acestora.
Unitatile de invatamant vor comunica linkul paginii in care se va afisa ierarhia la nivel judetean / al municipiului Bucuresti a absolventilor de gimnaziu.
 3 – 5 iulie 2017 Se vor elibera fisele de inscriere pentru candidatii care solicita sa participe la admitere in alt judet.

Probele de aptitudini din cadrul admiterii la liceu 2017 – 2018
18 – 19 mai 2017
Eliberarea anexelor fiselor de inscriere pentru absolventii care opteaza pentru participarea la probele de aptitudini.
22 – 23 mai 2017
Inscrierea la probele de aptitudini.
24 – 27 mai 2017
Desfasurarea probelor de aptitudini.

29 mai 2017
Afisarea rezultatelor probelor de aptitudini.
Depunerea contestatiilor (acolo unde este permis de metodologie).

31 mai 2017
Afisarea rezultatelor in urma contestatiilor.
Transmiterea catre comisia de admitere judeteana / a municipului Bucuresti a listei candidatilor declarati admisi la probele de aptitudini (in scris si in format electronic) prin includerea acestora in aplicatia informatica centralizata.

14 iunie 2017
Comisiile de admitere judetene / a municipiului Bucuresti vor transmite unitatilor de invatamant liceal care au organizat probele de aptitudini listele candidatilor corigenti, repetenti, exmatriculati sau cu situatia scolara neincheiata, prin activarea rapoartelor respective in aplicatia informatica centralizata.
Comisiile din unitatile de invatamant liceal vocational vor actualiza listele candidatilor declarati admisi la probele de aptitudini, eliminandu-i de pe liste pe cei corigenti, repetenti, amanati sau exmatriculati, in aplicatia informatica centralizata.

1 iulie 2017
Comisiile de admitere judetene / a municipiului Bucuresti vor transmite unitatilor de invatamant liceal care au organizat probele de aptitudini, baza de date judetene care sa cuprinda mediile de admitere, prin confirmarea finalizarii operatiunilor specifice in aplicatia informatica centralizata.

3 iulie 2017
Comisia de admitere judeteana / a municipiului Bucuresti va valida lista candidatilor admisi la liceele/clasele la care s-au sustinut probe de aptitudini si o vor afisa in unitatea de invatamant liceal respectiva, prin tiparirea acesteia din aplicatia informatica centralizata.

4 iulie 2017
Candidatii respinsi de la clasele pentru care au sustinut probe de aptitudini isi vor ridica fisele de inscriere de la liceele vocationale respective.
Transmiterea in format electronic a listei candidatilor admisi in fiecare judet, la clasele la care au sustinut probe de aptitudini, prin confirmarea incheierii operatiunilor specifice in aplicatia informatica centralizata.

Proba la limba moderna sau materna
18 – 19 mai 2017
Eliberarea anexelor fiselor de inscriere pentru elevii care doresc sa participe la probele de verificare a cunostintelor de limba materna sau moderna.
22 – 23 mai 2017
Inscrierea pentru probele la limba moderna sau materna.
24 – 27 mai 2017
Desfasurarea probelor la limba moderna sau materna.

29 mai 2017
Afisarea rezultatelor la probele la limba moderna sau materna.
Depunerea contestatiilor (acolo unde este permis de metodologie).

31 mai 2017
Afisarea rezultatelor finale in urma contestatiilor.
Transmiterea listei cu rezultatele finale la proba la limba moderna sau materna catre comisia de admitere judeteana / a municipiului Bucuresti, prin completarea datelor in aplicatia informatica centralizata.

1 – 2 iunie 2017

Candidatii vor ridica anexele fiselor de inscriere de la unitatile la care au sustinut probele la limba moderna sau materna.

7 iunie 2017
Candidatii care au sustinut probele de evaluare la limba moderna sau materna vor depune anexele fiselor de inscriere la unitatile de invatamant gimnazial absolvite.

8 iunie 2017
Comisiile de admitere judetene / a municipiului Bucuresti vor trimite in format electronic Centrului National de Admitere lista de candidati care au promovat proba de limba moderna sau materna si rezultatele acestora la probe, prin introducerea si confirmarea finalizarii introducerii acestor date in aplicatia informatica centralizata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

81 + = 85

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie